reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

lidka fajne przepisy. Na pewno wypróbuje.:)
klaudi a dużego masz synka:) czekamy na zdjęcia:) a co do suwaczka. To na jakim etapie jestes?? czy juz wybrałas suwaczek i masz adres do wkejenia??
madziara biedny ten Nikodem:( zdrówka dla niego
kira przeczytałam wszystko:) i mam pytanie co to za żółwik?? może ja mojej małej tak spróbuje zrobic. U nas nie ma znaczenia=e czy pada czy jest ładnie poprostu idziemy na spacer:)

U nas ciagle nie ma zabków:)=( a szkoda:( duzo zdrówka dla naszych maluszków:)

reklama
Nasz Tomek juz samodzielnie siada i podnosi sie do czworakownia:szok::szok::szok:, za wczesnie moim zdaniem, ale nie moge go przeciez wiazac:no:Wysle zdjecia jak bede miala jak.
.

u mnie jest to samo. czasami jak chce ja połozyć spać to uparcie chce usiąść i raczkami dotykac łóżeczka:)

27 czyli w ta niedziele mamy chrzciny...:cool2:ależ mi sie nie chce tego wszystkiego przygotowywać:baffled::sorry2:
Kira fajnie że znalazłaś "sposób" na Adasia:-Doby więcej takich nocek:tak:

U Piotrka też widac juz druga dolna jedynke ale jest mniejsza niz ta obok:-) On wie że tam cos nowego mu sie wykluło bo tak dłubie w tych jedynkach i fajnie wyglada jak tak jednym palcem wymacuje ząbki...słodko:-D:-D:-D

Zasnął godz temu jak wstanie to pobryka z 2 godz wiec możemy zapomnieć o położeniu go jak wczoraj o 19:sorry2:

Dużo zdrówka dla chrujacych malszków;-)

cześc dziewczynki:-)
dawno mnie nie było dlatego tak ogólnie powitam wszystkie "stare" i nowe mamusie i ich dzieciątka:-) niestety nie moge tutaj ostatnio zbyt czesto zagladac, bo w marcu wracam do pracy i mam mnóstwo procedur do nauki a mała mi na to za bardzo nie pozwala:-( i tak mija dzien za dniem.
No cóz nie ma co narzekać, wazne, że jest gdzie wracać...
Kiraja tez przeczytałam wszystko i gratuluje sprawdzonego sposobu do zasypiania:-)mam nadzieję, że Adaś juz tak zawsze bedzie zasypiał.
U nas ze spaniem tez jest nieźle, przesunelismy kapania na 20 i po tym mała dostaje butle z kleikiem i praktycznie od razu zasypia i spi 8/9 godzin do nastepnego karmienia:happy2:rano budzi sie koło 7 ale zabieram ja do siebie, przewijam i spimy(od dwóch dni) do 10-11 :-)Martwi mnie tylko jedno, że mała nie chce pić i jedene co czasem mi sie uda jej dac herbatke lub czesciej wode jak jest pora karmienia ale potem za to mniej zje i koło sie zamyka.Przez słabe picie ma lekkie zatwardzenia :-(

No ale mniejsza z tym chciałam sie dowiedziec od mam które wprowadzaja juz gluten do jedzenia, jakie kupujecie te kaszki czy tam kleiki z glutenem bo ja nie moge jak na złosc nic znaleźć.A może to w aptece mam kupic, czy dac zwykła kasze manna?? Poradzcie bo sie juz troche pogubiłam z tymi glutenami.

Acha i na koniec tego mojego długiego wywodu, który mam nadzieje, że ktos przeczyta, chciałam wszystki dzieciaczkom, które maja zabeczki pogratulować:-D
U nas na razie cisza z zabkami.

Witam!

