reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Hej kobitki :-)
[
Ahhh z nowości, to zakupiłam synusiowi pieluszki z Lidla (Toujours) jakiejś niemieckiej firmy, nie wiem jak się sprawdzą, zawsze uzywałam pampersów ze względu na alergię, ale postanowiłam spróbować, bo są o wiele tańsze i do tego bardzo mięciutkie, mam nadzieję, ze go nie uczulą i nie będą przeciekać czy tez odparzać pupci...znacie je może???

ja używam wszystkich " tanszych " pieluszzek, bo sa rownie dobre, no poza tymi co maja folie na wierzchu, ale tak to sprawdzaja sie dobrze. tym bardziej, ze mamy problem z doborem pieluch, bo w niektorych 5 za male a 6 za duze, bo to 6 to dla wieskszych dzieci,a my nito mali ni to duzi ;-)

kozica
co o spania w dzien, to Krzysiek wstaje o 6 rano a potem co 4 godziny robi 2 pauzy po 45 minut i smiejemy sie z mezem, ze on tez bedzie kierowca ciezarowki, bo juz to ma we krwi, a na noc idzie lulu przed 20. w łozeczku spi na swojej plaskiej poduszce, a jak laduje w lozku, to spi na normalnej duzej poduszce i to jeszcze wybiera te "wygodniejsza" :sorry2:

reklama
NataK nie słyszałam o tych pieluchach więc nie pomogę....

Ewelia dzięki za linka, jutro będę w aptece to zapytam.

A ja ostatnio z samymi pytaniami do Was...i mam jeszcze jedno, czy Wasze dzieci piją mleko, soczki itp. jeszcze z butelki??? Mój Kuba nie chce za nic w świecie niekapka z normalnej szklanki się krztusi tak że mam stracha nawet jak mu "dozuję" to picie, a mleka to sobie nie wyobrażam inaczej niż z butelki....aha słomka też odpadła....

NataK-to są te takie "magiczne"?z takim paskiem?
Kozica-...wiem ze nie powinno sie juz dawac przez smoczek w tym wieku...ale ja tez podaje.Adas pije mleko z butelki-tylko(lub az)herbatki,wode,soczki-z niekapka,czasem dostaje herbatke w butelce jak np zasypia w dzien i czasem musi miec herbatke i pieluszke-nieodłaczny zestaw:-D

kozica u nas tez mleko tylko i wylacznie z butelki( z niekapka i takiego ze slomka nie chce pic mleka, wiec nie zmuszam, a wiem, ze to zaden grzech, bo u moich kolezanek dzieciaczki nawet 4 letnie jeszcze chlipia na wieczor mleko z butli :tak: a co do soczkow to i owszem z niekapka, przez slomke a teraz wode to z pije z butelki z dziubkiem

u nas istnieje jeszcze problem smoczka, ale widze, ze Krzys powoli sam go odstawia, teraz juz tylko do zasypiania

U nas juz duzo lepiej, wczoraj wieczorem jeszcze czytalam sobie forum a tu Nata napisala o syropie z cebuli, a ja oczywiscie o tym zapomnialam , mnie samej zawsze ten syropek pomagal, wiec jeszcze o 23.30 kroilam celulke i dzis juz od rana dajemy i Zuzia juz prawie nie kaszle, Nata - dzieki wielkie:tak:

Kozica - nie martw sie, Zuzia tez mleczko z butelki doi. Reszta z niekapkow, ze slomki albo z kubeczka z ktorego odkrecilam pokrywke i jest jak zwykly kubek tylko z dwoma uchwytami i świetnie sobie z nim radzi, nawet juz ze szklanki zwyklej da rade wypic:-D
U nas jest inny problem, u Zuzi nastapil ogromny powrot na cycusia, dotej pory pila tylko na noc i raz w dzien, a teraz by mogla na okraglo, az boje sie do niej schylac a juz absolutnie w bluzce z dekoltem oby jej sie nie przypomnialo. Mam nadzieje ze to prze tą chorobe i jej przejdzie.:baffled: Pewnie Zuzia jest ostatnim cycusiowym sierpniakiem:confused:

witam :-) Ja tylko na chwilkę , Olka znów załapała chorubsko. Mąż jest chory i się zaraziła. Na razie męczy ją katar daje jej vit C , na noc nurofen, wapno , taki cudowny sok który niby jest na wszystko, smaruję ją pulmexem nosek ma zakrapiany, zobaczymy. Narazie sie nie pogarsza ale tez nie jest najlepiej. Najwazniejsze zeby kaszlu nie dostała to może uda się wyleczyc ten katar. A tak się cieszyłam ze nie chorowała w sumie 2 miesiące był spokój. wieczorem poczytam co u was bo w ciagu dnia tylko czasami tak z doskoku siadam.Pozdrawaiam wszystkich:-)

Jak nie raz czytalam ze Wasze maluszki choruja to zawsze mi bylo glupio, bo nasz byl zdrowy... jednak dzis musielismy po raz pierwszy odwiedzic przychodnie dla dzieci chorych. Ma zapalenie gardla, ale na razie bez antybiotykow!. Teraz ma temperaturke 38, dostal leki i poszedl spac.
Mam ogromny problem zeby mu dac te lekarstwa, polowe mi wypluwa, wiec syropki sa wszedzie tylko nie u niego w brzuchu :-(

Co do butelek to u nas na razie z butli leci wszytsko! Bo z niekapka nic nei chce, z normalnego kubka to tak raczej dla zabawy mu troche daje zeby sie powoli uczyl. Mam taki bidonik z ustnikiem, moze z niego sprobujemy, bo slomka tez jeszcze jakos nei podpasowala, slomka sluzy do gryzienia, zreszta tak samo jak niekapek ;-)

Smoczek tez jeszcze jest naszym przyjacielem, w ciagu dnia nie uzywa go, no chyba ze sie o cos uderzy i placze, no albo dzis jak chory, no ale do spania to musi byc!

Katrins u nas jeszcze pampersy 4+, czasami mam wrazenie ze i tak sa waskie w pasie, bo praktycznie zeby sie dotykaja.

LUXIK-Witaj!!Ala ma poduszkę od jakiegoś czasu ale na niej nie śpi tylko ją sobie na głowę kładzie i tak zasypia.W ogóle to poduszka ostatnio stała się jej przytulanką bo w ciągu dnia często ją bierze i chodzi z nią po mieszkaniu co jakiś czas tuląc się do niej.

U nas też na razie bez chorób,na dobrą sprawę Ala chorowała tylko raz na oskrzela i na razie cisza,mam nadzieję ze nie zapeszę.

U nas mleko tylko z butli no i jeszcze dwa razy w nocy musi mleczko wyciągnąć.

Alunia pieluchy 5 nosi ale przymierzam się do 6 tylko musze zapasy wykończyć.

Mamy mały sukces nocnikowy z którego strasznie się cieszę bo Ala nie chciała nawet usiąść a teraz kilka razy udało jej się już zrobić.

Ala w ciągu dnia śpi 2-3godzin.Na noc zasypia o18.30 i śpi do 7.00

Wszystkim chorutkom zdrowia życzymy

Edyta-Oli to chyba najbardziej to potrzebe

Aneta jak przeczytalam o ktorej zasypia ci mala to az oczy przetaralam z niedowierzania :-D To ty kobieto masz pol dnia wolnego :-D Nasz w dzien spi ok 2,5 ale na noc zasypia o 21.30 i budzi sie o 7 .

reklama
Do góry