reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

antylopka-Koniecznie z tym łóżeczkiem bo jak się już Wiki podciąga to może być niebezpiecznie.Ala na razie nie ma takich objawów,ale u nas łóżeczko obniżone bo to nigdy nic nie wiadomo.

reklama
U nas też ząbki maskra myslałam że tylko 1 a tu chyba 3 ida jednoczesnie górna jedynka już przebiła i ją widac dwójka jest w trakcie wyrzynania i lewa jedynka koszmar ale mała i tak bardzo dzielnie to znosi ale jak te trzy wyjda bedziemy miały juz 5.
A jeśli chodzi o łóżeczko to my juz dawno musieliśmy obniżtyć i to do samego spodu bo zresztą same widziałyscie co sie dzieje. W dużym pokoju mam kojec a w sypialce łóżeczko i tak od czasu do czasu jeździmy z łóżeczkiem po innych mieszkaniach zeby mała się bawiła.

a ja widzę, ze gorna prawa jedyneczka się przebija, na razie zrobila sie w dząsełku malusia dziureczka :tak: maly marudny od kilku dni, nic go nie cieszy, nie chce jesc, aby juz wyszedl ten kiełek, bo wlasnego dziecka nie poznaję :-(

NataK ja mam to samo, jakby mi dziecko podmienili :-p, szczęście, ze zajmie sie sobą, chociaż na 5 min to siku można zrobić :-D.

Ja dzisiaj w nocy miałam koncert. Mały budził się co 1,5 h z płaczem. Nie chciał ani butli ani cyca. Podejrzewałam ból brzuszka. Dałam Esputicon a nad ranem Panadol i w końcu usnął na dłużej. Dzisiaj prawie cały dzień odsypia. Apetyt ma dużo mniejszy. Byliśmy u lekarza i to tylko przeziębienie a ten ból brzuszka to pewnie od kataru, który mu spływa w dół. Zobaczymy jak będzie dzisiaj w nocy. Na dodatek ślini się na potęgę więc nie wiem czy to czasami kolejne ząbki się nie szykują.

Madziara - u Was też się przyplątało jakieś świństwo? U nas to typowa wirusówka
Filipa też zalewa. Tak jak przy poprzednich ząbkach, a nawet bardziej. 4 zmiany ubranek mu robię w dzień, bo całe przemoczone

Kira, Ty to naszą "szefową" powinnaś zostać, albo przynajmniej "przewodniczącą" - wszystko załatwisz:tak:Karolki, to on to wszystko zjadł w nocy? faktycznie sporo, ale nic tylko się cieszyć.
Madziara, zdrówka dla maluszka.

A u nas dzis ok. Byliśmy na ostatniej kontroli poszpitalnej że tak to nazwę i jest ładniutko, wszystko dobrze.Uff uff, dość już tych choróbsk.
Tej nocy Bartuś obudził się tylko raz, tro cud jakiś, może to jest spowodowane tym, że od kilku dni dostaje butlę. Ale za to jak się obudził około 5.30 to już był wyspany i chętny do zabawy - no a mama niedobra się do pracy szykowała i nie mogła z synkiem zostać:-(

Hej!
Wpadłam sie pochwalić że Kuba ma PIERWSZEGO, DŁUUUUGO wyczekiwanego ząbka :-)
Śpi ładnie od 20.30 do 6 bez karmienia :-) ostatnio się troszkę budził ale to przez tego zęba a tak to jest spokój :-)
Na brzuchu leżeć nie chce więc i raczkować nie będzie pewnie ale do stania się rwie :-) skacze jak żaba i chodzi do tyłu :-)
Pozdrawiam wszystkich

reklama
Do góry