reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

To ja witam z rana:-)
Tez sie pochwale, ze Karol wczoraj zrobil juz pare niewinnych kroczkow trzymany przez tate:-D
I znow sie powtorze, ze moj maly duzo je, ja tam sie ciesze z tego ale momentami to sie zastanawiam gdzie on to miesci:szok: bo to sa naprawde spore ilosci a on taki szczuplutki:-pmowie Wam zjadl na noc 200 mleka , potem 150 kaszy, 2 x 160 mleka i o 6 rano 100 kaszy i 50 wody zeby go oszukac:zawstydzona/y:w dzien podobnie:tak:

reklama
Witam Was,
oj za rzadko tu zagladam.
Dziewczyny, wiecie co, chciałam napisać odnośnie kataru i używania tych kropelek do nosa. Podobno one niszczą śluzówkę nosa i można się od tych kropelek "uzależnić" w tym sensie, że trzeba bedzie potem często ich używać, bo katar nie przejdzie.
Najlepiej sól wizjologiczna i często oczyszczać nosek. A kropelki stosować naprawdę sporadycznie.

My już dzisiaj obniżamy łózeczko :-)

laura-Ja tez o tym słyszałam,nawet pani w aptece to samo mi powiedziała.My uzywaliśmy oprócz soli fizjologicznej maści majerankowej.

Witamy:-)
Brawa dla Karolka-Adas przesuwa sie prz łóżku ale bokiem:baffled:a jak sie go bierze za raczki to staje na paluszkach:-Dale naprawde jestem pod wrazeniem juz jak Karolek na zdjeciach stal slicznie-super:tak:
Moje dziecko dzis wyspalo sie o godz 5:dry:ale dalam mleko,wzielam do siebie do łóżka i pospal do 8:tak:ale obudzil sie z placzem o 3:no:nie tak jak wcxzoraj(przebudzil sie po 1 z tak potwornym placzem,ae ani ja ani maz nie moglismy go uspokoic,nie wiem co sie stalo,prawie 10 min plakal,a potem nie chcial spac i ciagle w łóżeczku mi wstawal:dry:,le w koncu jakos zasnal)i musialam dziąsełka posmarowac zelem i przeszlo:-)
Pogoda makabryczna:baffled:a ja musze niestety dzis wyjsc

Sorki Karolki,ale jakoś przegapiłam.Gratulacje dla Karolka następny spryciarz nam rośnie.Jakie wy macie zdolne dzieciaczki.Moja córcia ani mysli sama wstać a co tu dopiero o kroczkach mówić.Jak ją postawię to chwilę sama postoi i tyle.
Kira-U nas ostatnio to samo płacz w nocy i tylko smarowanie dziąseł pomaga oczywiście pod warunkiem że da sobie posmarować.

Aneta takie rzeczy to sie dzieciakowi z minuty na minute zmieniaja ani sie obejrzysz a Ala Cie zaskoczy;-) ja pokazywalam Karolowi ze nogami mozna poruszyc jak sie stoi a on nic:-D ale jak sam odkryl to mu sie spodobalo. Ale do czlapania jeszcze mu daleko jedyne czego jestem pewna to to, ze stabilnie stoi na calych stopach:tak:
Kira no pogoda pozostawia wiele do zyczenia:wściekła/y::baffled: a ja sobie zaplanowalam zakupy:baffled:a tu mokro, szaro i ogolnie do d***:wściekła/y:i watpie zeby sie poprawilo:-( a biedni panowie na budowie pracuja od rana ( widze ich przez okno na osiedlu powstajacym obok:laugh2:) moge im tylko pomachac:-D:-p

My dzisiaj byliśmy w drodze do Szczecina,ale musielimy zawrócić bo trąbią od rana że miasto sparaliżowane zero prądu wody itp.A miało być lato chyba mrozik o tym pisała jak sie nie mylę.

Gratulacje dla Karolka,Oli tez czasami zrobi parę kroczków, ale tak jakby przypadkiem :-D , bo potem zapomina o co w tym wszystkim chodzi. U nas noc taka sobie, Oli często sie budzi, nawet już nie na jedzenie. Nie płacze, ale tez nie może spać. Wychodzą ząbki, ma mega katar i jeszcze zatwardzenie. Tak ze dzisiaj założyłam, ze nic nie zrobię, bo maruda ze hoho.

reklama
u nas na razie z ząbkami cisza, bo obie górne jedynki przebiły już dziąsełko, więc teraz już bez bólu będą sobie ząbki rosnąć. Wydaje mi się, że Wiki ma z sierpniowych maluszkach jedno z czołowych miejsc w ząbkach? (4 ząbki). I ostatnie we włoskach, heheh
Łóżeczko obniżamy jutro, mąż ma wolne, więc przygotuje mi wszystko przed swoim wyjazdem. W ciągu dnia buszuje w kojcu i tam się podciąga, ale kojec w drugim pokoju, więc dla bezpieczeństwa łóżeczko tez pójdzie w dół.

Do góry