reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Madziara, no właśnie, mi też się nie chce brać za porządki świąteczne (a chciałam umyć okna), zwłaszcza że mały chory i muszę się nim zajmować cały czas, bo sam nie chce nic a nic, zaraz piszczy, niespokojny jest, kaszle okropnie, aż dudni, oby ten antybiotyk pomógł, bo aż mi się serce kraje od tego kaszlu Bartusia.
Aneta, wiem że niektóre dziewczyny dawały termometr do pupy jak maleństwa nie mogły kupki zrobić, a tak to nie wiem co innego. Ja, jak mały kilka razy takie twarde kupki miał, to dawałam mu zwyczajnie wody pić mineralnej i pomogło.
Przy okazji życzę zdrówka wszystkim chorym maluszkom i ich mamom. Ach, jak mały jest taki chory to i mnie nic nie cieszy:-(

reklama
kama jeszcze raz zdrówka dla Bartusia i wytrwałości dla ciebie.Mam nadzieję że najgorsze macie już za sobą,a od jutra będzie lepiej i lepiej.

kama duzo zdrowka dla Bartusia

anetajesli dajesz obiadki i niunia ma zaaparcia, to ogranicz marchewke, albo podawaj jabluszko ze sliweczka.. u nas to pomoglo, a generalnie problem sie skonczyl w momencie gdy zaczelam mlodemu dawac to co sama ugotuje, teraz juz tylko deserki kupujemy

Natalia moj Krzys tak codziennie wstaje:tak: robi mi pobudke i mamy czas tylko dla siebie;-) jemy sniadanko, to znaczy mlody je :-), potem sie poprzytulamy, pogadamy o 6,30 on idzie dalej spac a ja wstaje do pracy i tak codziennie:-D a wieczorkiem zasypia 20,30 najpozniej

Kama Duuużo zdrówka dla bartusia, oby minęło raz dwa,U nas (odpukać) na razie dobrze. Chyba nikt nie może patrzeć jak taki maluszek się męczy a my za bardzo nie możemy pomóc choc staramy sie jak możemy:no:

Natalia Kurteczka świetna,Fajne guziczki.My też już kupiliśmy tydzień temu kurteczkę,a właściwie 2 bo ta druga to za grosze właściwie 15zł.(wiatrówka) aż sama w szoku byłam że taka tania:szok: No i też w rozmiarze 80 bo jeszcze i tak za bardzo ciepło nie ma i zaniam na dobre zrzucimy kombinezon to 74 byłaby chyba za mała:sorry2: i butki też już kupilismy :-p

Aneta u nas jak kupki twardsze to zazwyczaj wystarczył deserek z jabłuszkiem,albo herbatka koperkowa

Wczoraj to już mi ręce opadły przy jedzeniu,poszło nawet nie 1/3 słoiczka i dałam se spokój bo co mu wsadziłam to wszystko wypluwał,dałam mu troche cycka i pojechaliśmy z mężem na zakupy i się jakoś specjalnie nie spieszyliśmy a Filip został z dziadkami(bo co ja się przejmować będe jak zgłodnieje to sam sie upomni)Tylko że pierdoła deserek wciął cały a jakby więcej było to by jeszcze zjadł:sorry2::baffled::wściekła/y:
A poza tym to chyba zamiast drugiej dolnej jedynki to prędzej przebije sie pierwsza górna bo już zrobiło sie takie wybrzuszenie jakby lada moment miał wyjść ząbek,no i widać biały prześwit pod dziąsełkiem więc wszystko na to wskazuje:-)

Katrins,Kludi-dzięki za rady,wczoraj dałam małej jabłuszko i dzisiaj już poszło.:-)
Kludi-u nas ten sam problem malutka nie chce nic jeść tylko deserki by jadła:tak:.Nawet cycuś (który był lekarstwem na wszelkie zło) jej nie odpowiada.

U nas na razie ząbków nie widać

Witam:-)
U nas wczoraj goscie byli,od rana rozgardiasz i ani chwili dla siebie:dry:
Adas na szczescie uwielbia ludzi wiec mialam dziecko z glowy;-)i obiad caly wsunął;-)
Natalia-super kurteczka:tak:ja kupilam na allegro,pomaranczowa,jak nowa,za 20 zł:tak:to przy okazji pokaze foteczke:-)
Kama-zdrówka dla Was:tak:
U nas za to noc koszmarna:no:juz druga z rzędu:-(chyba ząbki,te górne łopaty idą bardzo ciężko,mowila nam doktor:-(a Adas budzi sie co godzine z rykiem-któregoś dnia sąsiedzi nas wyrzuca albo wezwą policje za znecanie sie nad dzieckiem:dry:placze strasznie,nie daje posmarowac dziąsełek,tylko trze buzke:-(
Juz nie wiem jak mam reagowac,nie moge ciagle przeciez dawac mu Paracetamolu:no:a nie moge patrzec jak sie meczy bidulek:-(dzis w nocy juz plakalam razem z nim.Mam nadzieje ze niedługo sie to skonczy

kama zdrówka dla maluszka;-)

Kira
widze że ciężko:-(Te wstretne zębiska jak wychodza to płacz a jak sie pokaża to płacz ale ze szczescia:sorry2:Piotrek miał noc wierciocha.....nie wiem dlaczego:confused: tak to wygląda jakby sie nie mógł ułozyc ..:confused:

Na szczescie pogoda suiper nad morzem :tak:nie wiało i słoneczko :-)nawet sie nie spodziewałam takiej pogody...:sorry2:Piotrek w siodmym niebie fale , łabędzie grzebanie w piasku i przepłyniecie holownika było troche atrakcji hehe:-D..

Kira Adaś bidulek i ty też biedna przy okazji, oby te zebiska wreszcie wyszły i dały wam wszystkim odpocząć
Natalia
No to Piotruś miał dziś atrakcje hehe.

A ja dziś w końcu dojrzałam(bo próbowałam to zrobić od kilku dni i się nie dało) i wyczułam drugi ząbek i to jednak druga dolna jedyneczka,nie dała się wyprzedzić górnej:-)

reklama
cześć dziewczyny!
czytam Wasze posty wybiórczo bo jak się zabiorę to zaraz muszę wstawać....
Natalia fajna kurtka (mój ulubiony kolor :-))
My byliśmy dzisiaj oglądać fotelik i krzesełko do karmienia. Czy któraś ma może krzesełko z Baby Design BAMBI? Bo szukam w necie czegoś tańszego i nic znaleźć nie potrafię.

U nas zębów nie widać, Kuba nadal przesypia całe noce a ja i tak padnięta chodzę....nie chce mi się za sprzątanie zabrać...mam taaaaakiego lenia....
Trzymajcie się kochane :-)

Do góry