reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Z Alunią jakby lepiej,dzisiejsza nocka też nie należała do idealnych ale o niebo lepiej niż wczoraj.Tym razem bardziej dokuczały ząbki,po podaniu czopka przeciwbólowego było lepiej,a rano dojrzałam jedynkę z prawej strony.Ala ma już pięć ząbków.

Laura-My też myjemy ząbki odkąd się pojawiły i podobnie jak u was Ala otwiera buźkę i cieszy się niesamowicie.

Straszne tu pustki!

reklama
myjecie tzn co robicie? my tylko "szczotkujemy", sama szczoteczką, namoczona ale bez pasty. Tak mi poradziła pediatra.... Wiki ma 4 ząbki.
hm....
karolki - Wiki raz mnie udrapnęła w wargę i w tym miejscu zrobiła mi się ranka, która na 2-3 dzień była jak biała plamka, a do około czerwone mocno było. zaniknęło po kilku dniach, ale się "zaostrzało" po posiłkach.

witam wszystkie mamusie:)
Nasza karola też mniej je jak zaczeła pic przez butelkę ze słomką. Szczególnine w te upały nie chce tak jeśc. Była u lekarza ale powiedział, że ładnie przybiera na wadze i ne am co się martwic:) waży 9400:)
nie wiem czy zauważyliście ale im starsze nasze malucy tym bardziej cwane. Ostatnio mała jak coś chce to zaczyna wymuszac ściska oczy i udaje , że płacze i ukratkiem rozgląda je czy ktoś to widzi:)

My mamy ciągle 2 ząbki:( i też sie zastanawiałam czy zacząć je myc już pasta czy tylko szczotkować bo na razie to nic nie robimy

fiolka-Na pastę do zębów to jeszcze za wcześnie,(tak mi się wydaje)na razie przegotowaną wodą i słyszałam też że rumiankiem.

Witajcie! A mój mały znowu zakatarzony :(
Ząbki na razie myjemy na sucho. Co do jedzenia to Nikodem od dwóch dni już w ogóle nie chce cyca więc chyba go pożegnamy - bo i tak chciałam to zrobić. Mleka pije zdecydowanie mniej - woli pokarmy stałe. Z drugiej strony ma zapchany nos to nie ma się co dziwić że ma mniejszy apetyt.
Nikus z kolei udaje kaszelek i potrafi wołać mama, tata, ma (jakby chciał powiedzieć że czegoś nie ma), da. Nie jest to jeszcze takie do końca świadome ale czasami trafia z wyrazami w odpowiedni moment :)
Rosna nam te dzieciaczki i rozwijają na całego - ale to dobrze.

Witajcie na poczatku zdrówka dla naszj Aluni i Nikusia
Aneta u nas tez druga nocka straszna dzisiaj tez lepiej ale u mni ewidentnie zabki wychodzi jej dolna dwójeczka nasza 8 perełka. Bozie ile te dzieci musza się nacierpieć.
U nas z jedzeniem bez z mian za to mała coraz fajniej się bawi np. jak siedzi i położe jej kocyk albo kołderke to zakłada na głowe i bawi się w chowanego ja ją wołam a ona ściąga sobie koc z głowy i od nowa zakalda albo chowa sie za drzwi i udaje ze jej nie ma. Wogole strasznie przytulalska się zrobiła.

wiki-to nieźle już 8 ząbek suuuper.
Madziara-Ala tez mówi mama,am,ma i podobnie jak Nikodem robi to nieświadomie ale nieraz uda jej się trafić do sytuacji.
Ostatnio jak zrobiła taką wielka kupę to ja do niej mówię coś ty jadła a ona am.

Alunia rozpoznaje już nosek i oczko u pluszaków.Poza tym potrafi pokazać gdzie jest piesek,zegarek(nazywam tyku tyku) i kilka innych rzeczy wiszących na ścianach w różnych częściach domu.Robi też akuku z kocykiem,baran puc i cacy.W ogóle coraz bardziej interesuje się zabawkami które mają ruchome części kręci nimi i przesuwa.

Bardzo dobrze że tak świetnie się rozwijają nasze bąbelki tylko patrzeć jak zaczną pyskować.

Aneta, u nas też Bartuś rozpoznaje niektore rzeczy na ścianach - zegar to bim bam no i dzwoneczki - aż piszczy jak je pokazujemy.

Dziś w nocy się czesto budził - tak na chwilkę, tzn. słyszę że piszczy, wstaję do niego, głaszczę, lub daję smoka i już śpi dalej. I tak kilka razy, hmm.:baffled:

reklama
Dzisiaj nastąpiło pogorszenie byliśmy u lekarza i okazało się że oskrzela,no i niestety antybiotyk.Ala ma straszliwy kaszel aż płakać się chce jak to słyszę.

Do góry