reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kludi, u nas kąpiele identycznie. Gratuluję tego samodzielnego stania.
Ewelia, to nie wiedzialam że danonki takie kaloryczne. Ja od kilku dni próbowałam Bartkowi podać jogurt naturalny, ale mu nie smakuje, usta zaciska i nie chce i tak sobie myślałam że spróbuję jednak danonki, no ale jak inne jedzenie ma iść w odstawke, to sama nie wiem...
Karolki, Bartuś też nie chce siedzieć w wózku na spacerach, siedzi i piszczy...A jak się go weźmie na ręce to zadowolony:baffled:
U nas dziś były bańki mydlane, ale mały się cieszył i śmiał. Próbował je łapać i dziwił się gdzie one znikają.
Ostatnio Bartuś dużo pije, robię mu herbatki, takie letnie na te ciepłe dni i soczki rozcieńczam z wodą, a on tyle pije że szok, stale mu się chce no i chyba też przez to trochę mniej je od 2 dni, no ale co zrobić, nie dać mu pić jak chce
Ach, mam pytanie.pojawiło się wczoraj u Bartka taki jakby nalot czy nie wiem jak to nazwać na wardze dolnej i górnej, jakby suche, takie białe, bardziej w środku buźki,co to może byc?

reklama
Kama-A to nie są przypadkiem pleśniawki?Szczerze mówiąc to nie mam pojęcia czy wychodzą na wargach ale może tak.

Kama - mi tez sie skojarzylo to z plesniawkami ale nie mam pojecia jak to wyglada.

Aneta - jak Alunia ladnie je zupki i deserki i wogole to mysle ze mozesz spokojnie dac danonka, ja troche musialam ograniczyc bo Zuzia zupek nie jadla wogole, ze 3 tygodnie nawet nie tknela:szok: Teraz jej sie poprawilo jak gotuje na parze, to nawet taka marchewke ugotowana jak dam w raczke to zje.

Ja troche z innej beczki, czy obchodzicie imieniny swoich dzieci, jak je wyznaczacie, najblizsze po urodzinach czy kiedy wam lepiej pasuje:happy:Moze napiszemy na watku Daty urodzin obok daty imienin? Hehe a teraz sie przyznam ze pisze to bo Zuzia ma imieniny za tydzien i liczymy na prezenty;-);-):-D:-D To byl zart oczywiscie:-D

Kama na 90 % to sa niestety plesniawki:wściekła/y:Karolek mial taka plamke biala wlasnie na wardze i od tego zaczely sie w calej buzce:baffled:i nie na jezyku tylko na wargach i podniebieniu, ale szybko minely i mam nadzieje, ze nie wroca bo od ponad miesiaca nie ma;-)
a my po spacerku i dokladnie tak jak Kama napisalas:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:siedzi i marudzi - na rekach gada i sie cieszy:baffled::baffled::baffled:tak poprostu mu sie odwidzialo pewnego dnia:szok::-D

ewelia-Ala ma skazę białkową i dlatego próba danonka dopiero teraz.

U nas koszmarna noc Ala budziła się co 20-30 minut katar i gorączka do tego jeszcze 5 ząbek wychodzi.Dziąsełko już takie sine że szok.Za dnia też nieciekawie wcale nie chciała spać.Udało mi się położyc ją dwa razy po pół godziny,teraz zasnęła,ale jak długo pośpi to zobaczymy.

U nas pleśniawki były na dziąsłach właśnie takie białe plamki.Walczyłam z nimi długo i dopiero udało mi się ich pozbyć GENCJANĄ na wodzie,inne środki nie działały.

Aneta zdrowka dla Aluni:tak:biedne te dzieciatka z tymi zabkami i choróbskami:baffled:
My tez plesniawki gencjana zlikwidowalismy, smiesznie wygladal wieczorem jak wampirek:-Dale tylko 2 razy posmarowlam i zniknely:tak:
Moj Karolek juz padl - doslownie:-Dpolozylam go z misiem odwracam sie a on spi i smok wypluty:szok:ale dzis w dzien malutko spal:dry:chyba sie odzwyczaja powoli:wściekła/y:ponad 3 h spedzilismy w samochodzie wracajac od rodzicow a Karol spal ze 20min tylko, reszta czasu to zabawianie czym sie dalo:no:fakt, ze siedzial w nowym fotelu nawet ladnie ale wszystkim sie nudzi po 2 min:baffled:chyba zaczniemy jezdzic w nocy:tak:

Ewelina w sprawie imienin Ci nie pomoge, bo u nas sie ich nie obchodzi i ja to nawet nie wiem kiedy maz ma ;-)

Wiecie co, mi też sie w sumie z pleśniawkami kojarzyło, ale o dziwo dzisiaj już tego nie ma, a w sumie nic nie robiłam, poza tym że starałam się przemywać gazikiem wodą przegotowaną, ale mały się dość skutecznie bronił.Mam nadzieję, że zniknęło na dobre.:tak:Ale dobrze, że piszecie o tej gencjanie, jak się okaże że nie zeszlo zupełnie, to zastosuję

Kama obserwuj u nas tak bylo przy plesniawkach - przemywajac gazikiem sciera sie j a potem znow sie odtwarzaja. Ale zycze aby to nie bylo to i juz nie wrocilo wiecej:no:

reklama
Witajcie,

zdrówka dla Aluni życzę.

Mojej dziecinie się odmieniło i w weekend nie chciała jeść zupek, a ugotowałam aż dwie i tak żadnej nie chciała. W efekcie raz na obiad zjadła kanapeczkę a na drugi dzień pół naleśnika z dżemem.

Myjecie ząbki dzieciom? Ja myję odkąd się pojawiły i Dominika jak tylko podchodzę ze szczoteczka to od razu buzię otwiera do mycia a potem bierze szczoteczkę i myje sama. :-)

Luxik, jak zasypianie Synka?

Do góry