reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

uff. maluchy już wykąpane i prawie śpią. Maja tylko ogląda jeszcze z tatą W 11. Najbardziej nie lubię właśnie kąpieli. Zajmuje nam to 2 godziny.
Karolki pytałam na ostatniej szczepionce o to usg powiedziała nam że nie ma potrzeby, mały rozwija się prawidłowo jest ruchliwy, nie ma napięcia, więc taka jego uroda widocznie. I teraz nie wiem co zrobić. Zresztą u niego nie jest widoczne że ma dużą głowę, ma normalną jak dziewczyny. tyle że one mają więcej sadełka a jemu to prawie żebra znać.
Katrins ja jestem spod Konina.
Lecę się położyć z Majeczką, mam czas do 24:-), wtedy pierwsza pobudka Dominika, a od 24 to już leci co trochę, bo każde budzi się o innej godzinie. Z jednej strony to lepiej bo mi wszystkie naraz nie placzą ale z drugiej to cała noc rozregulowana, dopiero o 5 przysypiam i śpimy sobie do 8.

reklama
Kama mój mały też straszny wiercioch, cały czas musi coś robić, a najgorsze jest to że cały czas okłada dziewczyny zabawkami, jak siedzą wszystkie w łóżeczku to Dominik musi być w innym końcu bo jak ne to co trochę płacz którejś. Ostatnio przed szczepieniem tak Maję pookładał grzechotką, że miała trzy siniaki na nodze, aż bałam się ją rozebrać żeby mi praw rodziceilskich nie zabrali :-D. Natalka też dość żywa, a Majeczka spokojna. Ona potrafi się sama zabawić, poleży sobie sama pogada do siebie, nie domaga się częstego brania na ręce. Na macie potrafi leżeć nawet 2 godziny i się bawić.

NataK, mój już też mało ciumka z piersi, no ale ogólnie to pije, miejmy nadzieję, że twój maluch zacznie pić, ja nie wiem co Ci poradzić:-(
Edyta, wiem że to nie ten wątek, ale piszesz że dajesz małej biszkopty, banana i danonki, kurczę, też o biszkoptach i bananach myślałam, może wypróbuję ale z danonkami myślałam że to jeszcze trochę trzeba poczekać, ale skoro piszesz że wszystko ok, to czemu nie?:tak:
Natalia 85, bardzo dobrze robisz że małemu dajesz kaszkę przed spaniem i potem CI ładnie śpi w nocy, niestety moj zaciska buźkę na kaszkę, wiele razy próbuję ale zje raz na może 5 prób (i mama zjada za synka, hehe).
NadiaTom witaj i gratuluję trojaczkow:-) Jeju, jak Ty sobie świetnie radzisz. słowa uznania!!! Piszesz, że Majeczka potrafi leżeć sobie z 2 godziny na macie, jestem w szoku.
KLudi, z tym nocnym karmieniem to u mnie tak samo, też czasami nie wiem ile razy karmie małego bo taka śpiąca jestem że potem nawet nie wiem.ale zawsze minimum 2 razy

Kurcze Nadia jak masz dobry dzien i nie czujesz zmeczenia a dzieciaczki akurat sie bawia to masz pewnie z nich niezly ubaw:-D z jednej strony Cie podziwiam a z drugiej troche zazdroszcze:sorry2::cool2: teraz juz w miare wszystko sie reguluje, dzieciaczki sa przewidywalne ani sie obejrzysz a bedziesz miala 2 duze cory i roslego kawalera:-D
z tym usg to tak jak piszesz, zalezy tez od nadgorliwosci lekarza:dry: nam radzili zrobic wiec zrobilam, teraz jeszcze za tydzien mamy jedno( bo w odstepie 2 miesiecy mialo byc) ale dzis pani doktor powiedziala, ze taki jego urok a swietny rozwoj to potwierdza:tak:
Natalia a Ty znow wakacje od dziecka sobie urzadzasz:cool2::-Dmilego pakowania:tak:

Dziewczyny, a biszkopty dajecie glutenowe?
My już jesteśmy po ponad 2 m-cach podawania glutenu, czy już można teraz podawać normalnie ten gluten w zwykłych ilościach? Jak myślicie?
Co do jogurtów, to ja nie będę dawać danonków, postanowiłam dawać jogurty naturalne dodając owoców do nich, chodzi mi o to, żeby nie było tego cukru w jogurcie. I jak na razie kupuję jogurty Activia z probiotykami, wcina bardzo.

Nadia pyta;lam, bo w koszalinie 15 sierpnia tez uroodzily sie trojaczki ;-)

a w kwestii jedzenia to u nas to wyglada tak:
godz. 5-6 I sniadanko - butla 240ml 3 lyzeczki mleka+ 4 lyzeczki mleka z kleikiem
godz 8-9 II sniadanko- butla 240ml 3 lyzeczki mleka+ 4 lyzeczki mleka z kleikiem
godz. 11- deserek 130 ml -np. jabluszka to maly pikus!!!:sorry2:
godz. 12-13 - przed spacerkiem - butla 240ml mleka z kleikiem czasem zupka, zamiennie
godz. 15 - obiad- zupka ze sloiczka lub gotowana ( ostatnio wcina nawet nie miksowana, tylko rozdrobniona i ma duza frajde jak moze pocamkac:tak: ) czasem mleczko
godz. 17 - butla 240ml 3 lyzeczki mleka+ 4 lyzeczki mleka z kleikiem
godz. 19,30- 20 max. 20,30 - butla 240ml mleka z kleikiem

oczywiscie pomiedzy pijemy herbatke, bo soczki nie lubimy. w nocy tez czasem pijemy, ale generalnie to spimy, chyba ze smoczek opusci slodkie usteczka wtedy wolamy o pomoc :tak:

jesli chodzi o proporcje ciala, to miesiac temu bylo 43 cm glowka i 45 klata i byly to bdb proporcje- w ocenie lekarza

Natalia a Ty znow wakacje od dziecka sobie urzadzasz:cool2::-Dmilego pakowania:tak:

A jak:cool2:ale prawdziwych wakacji to ja sie dopiero nie moge doczekać:rofl:

Podczytywałam lipcówki....niektore dzieciaczki juz raczkuja ....układaja usteczka do buziaka takiego cmoka...robia kosi łapki...ech słodko..:-)

jeszcze chwila i nasze tez beda tak robily!!

acha ! zapomnialam dodac, ze wcinamy tez rozne przekaski, np schabowego z talerza taty i udko kurczaka od dziadka ;-)a po za tym, chlebek, biszkopty i chrupki

katrins ale sie zdziwiłam:szok:ma spust twoj mały smok:-DPiotrek jak wypije 200 ml samego mleka to przez ok 5 h nie je a tu widze ze po 2,5 h juz macie jedzonko...ale te nasze dzieciaczki róznie jedzą...ale dobrze jakby każde było takie same to byłoby nudno:-D

reklama
Do góry