reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Adas od dawna byl nauczony ze zasypia sam,wiec niewiele sie zmienilo;-)tyle ze szczebelków nie ma:-D
Idziemy do pokoju,ładuje sie na łóżko,nakrywa kołderką,robi "papa" i wychodze:-) Ma zapaloną małą lampke i muzyczke puszczoną-zazwyczaj relaksacyjna-ocean,wieloryby itp:tak:
Budzi sie 3-4 i wtedy juz zostaje przy nim:zawstydzona/y:wstyd-ale po prostu zasypiam;-)
Kozica,Aniulka-coraz wiecej takich sytuacji bedzie:tak:a mamusie sie cieszą.Ale to normalne:tak:pamietam jakie swieto bylo jak pierwszy ząbek sie pojawił,potem pierwszy krok,a teraz czekamy na gadanie-potem bedziemy chcialy zeby zamilkły choc na chwile:-D

Ostatnia edycja:
reklama
U nas ze spaniem po staremu łóżeczko ze szczebelkami, ale nie ma wychodzenia wiec narazie tak zostanie:tak:
Piotrek to chyba wszystkie wyrazy jeszcze przekreca wyraznie mowi mama tata i kawa:-)a tak to bamam(banan), dźwi(drzwi) no i pare innych ;-)a ostatnio ma szał na Krecika bajke uwielbia,kupiliśmy maskotke ale rzuca na ziemie i krzyczy NIE!!!:szok::-Dno i ma 3 książeczki z Krecikiem:-)
Za tydzień przeprowadzamy sie na nowe mieszkanie...zobaczym co na to Piotrek:-):-p

Witajcie Dziewczyny...przyznaje, ze nie mam ostatnio czasu na neta, remont ciagle trwa, bo mąż musi jeszcze pracowac i wykonywac inne zlecenia, więc same wiecie jak to wygląda, kiedy robi tylko wieczorami i w weekendy, łazienka juz skończona i jedna sypialnia tez (no oprócz listw przypodłogowych, bo nam zabrakło), ja zajełam się malowaniem, szlifowaniem itd. oczywiscie wszystko tylko gdy Kubus spi, bo z nim nic nie mozna zrobic, pokusilismy się raz na malowanie ścian z małym...pól godziny moczyłam go pozniej w wannie, aby móc zszorowac z niego farbę :-D oczywiscie mały wniebowzięty z pędzlem i wałkiem, ale my juz mniej ;-)
generalnie muszę chodzic za nim krok w krok,bo wiadomo, tu lezy wiertarka, tam nóz do tapet, a gdzie indziej silikon, a małe Kubusiowe rączki muszą wszystkiego dotknąć i spróbowac...ehhhh szkoda słów, marzę o końcu tego remontu, bo ten kurz i bałagan mnie wykończą...jeszcze tylko 2 sypialnie, korytarz, salon i kuchnia, mam nadzieję, ze pojdzie gładko, bo w sumie łazienka jest najgorsza jesli chodzi o czas i o koszty...no i czekamy na okna i drzwi, z moim szczęsciem fachowcy zjawią się kiedy juz wszystko sobie posprzątam i ogarnę, wpadną i zdemolują mi pół chaty :wściekła/y::-D
Poza tym mamy śliczną, wiosenną pogodę, żonkile jeszcze kwitną, przez ostatnich kilka dni Kuba spedzał większą częsc czasu na dworze, fundneliśmy mu fajną piaskownicę, ale jak się okazalo dwa worki piasku po 20 kg, to zdecydowanie za mało jak na jego zdolnośći, juz mi go porozwoził po całym ogrodzie skubany jeden :-D;-)
Niestety nie nadrobię zaległości, przeczytałam po krótce co u Was, ale nie odpiszę, wybaczcie...moze jesli wszystko wroci do normy będę miała więcej czasu na neta...buziaki dla Was i maluszków ;-)

