reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kludizobaczysz, ze mały dzielnie zniesie podroz:tak: nasz Kuba tez nigdy nie przepadał za samochodem, a teraz jest grzeczniutki w aucie i potrafi sam sobą się zająć, no co tu ukrywac-byl zmuszony jechac kilka dni w jedną i drugą stronę i musiał się przystosowac, wezcie tylko maluszkowi jakies gadzety do zabawy, choc jego zabawki pewnie go nie zaspokoją, nasz bawił się kubkami po kawie, płytą CD i plastikowym woreczkiem, zresztą to tylko 3 godzinki, więc będzie oki ;-)
Aneta456 katarek, my mielismy cale 3 tygodnie w kraju, ale to byla typowa alergia, wiec moze u Alusi to samo, zresztą jak czytam, ze co drugie dziecko na forum ma "mokry nosek" to zastanawiam się co jest grane, czy az tyle dzieci ma alergie na te paskudne pyłki? bo najczęsciej nic powaznego z tego się nie rozwija
Ewelia zuch dziewczyna-12 godzin w pociągu to juz cos, bez przystankow rozumiem? no tylko podziwiac jej cierpliwosc, ale z drugiej strony jazda pociagiem jest taka uspokajajaca, to kołysanie i monotonne dzwięki potrafią uspic nawet doroslego ;-)

reklama
Witam Was kochane z rana:-D
Adas juz znacznie lepiej:tak:wczoraj w nocy wyszedł nam kolejny ząbeczek-górna dwójeczka:-)Śmiga miedzy nami,albo miedzy meblami i juz sie odwazył puscic na spacerku na trawie:-)
Luxik-niefajnie masz:baffled:ciekawe co jest przyczyna takiego pobudzenia Tomeczka,zasnął w koncu?i jak łapka?biedny maluszek:-(
Natalia-Nasza lekarka powiedziala apropo stulejki ze nie powinno sie nic robic do 2 r.z -tzn zabiegow,bo moze sie odkleic:tak:jesli do 2 sie nie odklei to bedziemy rozmawiac
U nas tez sa 2 drzemki 10-11 jedna godzinka i p[otem 15-16 ok 1,5 godzinki:tak:
Aneta-jak Alunia?gratuluje ząbeczka:-)
NataK-to w sumie niewiele Wam pomógł:dry:najwazniejsze ze nie jest odwodniony-mam nadzieje ze Wasze problemy niedługo sie skoncza:tak:

Dziewczyny, a jak usypiacie w domu dzieciaczki, mi się tak marzy żeby czasem zasnęła w domu, a tu nic z tego. Rzadko kiedy nawet cycek ją usypia. Mogłabym wyciszać, śpiewać kołysanki godzinami, nic by to nie dało.

Kira, no to masz fajnie, a moja Dominika zaraz wstaje i stoi sobie, na stojąco nie zaśnie ;-) Wieczorem to samo, tylko gorzej, bo nie mogę jej zostawić w łózeczku, bo się słania na nogach i się przewraca, a potem płacz że się walnęła.

Coś nakombinowałam i post z góry przeniosłam na dół.Sorki!!

U nas są dwie drzemki pierwsza o 8.00 godzinę,a druga o 13.00,14.00 godzinę do dwóch.
Alunia dzisiaj zakatarzona mam tylko nadzieję że nic się z tego nie rozwinie.
Kludi-U nas podobnie Ala potrafiła budzić się do 5 razy w nocy i ssać cyca.Siostra mi poradziła żeby odzwyczaić bo podobno dzieci na butli nie budzą się tak często.I u nas jak na razie pomaga,nie jest jeszcze idealnie ale lepiej.Z pięciu pobudek są dwie lub trzy.Trzymam kciuki za podróż.Nata też tak się bała a Kubuś dał radę u was też tak będzie,zobaczysz.
Nata,Natalia-Współczuje chłopakom zabiegu jeżeli takowy im grozi,ale tak jak pisała Ewelia to nic groźnego.
Luxik,Laura-Mam nadzieję że to przejściowe.U nas na szczęście z zasypianiem nie ma problemu(na razie) __________________

Ostatnia edycja:
Dziękujemy za gratulacje!!!Mam nadzieję że macie racje i że katar przejdzie.
U nas usypianie tak jak u Kiry z tą różnicą że Ala ma pieska przytulankę.

Mamy 4 ząbka:-):-):-)Pisalam Wam ze codziennie obserwuje i obstukuje łyżeczka bo te cztery gorne ząbki to normalnie przeswituja:-p i dzisiaj na spacerze jak sie chichral to tak mi sie wydawalo ze cos jest , w domu sprawdzilam lewa gorna jedyneczka sie przebiła:-):-):-)

Dziekujemy za zyczenia, raczka coraz lepiej:tak:

Laura
,no to przebij piatke:baffled:,idziemy do lekarza jak maz wroci z pracy,bo ten katar mnie martwi,juz tak dlugo, moze od tego ma takie problemy, nie wiem juz sama naprawde.Dzis spal tylko godzinke , obudzil sie o 6 rano , zasnal o 10:30 i obudzil sie godzine pozniej, do tej pory nie spi i polakuje co jakis czas, jestem pewna ze cos jest nie tak.

Ewelia
brawo dla corci, cierpliwa jest.

Aneta
zycze zdrowka dla maluszka

Kludi nasz maly tez jeszcze niedawno ryczal w aucie, niedawno jechalismy autem do Polski okolo 1300 km i maly byl baaardzo dzielny, wszystko bedzie ok, nasz zasypial przy sygnalach z komorki, gryzl smoczek, taka zabawke grajaco-migajaca mu kupilismy, no i pileczke, bez niej nigdzie sie nie ruszamy,sprobuj , moze tez zadziala.Powodzenia i udanej podrozy.;-)

natalia super, juz kolejnego ma za soba, moj tez czasem ostatnio tak sie chichra,martwi mnie to bo nie jest to takie normalne chichranie ,nigdy bym nie wpadla ze to zeby:confused::szok::baffled::nerd:, ale masz racje

reklama
Więc i my witamy:-D
Gratulacje za nowe zabki, my nadal na starcie:-D
Aneta, Luxik duzo zdrowka dla maluchow:tak: my dzis pojechalismy do lekarza bo mlody w nocy strasznie poplakiwal i ten katar...i co???nic nam nie powiedzial:no: lekko zaczerwienione gardlo i uszko( od placzu tak moze byc:baffled:) ale nie tak zeby dawac jakies objawy i nic nam nie przepisze bo nie ma wskazan , teraz katar juz prawie sie uspokoil, nie wiem juz sama... dalam Ibum i do tej pory bylo ok, wreszcie teraz przysnal i czekam co bedzie jak wstanie bo juz lek przestanie dzialac, mam nadzieje, ze bedzie ok:tak:a swoja droga znow jakies swinstwo szaleje bo sporo osob narzeka:wściekła/y:
I co ciekawe powiedzial, ze zabki jeszcze nie przebijaja sie:nerd: a Karol ma wszystkie objawy zabkowania:baffled:slini sie strasznie, gryzie i wybudza sie z rykiem:baffled:a jak tylko sie go zabawi to zapomina i nie placze:baffled:

Do góry