reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Witam!

Dziś mały ma ciężki dzień strasznie marudny troche lepiej sie czuje tylko ten katar okropny.:wściekła/y::no:
Witam nową mamusie trojaczków jak bedziesz mogła to wstaw zdjęcie. Dzielna jesteś ja z jednym a czasem ciężko a tu trójka.:-)

pozdrawiamy

reklama
Ok jak tylko obeznam się trochę z forum i będę miała więcej czasu to napewno wstawie jakieś fotki. Teraz jestem tylko z synusiem, bo mąż wrócił troche wcześniej i zabrał dziewczyny na zakupy. Mały śpi więc idę się trochę zdrzemnąć. Bo niestety nocki to u nas porażka. wszystkie budzą się w nocy. Natala i Majka mają swoje pory stałe, ale mały to budzi się jak tam chce, czasem raz, czasem trzy więc rzadko kiedy się wysypiamy.
A mam do Was jeszcze pytanie, czy Wasze dzieci mają obwód klatki większy od głowy, bo u mnie dziewczyny tak, ale Domiinik jest trochę innej urody, szczuplutki i długi i on ma cały czas obwod głowy większy, a powinien być już mniejszy niż klatki. Pediatra mówi że taką ma urodę a poza tym jest szczuplutki, ale chciałam się dowiedzieć jak to jest u Waszych maluszków.

Witaj Nadia-chylę czoła:cool2:niesamowite dla mnie są takie mamy:-)no i oczywiscie gratuluje i witamy na sierpniówkach:-)Adaś ma klatke-46 a głowe 42-pomiar na 28 stycznia:tak:
Laura-dobrze ze oskrzela czyste:tak:A co do krzesełek to moim zdaniem te ceratowe sa najlepsze-latwe do mycia i dezynfekcji:tak:a w lato zawsze mozna pieluszke tetrowa podłożyc;-)
Natalka-zyczymy zdrowego noska Patrysiowi:-)
NataK-super to krzesełko:tak:my jeszcze przed:-p

My po wizycie pani doktor, obrzek jest bardzo duzy ale wiemy jak mamy z nim postepowac i ze nic zlego sie tam nie dzieje:tak:poza tym wszystko ok, rozwojowo wybiega duzo ponad swoj wiek, bardzo duzo rzeczy juz robi itd, tyle, ze Karol przy niej wykazywal zaledwie kilka procent swoich mozliwosci - ciekawe co by powiedziala gdyby go zobaczyla wyspanego i najedzonego:-Dmaly z wrazenia i zmeczenia po wizycie nawet nie zdazyl sie najesc i padl:-p
zalecenia odnosnie diety - powiem krotko wprowadzac smialo, uwazac tylko na zoltko, wykluczac nadal mleko i jablko. Z glutenem i mieskami roznego rodzaju startowac juz od jutra. Oczywiscie w rozsadnych ilosciach.
Nadia moj Karolek tez jest strasznie dlugi i szczuply, obwod glowki tez caly czas wiekszy od klatki wiec spokojnie, my mielismy robione usg przezciemiaczkowe kontrolnie, jezeli sie niepokoisz mozesz malemu zrobic.Nam zalecila to lekarka wiec mozesz podpytac albo sami Ci zaleca w odpowiednim czasie.

Natalia Nie pisalam o nockach bo nie chciałam się już rozpisywać;-),i już nie raz pisałam i zresztą co jakiś czas wspominam;-)że nocki to u nas bez zmian:sorry2: i kilka razy Filip sie budzi na cycusia,jak jest dobrze to 3razy a w gorszych przypadkach to z 5 albo i więcej,dokładnie niewiem bo daje mu na śnie:cool2:i nawet nie licze.A nad ranem to jest tak że jak sie wybudza to ja mu daję cycka bo myślę że to kolejna pobudka na picie i pójdzie spać ale zazwyczaj jest tak że pocyca i już wstaje więc póżniej to dostaje tak za 2-3godz. jak widze że chce i jest śpiący

Kludi pytałam o nocki apropo tego że pisałas o twoim synku ze mało je ale jak potrawi z 3 razy pociagnac cyciusia w nocy to jest ok;-)

Nadia u nas obwód głowy i klatki piersiowej tak samo 45 cm(pomiary z wczoraj):tak:

Piotrek juz spi a ja zażeram sie czekolada taka mialam ochote juz dawno nic słodkiego nie jadłam:sorry2:A jutro znowu mam free:-DPiotrek u babci na noc a ja zaczynam pakowanie i sprzątanie wiec za bardzo nie poleniu****e:sorry2:

Witam wszystkie "nowe" mamusie!~!!!

i pozdrawiam stale bywalczynie :-D niestety mamy male zaleglosci w pisaniu i czytaniu, a to dlatego ze moj maz przyjechal na urlop no i jestesmy ciagle w biegu :oo::errr:

NAdiaTom czy ty nie jestes z koszalina???

Ach, jaki ten mój synek wiercipięta, ruchliwy jak nie wiem co, aż zaskoczona jestem. Bo odkąd wróciłam dziś z pracy to dopóki nie poszedł spać po kąpanium, to cały czas w ruchu i to mimo ze nie raczkuje czy nie pełza jak dzieci niektórych z was. niby chce siedzieć ale tylek podnosi, podskakuje, jakieś mostki, jak siedzi to się wychyla, przewraca na brzuszek, :-Djak go na chwilkę chciałam odłożyć czyli położyć, chocby po to żeby do wc iść, do ryk, marudzenie, szok, hehe. Czy wasze dzieci też tak w miejscu nie usiedzą?:blink:

Natalia Mnie to sie w ogóle wydaje że Filip je sporo tzn.normalnie,wystarczająco tylko że zwatpiłam czytajac ile jedza inne dzieciaczki, zresztą przybiera dobrze o czym świadczy jego waga 9200 (6miesięcy):cool2: Pozatym jak nie zje za dużo deserku czy obiadku to dopije cycusiem.

reklama
kama u mnie to samo:tak:a to potrawi tak wymeczyc:baffled: najgorsze ze wszystko mu sie szybko nudzi i trzeba sie nagimnastykowac:-p

kludi waga całkiem całkiem jest co dzwigać:tak::-D

Do góry