NataK-nie przejmuj sie ze do nas nie zaglądasz;-)remontuj sie kochana i wracaj:-D
Fajnie,ze Kubulek taki chetny do pomocy:tak:a ze sie upaprze...;-)
U nas pogoda paskudna:baffled:słonce wychodzi na chwilke,zaraz snieg z deszczem:dry:dobrze ze przynajmniej dluzej jest widno takze po obiadku mozna wyjsc na spacerek jak pogoda dopisze:tak:
A ja mam pytanko-bo kojarze ze mamy rehabilitantki na forum:confused:-prosbe o podpowiedz:tak:
Bylam dzis na RTG kregosłupa u znajomej bo cos nie tak z nim mam:dry:robilam odcinek lędźwiowy,piersiowy i szyjny.Lędźwiowy ok,piersiowy lekko skrzywiony no i mam -jak Ona to nazwala "zwichrowaną" szyje:dry:-poprzestawiane kregi:confused:i stad te bóle kregosłupa.pojecia nie mam skad i dlaczego...w kazdym razie mam isc z tym dalej-pewnie neurolog lub ortopeda-a moje pytanie-moze wiecie co sie z tym robi?Nastawia?Rehabilituje?Pomozecie?:-)

NataK nie myślałam że te Wasze remonty to takie kompleksowe! Ale będziecie mieli elegancko!

Dzisiaj Kuba powiedział "PANDA" na misia "panda" w książeczce, tak mu to ładnie wyszło że aż brawo z babcią biłyśmy :-)

A ja mam pytanko-bo kojarze ze mamy rehabilitantki na forum:confused:-prosbe o podpowiedz:tak:
Bylam dzis na RTG kregosłupa u znajomej bo cos nie tak z nim mam:dry:robilam odcinek lędźwiowy,piersiowy i szyjny.Lędźwiowy ok,piersiowy lekko skrzywiony no i mam -jak Ona to nazwala "zwichrowaną" szyje:dry:-poprzestawiane kregi:confused:i stad te bóle kregosłupa.pojecia nie mam skad i dlaczego...w kazdym razie mam isc z tym dalej-pewnie neurolog lub ortopeda-a moje pytanie-moze wiecie co sie z tym robi?Nastawia?Rehabilituje?Pomozecie?:-)

przede wszystkim ćwiczy. ważne jest jakie to skrzywienie jest (np czy boczne= skolioza), czy np. zmniejszenie lub pogłebienie kifozy (to takie naturalne wygięcie kręgosłupa piersiowego do tyłu- jak za mocno- to się robi garb i odwrotnie). Bardzo dobrze robi basen, szczególnie pływanie grzbietem. jeśli bys chciała coś więcej, to juz pod okiem rehabilitanta.:blink:
Ćwiczenia wzmacniające siłę mięśni grzbietu i brzucha oraz karku, ale i tak byłoby dobrze spotkac się z rehabilitantem, żeby Ci zwrócił uwagę na prawidłowa pozycję, bo są szczegóły, które nawykowo robi sie źle. Jak juz załapiesz jak ma być, to sama możesz ćwiczyć.:-D
Co do odcinka szyjnego to proponuje zacząć od prawidłowej pozycji do spania- zainwestuj w poduszkę!!:tak: Jeżeli nie masz bóli głowy, to już jest ok:-DŻeby powiedziec Ci coś więcej musiałabym chociaż fotkę zobaczyć, o Tobie już nie wspominam:rofl2:
Powodzenia:happy:

Antylopka a jakie poduszki do spania polecasz? Wklej linki jak możesz. Mój tata kupił niedawno taką wyprofilowaną (niestety o link muszę zapytać) spałam na niej pół nocy ale strasznie mi niewygodnie było... dlatego pytam.

reklama
Antylopka a jakie poduszki do spania polecasz? Wklej linki jak możesz. Mój tata kupił niedawno taką wyprofilowaną (niestety o link muszę zapytać) spałam na niej pół nocy ale strasznie mi niewygodnie było... dlatego pytam.
poszukam w necie i wkleję.
Problem może byc z przedstawieniem się. Powinno się spać na raczej twardzych materacach, io równej powierzchni (np. materacyki naszych dzieci kokosowo-gryczane czy jakies tam spełniaja ten warunek), druga sprawa, poduszka nie może być wielka, a trzecia, powinna na niej leżec głowa, a nie ramiona. Wtedy leżysz z głową "prosto", tzn, że nie musisz się zginac w żaden sposób, żeby głowę na niej oprzeć.

Do góry