reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

no my parasolki nie posiadmy ale za to budke fajnie zakrywajaca da sie naciagnac az do samego dolu (nie raz sie sprwdzilo podczas burzy itp). pozatym odbina sie tyl i jest fajna siatka i okienko dosyc spore w budce :). mamy deltim voyagera starszy model i niewymienila bym go na zaden inny . ostatnio zakupilismy wozeczek parasolke hauck drive sun ale czeka az mala troszk podrosnie i zacznie chodzic (niechce mi sie ciagac potem tego iwelkiego wozka :)

a tak pozatym to dziekujemy za serdeczne przyjecie i dobre komentarze :)

reklama
Kira to fajnie, ze wyjazd udany:tak: my tez wczoraj caly dzien u tesciow bylismy i bylo super! pogoda sliczna, maly usmiechniety od ucha do ucha, gadal, bawil sie i padl o 22:-D
Parasolki uzywamy - mielismy w zestawie od poczatku:tak: Karol ma buzke strasznie opalona nawet pomimo tego wiec nie chce myslec co by bylo bez parasolki - teraz i tak na kazdym kroku slysze "ale opalone dziecko":-D my sporo jezdzizmy nie siedzimy w cieniu a glowka na sloncu (nawet w czapce) za dlugo raczej nie powinna byc:tak:
Karol jest teraz na etapie robienia wszystkim pa pa i bicia sobie brawo po kazdym "wyczynie":-DAle jak on przezywa te swoje umiejetnosci:sorry2:czasem przed snem to wszystko na raz by chcial zrobic:-D ostatnio grzeczny jest i ciagle sie smiejei taki przytulasek sie zrobil:-p

cześć dziewczynki :) Ale się rozpisałyscie... Nie czytałam wszystkiego tylko dwa ostatnie dni;-) Przyjachała do nas szwagierka z rodziną i brak czasu na bb:baffled:
Widzę ,że na topie temat bucików. Ja zakupiłam Olce sandałeczki takie najzwyklejsze , używane ale one bardziej służą jako ozdoba stupki bo Olka jeszcze nie chodzi a na prowadzanie jest jeszcze za wczesnie. Jak już bedzie pewniej stawiała kroki wtedy kupimy porządne butki. Dostała od babci papcie Zetpola 19 i sie w nich topi ,ona ma bardzo małą stupkę 10 cm:-D. Wszystkie butki Zetpola sa fajne i tanie przede wszystkim, najczęściej można je dostac na bazarach.
Ola od jakiegoś czasu zaczęła stawać w łozeczku przy meblach więc teraz oczy wokół głowy ...;-)Najciekawsze oczywiscie są szulady, już raz poczuła ból przytrzaśnietych paluszków:baffled:.

Niestety nadal brak ząbków :szok::no::-(, martwi mnie to powoli Ola ma bardzo białe dziąsła na dole niewiem czy to dobry znak czy nie.:baffled: Maciusiowi pierwszy zabek wyszedl w wieku 9 miesiecy więc mam nadzieje że Olce też w koncu się przebiją. Do teraz ma mleczaki choć jego rówiesnicy juz gubia ząbki.

Ja też moge polecic parasolke:tak:Mrówka my tez mamy zdejmowane plecy a pod spodem siateczke i jeszcze okienko siatkowe w budce,takze jak spi na spacerku to mam pewnosc ze nie obudzi sie mokry:tak:
Edyta-nie martw sie,kilka maluszków nie ma jeszcze ząbków:tak:mysle ze do roku nie ma co sie martwic,a pewnie niedługo wyjdą:-)
Karolki- pa pa to u nas tez na topie od paru dni:dry:wszystkim naokoło macha wzbudzajac zachwyt staruszek:-D,brawo to juz od dłuzszego czasu,ale odkad nauczyl sie robic pa pa to tak samo na przemian jak Karolek;-)smieszne te bąble:-)

Witam, zrobiłam sobie właśnie krótką przerwę w pracy na bb! Mnie dziś BArtuś obudził o 5!! Bo był juz wyspany,a ja miałam budzik na 5.45. Za to Mama mi mówiła że poszedł spać już po 8!! Hehe:-D:-D

Witam Was,
jestem padnięta po weekendzie. Zupek nie je, zasnąć nie chce wieczorem, w nocy budzi się z płaczem i rzadko kiedy cycek uspokaja, tylko działa paracetamol w pupkę. Normalnie jestem wykończona. :no: To chyba górne zęby idą, ale dlaczego juz tydzień.

