reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Aneta do lekarza lepiej pójść. Bo może być nawet uszko, brzuszek. Lepiej jak lekarz obejrzy małą. Gorączka nie jest taka straszna. U niemowlaków powyżej 38,5 jak jest to dopiero podaje sie czopki (lub coś innego na temperature). Tak mi mówili w szpitalu i pediatra w przychodni. A do 37,2 to jest normalna temperatura, powyżej stan podgorączkowy. Daj znać jak już cos będziesz wiedziała

reklama
Zapomnialam powiedziec że my dzisiaj się przeprowadzamy, ciuszki już mamy spakowane prawie wszystkie - po resztę tą mniej używaną podjedziemy innym razem :tak:. Dużo rzeczy jeszcze będzie do zabrania, ale to już etapami będziemy zabierać :cool2:. \nie wiem jak z internetem będzie, ale zawsze w pracy będe mogła zajrzeć :-p
Fajnie Naur że u Was wszystko dobrze. Filip też tak mnie morduje z jedzeniem jak Ula ciebie :sorry2:. Wnocy po 3 nawet mu się wzmaga i co pół godzinki chce cycać :baffled:

A nas dziś zskoczyło uczulenie i niewiem po czym:baffled: Mam do wyboru soczek z owocow lesnych albo kaszke z owocami:baffled:do tego bardzo mocno nasiliły sie te suche place ktore Ola ma na raczkach i pleckach. W przyszłym tygodniu ide do dermatologa bo masci zapisane przez pediatre są mało skuteczne. Niewiem co to jest czy łuszczyca czy skaza czy moze AZS:no:To wyglada tak podbnie jak ta plama u Adasia Kiry, tylko Ola ma mniesze place ale duzo tego jest na raczkach i pleckach takie malutkie krosteczki zlane w całosc na poczatku czerwone bardzo szorstkie po kilku dniach to sie wszystko łuszczy . NataK ty chyba tez mowiłas o czyms takim jak dobrze pamietam.

mrozik czyżbym coś przeoczyła? gdzie ty się przeprowadzasz?
Luxik Ja daję Filipkowi mięsko na zmianę z żółtkiem i warzywkami tzn.np. tak:jak ugotuję obiadek to zawsze mam go na 2 dni i tak wychodzi że 2 dni pod rząd mięsko następne dwa- warzywka(marchew,ziemniak,pietruszka,seler;czasem do tego trochr brokuła)i zółtko(całe na dwa obiadki czyli 1/2 na jeden,dwa dni przerwy i znów dodaję żółtko) pózniej same warzywka i znowu mięsko itd.ale zamierzam częściej miesko dawać.:tak:Moja mama dawała mi mięsko i żółtko(całe) prawie codziennie i nic mi nie ma i nie było.
Co do mycia zabawek to Filip co weżmie do ręki to bach na ziemię i ja bym musiała chyba cały dzień w łazience siedzieć i myć zabawki:sorry2: więc tak jak Natalia myjętylko jak gdzieś w kurz wleci itp. tylko gryzaki częściej myję

aneta oby to nic poważnego,życzę dużo zdrówka
kama w ogóle to Filip patrzy tylko żeby coś zmajstrować i jak tylko coś zobaczy co leży to już rwie do tego,nawet do firany musi sobie za nią pociągnąć:-D
edyta ja też zazdroszczę tego leniuchowania

edyta 80 nie wiem jakiej kaszki uzywalas, ale jesli byla bezmleczna,to powinno byc ok.podejrzewalabym tu raczej soczek z owocow lesnych, owoce drobnopestkowe takie jak:truskawki, poziomki, maliny, jezyny uczulaja, a sa one dosc czesto w skladzie soczku z owocow lesnych.z bezmlecznych kaszek ja podaje tylko bananową i jabłkową, na malinowa chyba jeszcze sie nie skusze, choc z pewnoscia jest bardziej aromatyczna i smaczna. u Kubusia buźka ostatnio ok, ale w zgieciach pod kolanami ma mnostwo krosteczek, ostatnio zauwazylam, ze kiedy zrobie sobie makijaz i przytulam malego po kilku godzinach wyskakuje mu paskudztwo na twarzy, wiec z kosmetykami tez musze uwazac eh szkoda mowic.....

