reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Dziewczyny szybkiej rady na dzisiejszą noc potrzebuję!!!!!!!
Kubę chyba boli gardło bo budzi sie co 30 min i pokasłuje a potem płacze, gorączki nie ma co robić?????? jak będzie się tak budził w nocy?????? nie mam nic na gardło może jakieś domowe sposoby?????? POMOCY!!!!!!!!!!!!!!!!!!

reklama
kozica no wiec jako farmaceutka moge jedynie doradzic tyle;-)jezeli masz syrop prawoslazowy to podaj 3 razy dziennie po 2.5 ml (pol lyzeczki ) rozcienczaj z odrobina wody bo jest za gesty dla malucha. I jak sie bedzie budzil a bardzo prawdopodobne to jest niestety to podawaj duzo picia - troszke zlagodzi bol:tak: tyle moge na szybko doradzic...
jezeli chodzi o niekapki to my juz ponad miesiac od czasu do czasu probujemy, narazie w formie zabawy ale niech sie uczy:-)mamy z miekkim ustnikiem z Nuby chyba:tak:
my mamy problem bo nasz smyk nie chce pic samego mleczka:no:musze dosypywac kaszki do kazdego bo inaczej nie wypije - wszystko by bylo ok ale jedyny problem w tym ze musze powymieniac butelki bo z tych co mam nie ma smoczkow z krzyzykiem:no: (Nuk szeroki )ale sokro tak woli tak bedzie dostawal:-Dotylosc mu nie grozi:-D:-D:-Dchoc przyznam sie ze nawet taka opinie slyszalam od lekarki ze w tym wieku juz dziecko powinno dostawac mleczko z dodatkiem niewielkiej (!!!) ilosci kleiku do kazdego jedzonka:tak:i chyba nam to wykrakala:eek::-D

Kozica - i jak po nocce - lepiej coś? Jesteś pewna że to gardło?
U nas ze spaniem jest tak - w dzień w sumie od godziny do trzech, przy czym bez pobudki na cyca to tak 30 minut prześpi. W nocy raz gorzej - czyli jak zasnie o 20 to sie budzi co godzina i tak do 24 a później to już co 15-30 minut, a raz lepiej, czyli budzi się co 2 godziny o 22 i o 24, a później co godzina lub częściej.
Zapomniałam napisac że byliśmy u ortopedy na kontroli i chociaż te bioderka mamy pomyślnie załatwione. Kazał co prawda profilaktyke stosowac, ale na oba bioderka wpisał już nam Ia. Już sama nie wiem czy pisałam czy nie, ale kazał tez nie wprowadzać żadnych chodzików (o czym wiedziałam), ale też żadnych popychadełek i tego typu urządzeń, w których dziecko ma ułatwione chodzenie. Powiedział że musi samo zacząć sprawnie chodzić żeby później mu stawy nie nawalały.
Filip tez próbuje raczkować i to już gdzieś od 1,5 miesiąca, tzn podnosi pupe, ale wtedy mu głowa w dół leci :-D:szok:. Tylko że pupę podnosi na palcach u stóp (nawet sobie paznokcia zadarł na dużym paluszku), a nie podciąga kolan, nawet trochę mu wychodzi to pełzanie, ale złości się przy tym strasznie.
Dziewczyny, a wiecie może co u Naur? Dawno się nie odzywała, a coś wspominała o napięciu mięśniowym córci, mam nadzieję że się nie potwierdziło :no:. Ma któraś z nią kontakt?
A gdzie się Luxik podziewa? Też o Nas zapomniała czy przegapiłam jakąś stronę?

Kozica-jak nocka??Lepiej z gardziołkiem
Katrins-jak buźka Krzysia?Rady sie na coś przydały?;-)
Mrozik-no własnie ciągle nam znikaja dziewczyny i tak naprawde to tylko kilka stałych bywalczyń;-)Dobrze ze z bioderkami Filipka wszystko dobrze:tak: jesli chodzi o chodziki,popychadelka i cala tą reszte jestem silnie przeciwna:dry:
U nas dzis przelom w piciu z niekapka-udało sie napic:laugh2:
Noc tez jak najbardziej w porządku:tak:zresztą od jakiegos czasu jest dobrze-budzi sie w tych samych godz wiec jest przewidywalny:-p
Ale za to problem z jedzeniem:baffled:wczoraj na caly dzien zjadl 250 kaszki-na 2 razy i odrobine zupki:baffled:nie wiem co jest,dzis tez kaszka ciezko poszla,zobaczymy jak bedzie dalej
Karolki-i jak z tą Nutrą?Co postanowiłaś?