Ja też buciki zakładam na spacerki tylko, takie sandałki z piętą, używane, po rodzince.

Czy Wasze dzieci dają się rozśmieszyc? Moja córeczka uwielbia jak znikam i za chwilke się pojawiam tak z nienacka, no uwielnia jak sie wygłupiam bardzo (głupie miny, skoki, udawanie kichania, kaszlenia) - nie może się powstrzymać od śmiechu :-D Co rozśmiesza Wasze dzieci?

Pomocy, jak Wy kładziecie spać dzieci, jak usypiacie, ja już wymiękam, a dotąt było tak dobrze. :-( Teraz wygląda to tak: przed kąpielą daję sie jej wyszaleć na podłodze, wyśmiać, itp. Potem 19 kąpiel, przytulanie, kaszka i przed 20 czytam bajeczki. Oczywiście z przerwami na raczkowanie po naszym łóżku. Nie da rady położyć do łóżeczka bo ryk jest. W efekcie od tygodnia zasypia w 10 minut przed telewizorem o 21:30.

ja niewiem . bo moja usypia sama w lozeczku z naswet skubana niecche z nami spac :) od drugiego miesiaca wogole nie budzi siew nocy a jak ma dobre dni to spi nawet i dwa godzin w nocy ( dzisiaj np od 19 do 9 :)) a tak caly dzien zywotna z jedna lub dwoma drzemkami :) zasypia tylko i wylacznie pod kocem

Ja nie pomoge kwesti usypiania bo Olka zazwyczaj zasypia przy cycku i jak się napije to przekładam ją do łóżeczka już śpiacą. Wieczorem jak daję jej kaszkę to już ledwo patrzy na oczy a cycek działa jak środek nasenny. Ciekawe co to będzie jak przestane ją karmić.

Witam po weekendzie:-) Niestety dla mnie był bardzo męczący:sorry2:
Laura witaj w klubie.
Filipw sobote dostał kataru który w niedziele był już katarem GIGANTEM lało mu się ze wsząd, Filip wymęczony a my też przez nie przespaną noc:baffled: W sobotę jeszcze pojechaliśmy do lekarza dyżurującego wszpitalu bo się biedaczek glutków nałykal i je póżniej w całości zwrócił i żeby sprawdzic czy czasem na oskrzela ni schodzi bo i kaszel lekki się przyplątał.Jak się później okazalo lekarka to jakiś konował bo jak poszłam do apteki wykupić leki to koleżanka która tam pracuje powiedziała że mam se dać spokój z ta receptą i tą lekarką która wypisuje wszystkim to samo a na naszej recepcie był min. "koński" antybiotyk i syrop dla dzieci od 4 lat:baffled: więc koleżanka dała mi Pulmex i Tantum Verde a ja do tego podaję mu to co przy ostatnim przeziębieniu i dziś już jest o wiele lepiej w porównaniu ze wczoraj,chcaiłm iść dziś do mojego lekarza ale tak leje jak z cebra cały dzień że pójdziemy jutro_O kurcze ale wam nasmęciłam:zawstydzona/y::-p

mrówka witaj, córcia śliczna:-)

reklama
U nas jak u Edyty, usypia przy cycku i jak juz spi to do lozeczka. Jak sie przebudzi i jest w lozeczku to placze odrazu a jak sie przebudzi w naszym lozku to popatrzy i przekreca sie na bok i spi dalej:baffled: tez nie wiem jak to bedzie jak przestane karmic bo smoczek nie dziala:baffled:

Do nas wlasnie przyszla dzisiaj parasolka, bo bez niej to bylo kiepsko na sloneczku, Zuzia plakala jak ja sloneczko razilo.

My bylismy u lekarza bo goraczka jest nadal, ani kataru ani kaszlu pozatym, wszystko czyste, wiec albo trzydniowka lub inna wirusowka albo zabki bo i kupa luzniejsza a dziasla sine, tylko czy taka duza temperatura przy zabkach moze byc?(39 prawie). A i dostalismy jeszcze skierowanie na badanie moczu zeby wykluczyc infekcje drog moczowych. Mam nadzieje ze to trzydniowka i do jutra przejdzie

Do góry