reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Kira, a u nas małego o mało nie obudził telefon o 6.45 do mojego męża. Aż się zdziwiłam, że Bartuś spał dalej - może dlatego że wczoraj zasnął stosunkowo późno bo ok.21ej.
ANtylopka, to prawda że taki budzik w postaci naszych dzieci to najlepszy:-). W zeszłym tygodniu Bartuś budził sie chwilę przed moim budzikiem -fajnie całkiem, myślałam że tak się już przestawił no ale w tym tygodniu już śpi dłużej i jak wychodzę do pracy to też jeszcze śpi.

reklama
słuchajcie, czy Wy już kupiłyście (albo się rozglądalyście) za fotelikami samochodowymi? Jaka jest zasada? Najpierw ten do 18kg, a potem drugi do 36? słyszałam, że są takie od 9 do 36kg, tak? jakieś niby nawet wkładki mają dla tych mniejszych bobasków. Napiszcie prosze, bo przymierzamy się do zakupu, a brak czasu na porządne rozeznanie.

Ja akurat sie jeszcze nie rozglądam bo mamy fotelik do 13 kg a nasz Bartuś nawet 8 kg nie ma. ale z tego co wiem to są takie od 9 do 18 kg. ale nie mam pewnego rozeznania.

Cześć dziewczyny:-)Nawet tu dzisiaj ruch od rana:-) U nas dziś była dziwna noc jak nigdy dotąd Ola budziła się prawie co godzine nad ranem to już jak neptyk brałam ja po omacku z łóżeczka na cycusia od 6 juz spała z nami bo nie miałam siły jej przekładać kolejny raz.O 7 zadzwonił budzik bo małego do przedszkola muszę szykowac no i sie obudziła jak przyszłam do niej przed 8 to juz była rozbudzona ale pocycała i zasneła.Jestem nieprzytomna. Niewiem co sie stało nieraz budzi się tylko z 3 razy. Płakać nie płakała wiec chyba nic ją nie bolało...oby dziś było lepiej.

Współczuję Wam z tymi nocnymi pobudkami. Jednak sztuczne mleko robi swoje. Mały wypija wieczorem kaszkę a w nocy raz lub dwa razy sobie podpije z cycusia i potem nad ranem znowu butla.
Dzisiaj dałam mu Flipsy. Najpierw patrzył się podejrzliwie, ale jak spróbował i się okazało że to coś się rozpuszcza i można to zjeść to bardzo mu się spodobało :)

Hejka!
my mamy tez problem z nockami mysle ze to zeby mamy juz jednego!!!
pozatym katar i katar leci z noska strasznie.
pozdrawiamy i miłego dnia dla Was uciekam bo mały głodny:rofl2:

cześć!
Antylopka fajnie że piszesz o tych fotelikach bo my też się pewnie niedługo będziemy musieli rozglądać ale teraz jeszcze nic na ten temat nie wiem...jak w przyszłym tygodniu pójdę do pracy to zapytam koleżanek co warto kupić :-) Ale jak któraś z Was coś na ten temat wie to piszcie dziewczyny!!
U nas noc super :-):-):-) Kuba spał od 21 do 6!!!!! bez jedzenia!!!!! mogę powiedzieć że się wyspałam choć liczyłam na to że o 6 po butli jeszcze zaśnie.... on nawet jak go weźmiemy do siebie do łóżka to ryczy, trzeba się od razu z nim bawić.... ale i tak dziś było super po tych ostatnich nocach :-)

My chcemy kupic recaro - są drogie, ale taki już do końca chcemy zakupić. Filip waży już ponad 11 kg, to tego do 18 nie opłaca nam się kupować - mamy nawet taki od znajomych wypożyczony i on już głowe ma równo z końcem fotelika, a nóżki wystaja :eek:. Myślę że jak dostanę pieniązki za luty to moze kupimy, zobacze, a jak nie to za marcowe ;-). Dobre są też maxicosi

reklama
Do góry