Kira nie wiem czy zmiana mleka mu pomoze bo to chyba chodzi o konsystencje:tak: i o smoczek:tak: bo jak dosypie lyzeczke kleiku to dostaje przez smoczek z krzyzykiem i po minucie wypite a tak to trzeba sie pomeczyc dluzej a on nie ma czasu:szok::eek::-D:confused2:no i tak dostaje od wczoraj.wypija po 110 - 120 co 3 h tej kaszy i z glowy. Poza tym zjada 3 lyzeczki sliwek zeby go nie zatwardzilo, sloiczek banana (bo uwielbia ) i pol sloiczka zupki ( z wielkimi oporami!!!) +flipsy (coraz wiecej ich potrafi zjesc:szok:). A swoja droga dawniej dawalo sie tylko kasze manne i jakos dzieci rosly zdrowe i nikt sie konsystencja nie martwil, ze za geste czy cos tam:-D kuzynka ma syna tez z sierpnia i daje co 3h 180 kaszy i jest ok, bo mleka tez juz za bardzo nie chce.

Cześć!
Dziękuję za rady :-) Ojjjjjjjj noc była ciężka..... to nie gardło to katar!!! budził się co pół godziny (spał ze mną w łóżku) odciągaliśmy katarek, zakrapialiśmy wodą morską i troszkę popijał sobie no i jakoś przetrzymaliśmy ale jestem padnięta a jutro do pracy!!!!!!!!!! ma stan podgorączkowy....zobaczymy czy się coś rozwinie..... ja też się kiepsko czuję.... życzę miłej niedzieli

Karolki sa smoczki szerokie z krzyżykiem ale bardzo trudno je dostać. Produkuje je Canpol. Dokładnie to się nazywa Smoczek silikonowy okrągły cross-cut (kaszka) nr 4. Ja mam taki jeden a na drugi czekam, bo niedługo mają przywieźć do hurtowni. One pasują do każdej szerokiej butelki, więc chyba do Nuka tez będą pasować.
Kozica a nie masz Oilbasa żeby zrobić małemu inhalacje (kropelka na pieluszkę w pobliżu małego) i wtedy spokojniej by spał.

madziara próbowałam teraz przed południem jak spał i nie bardzo działało ale dzięki za wszelkie rady :-) mąż właśnie pojechał po Nasivin bo stary nam się popsuł!!!!Kuba ma jeszcze trochę stan podgorączkowy (37,6) więc jest marudny.....

Ojjoj to duzu duzo zdrówka dla Kubusia:tak:Mój Andrzej jakis taki tez przeziębiony ale Piotrka ani mnie narazie nie zaraził...

My juz po spacerku...chcielismy zajść dalej ale mój kregosłups sie odezwał:confused2:Od jakiegos czasu strasznie mnie boli to chyba od dzwigania Piotrka

reklama
Madziara wielkie dzieki za namiary na ten smoczek - poszukam, bo strasznie lubie te butelki i mamy 2 nowe wiec nie chce wymieniac na inne:baffled::tak:
kozica trzymajcie sie dzielnie z Kubusiem:tak:
my dzis odwiedzilismy mlodsza kolezanke Karola ale on bardziej byl chyba psem zainteresowany:szok::-D:rofl2:bo pierwszy raz widzial tak z bliska;-)
Tak sie dzis zastanawialam dlaczego moje dziecko tak ladnie zjada banana ze sloiczka a przy zupach magazynuje wszystko w buzi i potem wysuwa jezyk wywolujac odruch wymiotny:wściekła/y:nie daje za wygrana i co 2 dni dostaje zupke, zawsze jakies pol sloiczka sie uda wcisnac:tak::-p

Napisz swoją odpowiedź...
Do góry