reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Natalia mi sie tez wydawało cały czas ze to uczulenie,ale troche dziwne jes to ze w jednym miejscu Julii zeszły krostki ale pojawiły się w innym,a niektore zrobiły sie takie zółte,dlatego mysle ze to cos innego,bo przy uczuleniu na jakis produkt i po wycofaniu go z mojej diety uwazam ze krostki nie powinny wychodzic w innym miejscu,szczegolnie ze to juz prawie tydzien.
poczekam jeszcze do poniedzialku,wtorku i znowu pojde do lekarza,zobaczymy co tym razem powie,jak nic konkretnego to ide prywatnie do pediatry,bo teraz to chodze do rodzinnego.:baffled::eek:

reklama
Mój maluszek też miał takie krostki białe ropne i dookoła czerwona otoczka. Pani pediatra powiedziała że to trądzik niemowlęcy i w ciągu 3 tygodni powinien sam zejść. Faktycznie tak sie stało :tak: mówiła zeby tego niczym nie smarować :-) a jeśli będzie wyglądał tragicznie to posmarować sudocremem! podobno wysusza i w takich przypadkach pomaga! :tak: koleżanka potwierdziła ze ona ten trądzik smarowała sudocremem i pomogło :-) u nas na szczęście same zeszły :-D:tak:

Sorry dziewczyny,że Wam się tu wtrącam ale jak potrzebujecie sab simplex albo lefax to kliknijcie na moje aukcje, zapraszam :)

dobrze ze chociaz jak pojdziecie do lekarza to wam powie co maluszkom jest. bo jak ja zajde to zawsze lekarze powtarzaja ze wszystko ok i ze tak powinno byc. teraz moj maly bardzo glosno oddycha i chrapie i nie wiem czy to normalne. czy wasze dzieciaczki moze tez tak maja?

Kasia u nas te krostki same zeszły, ja tylko kapałam Ulkę w Oilatum i niczym nie smarowałam.

Czarnulaspoko, moja trezszczy, sapie, chrapie..itp. Jak Natalia pisze, nos zapchany przeczyścić, ja psikam wodą morską w sprayu (Sterimar) i czasem jak duzo ma glutków to wyciągam aspiratorem (Frida).

Bozi, ten czas zasuwa, Ula ma juz 2 miesiące!!

Właśnie oglądalam fotki Waszych wszystkich bobasków, CUDNE MAŁE GRZDYLKI!! Są wszystkie przesliczne!

A ja się pochwalę, że Ulka juz unosi się na dłoniach jak leży na brzuchu, a dzisiaj przekręciła się na boczek i kombinowała jak na plecy, ale nie dało rady, hihi.
No i śmieje się do kogo może, a jak nie ma do kogo to do lampy! :-)

Naur moj tez taki smieszek, ale ostatnimi czasy cos biedny placze i placze, wymiotuje juz 3 dzien i napina brzuchol, lekarz mowi ze to wirus, okropienstwo!!!
Ledwo zje i juz fontanna mleka spowrotem, i dlatego ciagle glodny, te moje cycki to niedlugo po podlodze bede ciagnac, takie wyciurdane.Do tego niewyspana chodze, jak maly spi to ja albo prasuje albo sprzatam, bo inaczej to to nasze mieszkanko wygladaloby .....lepiej nie pisac.Modle sie zeby jak najszybciej mu to przeszlo, te kolki, te wymioty, bo moj swiat przewrocil sie do gory nogami:baffled:
Nie daje juz rady.

Ola - współczuję strasznie , mój też miał te kolki, dieta o której pisałam wyeliminowała je praktycznie w 100%. Dużo sił ci życzę i szybkiego powrotu do zdrówka maluszkowi.
Odnośnie przewracania - mój Filip już od 2 tygodni się przewraca z brzucha na bok i z plecków na bok. W ogóle strasznie silni jest. Czasami to mnie przeraża, bo on chyba za szybko wszystko by chciał.:szok:

reklama
czesc kobietki:-)
ja znowu z pytaniem:sorry2:małej w końcu (!!!!) odpadł kikut pępowiny,tylko teraz ja nie wiem co mam zrobic z tym pępkiem,czym go mam myć?jest w jednym miejscu troszeczke czerwony,ale tez tam sterczy cos takiego jescze swiezego i nie wiem czym to moge przemywac??

Do góry