NataK- ja daję Olce taką kaszke ze słoiczka "Przysmak na dobranoc" Ona jest mleczna, ale dawałam już wcześniej i nic nie wyskoczyło. A soczek pila pierwszy raz więc może po soczku. Zupka też nie zawierała nowości bo standrad czyli ziemniak , marchew, seler ,pietruszka i brokuł. No nie wykluczam uczulenia po czymś co ja zjadłam bo ja już nie zwracam na nic uwagi i jem wszystko.

dzięki dziewczyny zaraz dzwonie do lekarza.Na razie ma tylko stan podgorączkowy 37,4.
Mrozik oczywiście dam znac jak coś sie wyjaśni.Nie wiem czy zauwazyłas ale nasze dzieci urodziły się tego samego dnia,możemy sobię ręce podać.Ty masz chłopca ja dziewczynkę może ich zeswatamy?
kludi dziękujemy bardzo zdrówko napewno się przyda.

Aneta pewnie juz za pozno na rady bo pewnie juz bylas u lakarza, bo taka rade chcialam ci dac, napisz jak tam goraczka u dzidzi

Naur
a ja myslalam ze juz o nas zapomnialas, fajnie ze u ciebie w porzadeczku, jak bedziesz miala jeszcze kiedys czas to wpadnij,pozdrawiam cie bardzo serdecznie, ucaluj swoje babeczki:tak:

Mrozik
ale fajnie,jesli chodzi o nas to ja juz nie wiem kiedy my sie przeprowadzimy,choc przyznam ze nie jest mi tutaj zle,ale przydaloby sie juz "cos" wiekszego

Edyta nie wiem co poradzic, na twoim miejscu poszlabym do innego lekarza dermatologa,z tego co slyszalam to AZS to krostki z ropa w srodku, czerwone zaognione, takze to raczej nie to co ma twoja Olenka

Dziewczyny pytalam o mycie zabawek bo ja myje prawie zawsze,od okolo miesiaca maly ma nieladne krostki kolo buzi, i pod oczami,martwi mnie to bo po tych niby"super" kremach nie znika a zaogni sie kiedy gryzie zabawki albo smoczki, wiec myje jak czesto sie da, bo juz myslalam ze jak nie umyje to bedzie mial te krostki, ale widze ze zadna z was nie myje, juz naprawde nie wiem o co chodzi z tymi krostami,zawsze mial taka ladna buzke,nie uzywam codziennie kosmetykow,nie jadam nic nowego....hm

Dziewczyny musze sie pchwalic ze moj Tomcio stanal wczoraj pierwszy raz na wlasne nozki:sorry2:,trzyma sie lozeczka i stoi:blink:,zmartwilabym sie gdyby nie to ze kolezanka pielegniarka mojej mamy powiedziala mi dzisiaj ze ona zaczela stawac na nozkach jak miala 6 miesiecy,no i do tego nasz pediatra nie kazal sie niczym martwic kiedy dziecko samo cos robi,bo samo sobie nigdy krzywdy nie zrobi.
Moim zdaniem kazdy maluch ma swoje tempo,moj na przyklad jeszcze nie gaworzy tak jak niektore dziewczyny pisza,moze zacznie szybko chodzic ale z mowa to pewnie trzeba bedzie u niego poczekac:sorry2: Wieczorkiem wysle zdjecia.

reklama
Aneta 37,4 to jeszcze normalna temperatura, moj lekarz mi mowi ze nalezy sie martwic kiedy jest powyzej 38,5,u takich maluchow z temperatura to roznie jest, moj raz ma 37, raz 37,5 szczegolnie przed kupka podwyzsza sie temperatura, ale jesli cie to naprawde martwi to pewnie ze lepiej isc do lekarza

Do góry