reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

reklama
Kozica, przy katarku spacerki są zalecane. Chyba ze ma jakieś inne objawy :baffled:Jesteś pewna że to od spacerku, a nie np jakiejs alergii, skoro tak czesto ma katarek :-(
My znowu wczoraj wyladowaliśmy u lekarza. Juz go panie znaja po imieniu tak go często tam prowadzamy.
Wcvzoraj jak wróciłam z pracy, to Filipek miał krostki pod brudką, myślałam ze potówki. Rozbieram go a on cały zsypany :szok:. Nawet na głowie miał krostki - pod włoskami - których za to mało ma ;-). No to ja przerazona, bo jak dziecku dac zastrzyk jak całe zsypane niewiadomo po czym. Dzwonię do lekarza, pani w rejestracji bardzo narzekała ze mają juz komplet, ale w końcu nam pozwolili przyjść. W drodze to juz wymyślałam różne rzeczy. Moze to trzydniówka była - a ta angina to przy okazji sie trafiła :dry:. Pani zajrzała w gardełko, obejrzała Filipka i postawiła diagnoze: anginy śladu nie widać. zastrzyki odstawić. krostki znikną w przeciagu trzech dni. To zapytałam czy to trzydniówka - oan powiedziała że nie wygląda jak wysypka typowa przy trzydniówce (ale z opisu to dla mnie dokładnie taka sama). Mamy czekac i za tydzień znowu zajrzeć.
Normalnie ześwirować idzie. Kogo tu słuchać. Zastrzyki odstawiłam, bo po co kłuć małego jak one takie bolesne, a chory nie jest. Możliwe że angina od piątku tak szybko zniknęła???? Do tego ta temperatura wysoka trwała dokładnie trzy dni :sorry2:

Kama - to Filipek miał z czego zrzucać, ale nie schudł wtedy ;-). Szybko Bartuś nadrobi zaległości skoro tak mu apetyt wrócił :tak:

Mrozik-Ala niedalej jak dwa albo trzy tygodnie temu przeszła trzydniówkę i powiem ci szczerze jak czytałam o tej temperaturze Filipka to taka mysl m i przeszła po głowie.i u nas było tak samo 3dni gorączka a potem wysypka.Ala oprócz tego miała jeszcze powiekszone węzły chłonne na szyi i pod paszkami.A ta wysypka to tylko takie różowe plamki.

w Anglii nie szczepi sie na zoltaczke ani na gruzlice. tutaj bede szczepic. juz jedna szczepionke na zoltaczke dostal, teraz durga dostanie i odrazu na gruzlice go zaszczepie. cos w przychodni chyba wspominala o jakiejs oplacie wiec tak tylko sie pytam tutaj :) wiadomo lepiej wiedziec za wczasu jak bylo u Was zeby w razie czego wiedziec jak sie klocic :)

czarnula nic się nie wykłócisz, bo co kraj to inne tabele obowiazkowych szczepien, u nas tez na gruźlicę to tylko na specjalną prośbe rodzicow szczepia, niektorym sie udaje bo dostaja w szpitalu, a niektorym nie, zalezy od hrabstwa, teraz wogole nie maja szczepionek na gruźlice, a czekam juz od wrzesnia :szok:podobno jest jakis problem z ich producentem.
generalnie to na wyspach jest o wiele mniej obowiazkowych szczepien, bo to wyspy i niewiele chorob to docieralo, ale mysle, ze pod wplywem emigrantow juz wkrotce beda zmuszeni rozszerzyc liste obowiazkowych szczepionek :tak:
tak naprawde to nawet nie wiem jakie mały juz dostal, wiem, ze jest po trzech dawkach 5 w 1, ale musze posprawdzac te nazwy i wtedy wam napisze. nadrobie pewnie wszystko jak bede w kraju, choc nie na wszystko chce go szczepic, bo to nie ma sensu jak np. na rotawirusy czy grypska, jest tyle odmian tych choróbsk ,ciagle sie mutuja i tworza nowe, ze jest to po prostu bezcelowe.

reklama
Mrozik-Ala przy trzydniówce miała plamki takie drobniutkie,ale na pweno nie były to krosteczki.
Czarnula-U nas nie płaci się za te szczepionki,Nata ma rację co kraj to inaczej.

Do góry