reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Laura 7, my nie kupujemy krzesełka, bo mamy od znajomych pożyczony, taki zwykły prosty, nawet nie wiem jakiej firmy,ale się cieszę że go mamy, nie będę kupować nowego.
Kira - i słusznie (odnośnie raczkowania)
Bartuś nie chce kaszki cały czas jeść, już dwa dni pod rząd mu dawałam a on tak fajnie buziulkę zamyka i piszczy że nie dawac mu. No i w rezultacie ja zjadam kaszkę, nawet dobra:tak:. Widać że nie smakuje, bo w tym samym czasie co innego to zje (np. mleczko czy jabluszko)
Karolki, a Bartuś bardzo lubi jak mu sie mata plącze pod nogami, sam o nią uderza, te pałąki przewraca, cały uradowany jest. Chociaż ostatnio to bardziej na samym kocu go kładę żeby się bardziej do turlania przekonał:-)

reklama
cześć dziewczyny!
Kilka dni mnie nie było bo wieczorami jestem taka padnięta że myślę tylko o spaniu a po południu to mi na internet czasu szkoda.....ale mi Was brakuje.............
Kuba przesypia nadal całą noc bez jedzenia!!!!! od 20 do 7 rano, za to w dzień je jak smok :-) ale ja jestem zadowolona :-)
Co do fotelików pytałam dziewczyn w pracy i mają albo Ramati (nie pamiętam jak to się pisze) albo Maxicosi i są zadowolone. A Wy już coś kupiłyście??? Bo widzę że krzesełka już zakupione :-)

dziewczyny ale sie rozpisałysie ostatnio, nie nadazam z czytaniem
-tyle nowosci...
Kira swietna fotka, jak bede miala jakies problemy to tez o taka instrukcje poprosze :-D, bo ja wiesz tez do bystrzakow nie nalezę hehehehe
no wlasnie teraz pora na zakup krzesełka, jak sobie pomysle o kolejnym sprzecie w domu to mnie ciarki przechodzą, juz i tak wszystko na dole jest zagracone zabawkami, hustawkami,kocykami, leżaczkami itd. no ale w koncu bede musiala cos kupic, jak na razie karmie go w spacerowce, ale nie jest to zbyt wygodne, ani praktyczne do czyszczenia, a po kichnieciu Kuby podczas spozywania kaszki-jest co wycierac:-) powiem szczerze, ze jeszcze sie nie rozgladalam za krzeselkiem, ale na 100% jak dla mnie musi byc wyłozone ceratką, wiem, ze w cieple dni maly sie moze do niej przyklejac jak sie spoci, ale zawsze mozna cos pod pupke i plecki podlozyc, a z czyszczeniem bedzie super, bo teraz to wozek wyglada tragicznie...
witaj KUBALA-widzę ze nasi synowie maja takie same imionka :-) i pewnie tak samo broją i dają czadu.
co do fotelika to juz jakis czas temu kupilismy malemu Britax, bardzo mieciutki i wygodny, poza tym ma kilka pozycji, w tym taka polleząca-fajny, a wierzczie mi ogladalam ich setki, nawet maxicosi odpadl, bo mial twarde siedzisko, a my potrzebujemy czegos wygodnego na dluga podroz do Polski
Britax - First Class Si Ultra

Co do pleśniawek to podobno tez sachol jest dobry, albo jakis inny żel na dziąsła dla bobasów. Kubala nie miał, ale koleżanki córka ma często i właśnie w taki sposób działa. Podobno przynosi ulge...

A po czym poznać, że dziecku zęby wychodzą. Bo mojemu młodemu nic nie wychodzi a ślini się juz chyba od 3 miesięcy i najchętniej ciągle by coś gryzł...

Załączniki

• DSC01221.jpg
    DSC01221.jpg
    59,9 KB · Wyświetleń: 29
Natka - fotelik fajny, my właśnie przymierzamy się do kupna nowego, bo z tego pierwszego młody powoli wyrasta. Niby mało waży (bo jak na razie 7 kg),ale nózki mu juz wystają. I właśnie szukamy takiego, zeby miał pozycje półleżącą.

Co do imienia to duzo os. jak się dowiedziało jakie imię wybraliśmy to stwierdziło, ze synuś da nam popalić :tak:, ale ja nie narzekam. Kuba to słodki urwis :-)

kubala no w koncu pokazalas ten swoj skarb-slodziutki i ma ta bystra "iskierke" w oku, tez gdzies slyszalam, ze Kubusie to male diabełki i zgadzam sie z tym w 100%:-)

Wczoraj tu taki spokój(żeby nie powiedzieć zastój;-)) a dziś to się rozpisałyście że nie nadążam czytać,prawie cały wolny czas jak Filip spał zszedł mi na nadrabianiu i tego posta piszę juz traz na raty:sorry2:bo śpiący królewicz się już obudzil .Już niewiem co ktora pisała.
Kubala witaj!Sliczny synuś,u smiechnięty,chyba podoba mu się w krzesełku siedzieć:-)

Kira super instrukcja aż sie uśmiałam:-D:-D:-D
mrozik ja też czekam na zdjęcia twojego Filipka dawno go nie było u nas

U nas nocki beż zmian,wiercenie, kręcenie i cycuś. Czasem mniej czasem więcej-dziś akurat mniej.:-)
My jeszcze nie myśleliśmy o krzesełku do karmnienia ale jak będziemy w weekend w sklepie to zobaczymy też sobie.A do sklepu jedziemy bo chcemy si rozejrzeć już za chodzikiem bo babcia bardzo chce już Filipkowi kupić no i jedziemy sobie pooglądać.Jeśli chodzi o zakupy z malym to tez zazwyczaj ląduje u dziadków a my spokojnie jedziemy na sklepy,choć też zdażyło się ze był z nami na krótkich zakupach.
Jeśli chodzi o foteliki samochodowe to tez jeszcze nie kupiliśmy,jak juz któreś z was kupią i wypróbują to dajcie znać,bo na razie znamy opinię Naty

Poza tym u nas ząbek coraz bardziej widoczny i cos czuje że niedlugo wyjdzie drugi:-)no ale na razie czekamy i cieszymy się pierwszym

dziewczyny??? a jak to jest z tymi chodzikami? czy one sa bezpieczne dla naszych szkarabow, bo naczytalam sie kiedys, ze nie za bardzo, teraz mam mieszane uczucia, tymbardziej jak widze jak Kuba chetnie skacze w swoim tygrysku i mysle, ze chodzik tez by mu sie spodobal, ale boje sie o jego bioderka i nozki...co o tym myslicie?

reklama
NataK - a o jakim tygrysku pisałaś? Ja tez chętnie bym kupiła chodzik, ale raczej tego nie zrobie. Wszedzie trabią, ze chodziki nie sa za dobre. Własnie jakoś w zeszłym tyg. na TV Style w Mamo to ja tez mówili chodzikom stanowczo NIE!

Kludi - a jak wygląda to kręcenie u Was w nocy? Bo mi Kuba jeszcze jakiś czas temu bardzo się rzyucał tzn. krecil glowa na prawo i lewo. Jakby miał jakies koszmary. Zaniepokoiłam się i poszłam do lekarza, ale tom podobno normalne, bo dziecko w tym wieku odbiera bardzo duzo bodzców i jego układ nerwowy teraz szybko się rozwija. Ale sama nie wiem...

Mrozik - papa robi,ale chyba bezwiednie. Uczymy go, ale jak na razie nie kuma czaczy ;-)

Do góry