reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Natalka-Zdrówka dla was.

Kira-I jak ręka wiadomo już coś.

Edyta-Strasznie drogie te lekarstwa żeby tylko poskutkowały.

Nata-To rzeczywiście nieciekawie że nie masz możliwości zakupu zimowych ciuchów.

reklama
no faktycznie coraz więcej dzieciaczków chorych. Ja mojego synka też dzisiaj odsysałam fridą bo obudził sie z noskiem zawalonym katarzyskiem nie wiem co jest bo wydaje mi się że coś często coś łapie.Boję sie bo myślę że nie wyleczyliśmy ostatnio choroby a teraz tydzień nie minął i znów to samo!!!

Natalka dużo zdrówka dla małego uściskaj go :tak: no i oby szybciutko z tego wyszedł!

edyta a ten clotrimazol to w aptece bez recepty się kupuje? bo mój mały tez szybko dupkę odparza.No a z Oleńką faktycznie nieciekawie może taraz te leki w końcu pomogą.

Nata to fajnie że Twój syncio ma już tyle ząbków gratulacje :-) mojemu Maćkowi idą symetrycznie na raz dwie jedynki, dwójki itd nie tylko z jednej strony , a co do ciuszków to faktycznie masz problem ale jak na razie tu wielkiej zimy nie ma więc na pewno zdążysz coś tutaj szybciutko dokupić.

Kira no i co z Twoją ręką byłaś wczoraj wieczorem u lekarza??

Zdrówka dla szystkich:-)

Kira - mi to jednak wygląda na zespół kanału nadgarstka:-( ale może sie mylę, bo zaocznie to tak trudno wiedzieć. Obym sie myliła!! Dobrze pamiętam jak to jest z jedną ręka przy dziecku. Czekam na wieści z wizyty u lekarza - moja rada - w nagłym wypadku idź prywatnie - filozofia SOR-u: skoro pacjent sam wszedł, może sie rozmysli i sam wyjdzie.:wściekła/y::eek:
NataK - ja myślę, że na podróz to możesz go ubrac na cebulke i na pewno nie zmarznie, a jak bedziesz coś potrzebować, to dokupisz w PL:tak:

Witamy wszystkiech cieplutko:tak:
Podczytuje Was kochane ale nie zawsze mam kiedy odpisac:baffled:
Dziś nie ide do pracy, maly zasnal wiec mam chwile;-)
Widze, ze chorubska na sierpniowe dzieciaki zajrzaly i to w jakiej ilosci - duuuuzo zdrowka dla wszystkich:-)
Edyta jak mala???
Kira jak reka?:baffled:co to jest?
U nas tez troche przeziebien niestety:baffled: Ja od poniedzialku na antybiotyku ale juz jest lepiej, maz wlasnie do lekarza pojechal bo kaszel ma straszny:angry:
Karolek oczywiscie katarek ma od poniedzialku juz bylo wczoraj lepiej a dzis znow i ma 37 stopni wiec jeszcze nie przeszlo cholerstwo. Na szczescie jest wodnisty ale z kolei Karol ma czasem odruch wymiotny bo zakleja go w srodku.
Ja nie wiem kiedy te wirusy i bakterie sie uspokoja:eek:
Poczytalam ze zagorzala dyskusja byla na temat antybiotykow i homeopatii:sorry:Jako farmaceutka powiem, ze nie jestem zwolenniczka ani jednego ani drugiego:no:
W homeopatie nie wierze choc pediatra Karola w przychodni to o dziwo homeopata wlasnie:-D ona nie daje bez powodu antybiotykow a na wirusowe przeziebienia nie daje fury lekow homeopatycznych ktore sa drogie lecz zaleca domowe sposoby jak sama mowi. Jezeli komus sie to przyda napisze co zalecila nam teraz jak pojechalismy zbadac uszy przy katarze. Calcium 2 razy 1 lyzeczka, Zyrtec 2 razy 5 kropli ( na recepte)ale ja nie podaje za bardzo tego:sorry:i to przy wodnistym katarze. Do nosa sterimar baby i nasivin na noc. I profilaktycznie przy silnym wodnistym (a tym bardziej ropnym !!!) katarze stale co 8 h przez 2 dni Ibufen zeby nie zeszlo na uszy:tak:dziala przeciwzapalnie. Zdziwilo mnie to ale kolezanki pediatra tez im to zalecala i to przez 3 dni. Powiem szczerze ze jak dla mnie to fajne podejscie bo leprszy taki lek niz antybiotyk przy zapaleniu ucha:sorry:
Oczywiscie masc majerankowa pod nos, Oil Olbas na poduszke na noc, ewentualnie Pulmex Baby przez 2-3 nocena klatke piersiowa.
Ale sie rozpisalam:szok:przepraszam:sorry:

Dzieki kochane za pamiec:sorry:ale z tym wczorajszym pogotowiem to dupa blada wyszła:baffled:poszlam przed 23 a babeczka w recepcji powiedziala ze niestety chirurg jest zajety bo przywiezli 3 karetki i bedzie za okolo 2 godziny:baffled:wiec zrezygnowalam.Altacet troche pomaga-mniej boli i opuchlizna zeszla.
Antylopka-jakies 3 lata temu mialam tą reke w gipsie-wtedy tez nie bardzo wiedzieli co to:baffled:boje sie ze tym razem czeka mnie to samo:no:a szczerze mowiac nie mam na to ochoty...
Karolki-duzo zdróweczka dla Was,a jesli chodzi o leczenie-to mam identyczne poglady:sorry:i nawet leki podobne-tyle ze ja Zyrtecu nie podawalam i nie bede dawac.Aaa jedynym wyjatkiem jest Stodal-który u nas dziala rewelacyjnie;-)
Aniulka-moze to tylko katarek?Zdróweczka dla Was
NataK-to naprawe masz niefajnie z tymi ubrankami:baffled:nie dosc ze malo czasu to w dodatku nigdzie nic nie ma:baffled:A swoja droga-wy tam macie chyba 2 pory roku:rofl2:jak u nas bylo goraco-to u was nadal wiosennie,jak u nas zima-u was jeszcze jesien:rofl2:smiesznie troche

Cześć dziewczyny:-)
Ja tylko na chwilkę bo się strasznie źle czuje. Od wczoraj mam migrenę dosłownie jestem nieprzytomna całą noc przewracałam sie z boku na bok raz mi było gorąco raz zimno i ten okropny ból głowy. Rano doszly wymioty. Teściowa rano mi wzieła Ole troche ale nawet nie zapytała dlaczego leze. Po południu nawet do nas nie zajrzała.Po kilku wymiotach głowa przestała boleć ale teraz znów sie zaczyna.
Poza tym Olce nic nie schodzi ma chyba jeszcze wiecej. Mąż dziś wykupił 2 brakujące leki. Powiem wam że chyba 1 raz i ostatni leczę Olę w ten sposób tzn takimi lekami. Jak zobaczyłam rachunki byłam poprostu załamana.Jak nie pomogą do topiero będę zła. W sumie wszystkie leki kosztowały nas 360 zł:no:.
aniulka- Clortrimazol kupisz bez recepty, ja już tylko tego uzywam jak Olka ma zaczerwienienie nic innego nie pomaga

Edyta, NataK, dokładnie tą maść mam w domu (jakiś czas temu lekarka nam przepisała przy podobnym problemie) i wiecie co, po 2 dniach smarowania już jest poprawa, ufff. :tak: Czyli fakt że bardzo dobra maść
Natalka 25, dużo zdrówka dla synka
Edyta, to was naprawdę choróbska dopadły i Ty biedna może już przemęczona tym wszystkim. żeby to się wreszcie skończyło:eek:

Tak żeby od tych choróbsk odejść napiszę wam jak się dziś wystraszyłam lekko. Byłam w pracy a tu mama do mnie dzwoni że Bartek napił się...baniek mydlanych!! Leżał i się bawił i sam sobie odkręcił, rozlało się po ubranku,na podłogę, ale trochę wpadło do buzi, mały się zakrztusił ale popił.:eek: Początkowo się wystraszyłam, ale ludzie w pracy mnie uspokoili i faktycznie nic małemu na szczęście (jak na razie-odpukać) nie jest. ależ to trzeba uważać:szok:

Ja już nie mam sił. Ola dziś rano obudziła się ze strasznie suchym kaszlem Do tego albo ma coś z krtanią tak jakos cieżko oddychała i chwilami się dusiła chyba wydzieliną. Tzn tak było jak spała i jak się przebudziła bo teraz oczywiście jak wstała to szaleje . Niewiem co robic już:no:Mam zapisany mucosolvan do inhalacji i chyba pójdę do sąsiadki pożyczyc inhalator bo chcieliśmy kupić ale jestesmy spłukani.
katrns- też już czytałam o tej chorobie ,że lekarze często ją mylą z anginą i przy tej chorobie własnie po podaniu antybiotyku występuje wysypka.
Nie chcę iśc do szpitala bo wiem co ją tam czeka ale jak nie przejdzie to chyba innego wyjścia nie mam.

reklama
Hej!
U nas dziś już widać skutki wczorajszego spaceru....Kuba ma katar i stan podgorączkowy....noc była z głowy....

Do góry