Czesc Dziewczyny
ja tez ostatnio malo sie udzielam, ale jakos tak sie porobilo, ze na nic czasu nie mam
ale cosil tam dzis naskrobie
Kludi ja bym podeszla-nie zaszkodzi
A ja mam pytanie-po co jak dzidzia ma ponad 37 stopni zbijacie temp
powinno sie podawac cokolwiek przeciwgorączkowego powyzej 38.5-inaczej organizm nie nauczy sie zwalczac infekcji,a pozatym 37-38 to dla takiego dziecka zadna goraczka
A tak jak pisala
Karolka-u nas tez Paracetamol tylko przeciwbólowo dzialal a na gorączkae tylko Ibufen.Viburcol nie dziala wogóle
Kira ja do wizyty w szpitalu tez nie przejmowalam sie temp. 37stopni, bo taka miewal normalnie,ale teraz wq sumie bardziej niz na temp, patrze na jego reakcje, bo kiedys mial 40 stopni i tylko zaczerwienione policzki a smial sie i bawil, ze nikt nie poznal, a drgawek dostal jak mial temp. 37,8 czasem dzieci gorzej znosza stan podgoraczkowy niz wysokie temp. wiec ja teraz reaguje jesli robi sie mnarudny i temp, skacze wtedy pol czopka i kilka kropel paracetamolu na smoczek. Pani doktor nawet radzila, zeby dawac paracetamol raz dziennie zapobiegawczo, ale to sobie odpuscilam, bo i zabki lagodniej wychodza.
co do jedzenia, to my jemy bez wiekszych zmian czasowych
5-6 240 ml mleka
9-10 kaszka( na gesto lub w butli)
12 deserek ( owoce lub jogurcik) lub obiadek lub kaszka owocowa
14-16 obiadek lub mleko
19-20,30 mleko lub kaszka w butli
pije herbatke z dzikiej rozy lub wode, a czasem takze herbate z mieta( na upalne dni super!), soczkow nie chce pic. deserki tylko ze sloiczkow, bo "surowych" owocow nie chce, noi chyba, ze truskawki z cukrem
mleko podajemy juz 3 lub 3R.
na obiadek najbardziej lubi puree z marchewki i ziemniaczka z mieskiem ( i to jest nasz zestaw tradycyjny), ale dzis wciagnal rosolek z kluchami i to tak solidnie doprawiony, a mlaskal tak, ze az dziadek zglodnial ;-)
co do spania, no coz niby spi , ale ja czuwam ;-) bo to przykryc, a to smoczek uciekl, a to za wysoko sie podsunal i glowa sie skrzywila,co godzine dreptanie i sprawdzanie