Lidka gratuluje ząbka kolejnego!
Luxik widziała zdjęcia masz niesamowitego szkraba
Kira fajnie ze znalazłaś sposób na Adasia ja dzis dostałam od przyjaciółki ksiązkę "każde dziecko może nauczyć się spać" moze też mi pomoże unormować nasze noce i przenieść na stałe małego do łóżeczka bo niechętnie w nim śpi
Janbor witaj po przerwie fajnie ze się odezwałaś
Witam nowe mamusie!
A ja się martwie wiem ze każde dziecko rozwija się różnie a mój maly jakiś czas temu przekręcał się z brzuszka na plecy i odwrotnie a teraz nic mu się niechce, wysoko podnosi nogi ale niebierze ich do bużki, jak go wezme na kolana to wtedy się odpycha i chce siedzieć zębów też brak narazie:blink:
Mój mały właśnie zasnał ide troche odpocząć bo dał mi dziś wycisk:-p

Luxik-gratulacje dla Tomeczka,Adas tez do czworakowania sie podnosi,a siada juz prawie:tak:tez nie bede go na sile klasc bo po co,ale ja mam problem bo Adas mi wstaje:confused::dry:
Jeśli chodzi o przeprowadzke to Adasia na ten czas wziela moja babcia bo inaczej niewiele bysmy zrobili:no:twardzo przez pierwsze 2 dni pakowania siedzialam z nim,ale nie zrobilam prawie nic:dry:
Fiolka-żółwik,to taka ulubiona pozytywka Adasia,mietosi ja,gryzie,uwielbia po prostu:-D

Załączniki

• Obraz 1320.jpg
    Obraz 1320.jpg
    88,3 KB · Wyświetleń: 21
Ja wpadłam powiedzieć dobranoc a tu cisza widze ze nieprzeczytany moj post a ja siedze i się martwie no nic ;-)
dobrej nocy dla Was i waszych maluszków mam nadzieje ze dzis noc będzie spokajna:tak:

Kira fajny tez zółwik mój Patryk też mam podobnego tylko że jest lastikowy gra mu różne melodyjki i się świeci lubi na niego patrzec i brać go do buźki:-D

natalka Twój post przeczytany ale ja już tyle razy pisałam że mój Kuba się nie obraca, nóg nie sięga tylko do siadania się rwie że już mi się powtarzać nie chce.....
Dobranoc

Natalka - moja Zuzia tez sie jakos niechetnie obraca:baffled:, na boki sporadycznie, najczesciej do cycka a na brzuch z plecow i odwrotnie to juz wogole, nozek do buzi nie bierze, czasami tylko, ale oglada je i caly czas prawie trzyma w raczkach, to teraz jej ulubiona zabawka:-p takze nie matrw sie, jak zacznie wstawac i sie obracac to nie nadazysz za nim latac:-)

Kira - podziwiam Cie, ja nawet sobie nie wyobrazam jak bym miala sie przeprowadzic, dobrze ze udalo nam sie to zalatwic jeszcze przed porodem bo teraz to by byla tragedia.

U nas zabkow tez nie ma, ale ja sie nie matwie, zwlaszcza po tym jak Luxik napisala ze jej maly gryzie czasem w cycusia:-):-p A podobno jak pozniej wychodza zabki to sa zdrowsze.;-)

Zuzia to caly dzien potrafi sie przesmiac, smieje sie doslownie z wszystkiego i do wszystkiego ( ale juz nie do wszystkich), pozatym ma "alergie" na komputer, jak usiade na sekunde zeby Was przeczytac to odrazu ryczy, a dzisiaj jak nawet weszlam do pokoju i zobaczyla wlaczony komp to ryk natychmiast:baffled:

Janbor - ja co prawda nie wprowadzam jeszcze glutenu ale pomoge ci, sa kaszki takie jak ryzowe, tylko mleczna kasza manna i kaszka pszenna z bananami, one sa Bobovity bodajze, ale na opakowaniu pisze ze sa od 9 miesiaca wiec pewnie dlatego nie moglas znalezc:-p

reklama
Mrozik Chyba rzeczywiście ta Cloudi to jakaś zaginona;-)bo ja figuruje tu tylko pod tym nickiem.Mam nadzieję że ja nie zaginę a przynajmniej nie prędko:-D

Ewelia Jak tylko mi sie uda i synek mi na to pozwoli(da mi trochę wolnego)to z przyjemnością wkleje fotki.No ładnie waży szczególnie że jak się urodzil to mial 4350:no:A w szpitalu byliśmy tak długo bo Filip miał żółtaczkę poporodową(konflikt grupy krwi Ja 0 a mąż A) poziom bilirubiny miał wysoki i strasznie powoli się obniżał no i tak to się przeciągło

Fiolka Suwaczek sobie już zrobiłam mam go na lilypie i tak jak mówisz tam są jakieś kody,tylko newiem co mam z nmi zrobić i jak tzn.wiem że mam je gdzieś wkleić ale nie wiem gdzie i jak:confused:

Do góry