reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

U nas nocka koszmarna:no:Adaś płakał po 1,5-2 godz zasypiał na troche i znowu:-(no koszmar jakis.Nie wiem o co chodzilo,nie dał sobie posmarowac dziąsełek-tak zaciskał ze nie dałam rady,raczej nie brzuszek bo zawsze lezenie,masaz i herbatka go usypiało a dzis nic:no:ale chyba pokasływal wiec moze to gardziołko,no nic...zobaczymy
Witaj Kubala
Laura-my planujemy zakup fotelika,ale nie wiem jeszcze jakiego.Mam kilka na oku-ale i tak kupuje na allegro.Na pewno plastikowy z koszem na zabawki pod spodem i dobrze zmywalnym siedziskiem.Na zakupy z Adasiem chodzimy odkąd pamietam,zachowuje sie ładnie w sklepie,wiadomo ze nie spedzamy tam z nim pół dnia,ale spokojnie zakupy mozna zrobic a On sie w tym czasie bawi w wozeczku:tak:
Kama-kazdy dzidzius rozwija sie w swoim tempie:tak:ja bron boze nie zachecam Adasia do raczkowania,ale tez w zaden sposob nie blokuje;-)a piszac cwiczymy raczkowanie mialam na mysli to ze Adas sie gnie na dywanie a ja poluje z aparatem:-D

reklama
Laura - my od czasu do czasu chodzimy z małym na zakupy np. po spacerówke poszlismy z Kubą, ale raczej staram się mu oszczędzić wrażeń. Wolę go na razie podrzucić do babci, ale jak będzie cieplej i pozbędziemy się tych koszmarnych kurtek, kombinezonów i czapek to czemu ... nie...
Krzesełko kupiliśmy na allegro, firmuy Baby Ono i jestem b. zadowolona i mały chyba zreszta też. Ma wszystko co miec powinno... przede wszystkim pasy - 5 punktowe. Fajny material, łatwy do utrzymania w czystości. Dla mnie wazne rowniez bylo to, żeby mozna było regulowac oparcie (ma trzy poziomy odchyleń). Cena to 230 zł. Także nie jest źle. Oglądałam takie za 450 zł. i niczym sie nie różniły poza nazwą firmy.
Krzesełko Baby Ono KWIATEK 3 kolory MEGA HIT (312460628) - Aukcje internetowe Allegro

A napiszcie coś prosze co jaki czas karmicie swoje pociechy? I czy np. opróćz obiadku dajecie im jeszcze deserek lub kaszke?

I jak tu sie dodaje fotki? Bo powiem szczerze, ze nie doczytałam regulaminu przy rejestracji...

witaj Kubala:tak::-)
my mamy takie krzeselko
KRZESEŁKO CONECO GALILEO 8MEGA GRATISÓW WYS.0ZŁ (313040998) - Aukcje internetowe Allegro
ale nasz maluch nie usiedzi w nim dluzej niz jest to konieczne:-D
u nas nocka w miare znosna, raz zaplakal ale szybko to opanowalismy;-)poza tym maly juz sie umie troszke zabawic, choc nie jest to pol godziny:sorry2:ale zawsze, nie musze juz tyle nosic go na rekach. My zrobilismy plac zabaw na lozku, zlikwidowalam mate ktora jak sie okazalo ograniczala malego:szok:platal sie nogami w tych palakach i byl ryk:baffled:teraz turla sie ile wlezie:-Di ostatnio przewraca sie 2 razy jednoczesnie wiec startujac w jednym kocu lozka laduje od razu na drugim i musze siedziec non stop przy nim:-p
my tez juz wybralismy spacerowke teraz tylko trzeba ja kupic.

Obejrzałam te krzesełka - nasze jest identyczne. Oczywiście różni się tylko "tapicerką". Aha - ma jeszcze kosz na jakies pierdółki pod spodem.

Kubala-mysle ze nikt regulaminu nie czytał;-)a zdjecia sie wkleja łatwo-jak odpisujesz to na gorze masz taki spinacz-załączniki i tam dodajesz:tak:
A jesli chodzi o jedzonko to zalezy czy karmisz piersia czy nie-bo wtedy inaczej wygląda dzienne menu:-)
Mrozik-tak naprawde to wszystkie te krzesełka są takie same;-)

My mamy takie , dostalismy w prezencie, chcielismy kupic inne, ale dziewczyny doradzaly ze przyda sie takie, czy do restauracji sobie pojsc czy do rodzinki pojechac, latwo sie je montuje,wiec juz przy nim zostalismy
FAMILY SHOP - Krzese�ko turystyczne Bebe Confort Reflex

Kubala oprocz obiadkow nasz maly pije kaszke, ale to tylko rano, popoludniu dostaje jablko gotowane z gruszka, albo banana

Kira nasz tez szykuje sie do raczkowania,siada sam,ogolnie taki juz troche samodzielny sie zrobil, pytalam o to lekarza, pokazywalam mu zdjecia, on sie usmiechnal i powiedzial ze kazdy maluch sam sobie krzywdy nie zrobi, jesli juz siada, podnosi sie, raczkuje to dobrze, nie wolno samego go podnosic i na sile uczyc, a sam sobie krzywdy nie zrobi.Wiec nic tylko sie cieszyc :tak:, a na zmartwienia przyjdzie czas kiedy zaczna juz chodzic i sciagac wszystko co beda mialy pod reka:baffled::baffled:

No wlasnie Mrozik kiedy pokazesz swojego szkrabka??

Luxik - a sama robisz robisz te banany z gruszka czy dajesz ze sloiczka ? a jak reaguje malenstwo na banany, bo ja gdzies czytalam ze dopiero po 10 mc. bo niby uczulaja.

Kira - mi to musisz palcem wskazac, bo ja patrze i nie widze zednego spinacza :( Ale na gorze w tym okienku do odpowiedzi, czy gdzie mam patrzec? :)

Kuba je i z cyca i obiadki, bo mi juz sie mleko powoli konczy. Chodzi o to, ze chyba jak je za czesto tzn. co 2 godz. to strasznie ulewa a jak co 3 to wszystko jest super... a lekarka powiedziala, ze dziecko chce zaglodzic :( wiec nie wiem...

Kubala-musisz korzystac z "odpowiedz" a nie "szybka odpowiedz" i tam masz na górze czcionki,kolory,pogrubienie itd prawda?:-)i kawalek dalej masz taką buźke-emotki,i dalej spinacz-załączniki;-)
Jesli chodzi o lekarzy to kazda z nas ma różne doświadczenia z tym elementem-jedno jest pewne-nie trzeba ich słuchac we wszystkim bo nie raz sie okazalo ze instynkt matki sie sprawdzil a lekarz pomylił:tak:mam nadzieje ze sama wiesz najlepiej co jest dobre dla Twojego maluszka:-D
Adas je rano kaszke,potem owocki,potem obiadek i mleko na noc.
w miedzyczsie soczki lub herbatka.

ale jak sobie zyczysz-pokazuje:-D

Załączniki

• Obraz 485.jpg
    Obraz 485.jpg
    94,1 KB · Wyświetleń: 19
reklama
Do góry