reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kliknij jedną z ikon szybkiej odpowiedzi w postach powyżej w celu aktywacji tego okna.

reklama
Kliknij jedną z ikon szybkiej odpowiedzi w postach powyżej w celu aktywacji tego okna.

Nam tez kazala pani doktor dawac vigantol, po 1 kropli, do kwietnia, bo potem juz jest slonczeko i nie trzeba.

tyle się wczoraj napisałam i ......nic nie ma.....
to teraz w skrócie:
Wit D też daję - ciemiączko jest niezarośnięte ( też słyszałam że do 2 roku życia się podaje ale jak wiadomo zależy od dziecka)
Kama my z basenem doświadczeń nie mamy więc nie pomogę.
Laura jak dajesz sobie radę??? Podziwiam!!!!! Ja najbardziej boję się zmęczenia bo w ciąży baaardzo chciało mi się spać....

A co do nocnika to jest kupa a siku od czasu do czasu, ale to moja wina bo mi się zwyczajnie nie chce.... tyle tego ubierania.....

Laura-to wspaniale że Dominisia tak ślicnie radzi sobie z jedzeniem:tak:Adaś je wszystko sam-oprócz zupek:-)wiec tez nie jest zle
Jesli chodzi o paste-to tak,uzywamy-odrobinke,ale tak:-)
Adaś slicznie daje sobie ząbki umyc,tylko z plukaniem gorzej:dry:
Wit D nie dostaje,ciemiączko zarosło nam dłuugo przed 1 urodzinami

U nas z jedzieniem to tak jak u Kiry tzn obiadek np ziemniaczki miesko zje sam jogurt tez jakos idzie ale zupki to jeszcze rozlewa....:tak:

A my ząbkow nie płuczemu uzywamy tej pasty nene-dent naloze z dwa razy i szorujemy ;-)

U nas ciemiączko jeszcze lekko wyczuwalne dlatego D3 podaję.
Z jedzeniem samodzielnym Ala sobie radzi jako tako.

Jeśli chodzi o mycie zębów to używamy pasty NENE-DENT chociaż Ala od jakiegoś czasu bardzo się buntuje na widok szczoteczki,jednak staram się chociaż ze dwa razy machnąć żeby ją przyzwyczajać.

Właśnie miałam zapytać jak z myciem zębów u Was wygląda?? Bo u nas kiepsko.... a szczególnie górnych sobie nie daje umyć, jak uda mi się przejechać ze dwa razy to jest sukces.... w związku z tym górne zęby żółte........:-( Też myjemy pastą nenedent. A Wasze dzieci mają bielutkie zębolki????

Szymcio tez uzywa nenedentu, i moglby zeby myc i 5 razy dziennie. Bardzo lubi:-) Najpierw sam myje, a raczej bawi sie ale no jezdzi ta szczoteczka wiec cos tam umyje, a potem ja mu poprawiam.

reklama
U nas jest cały rytułal najpierw tata podsadza Piotrka do lustra i sam myje zeby a potem Piotrek tez troche pojezdzi po ząbkach a ja poprawiam...:tak:nie ma wiekszego problemu ale czasem sie buntuje bo go gilgocze wiadomo on sie wierci te kiełki malutkie i szczotkuje dziaselka :-pZąbki ma raczej białe...ale mysle ze warto nawet jak dziecko sie buntuje wyrobic nawyk mycia zabkow:tak:

Do góry