reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Ja zupki robie podobnie jak Fiolka podała. No a od czasu do czasu to też z gotowych słoiczków korzystam:-)
Katrins, dobry pomysł.
A mój Bartuś dla odmiany jeszcze nie śpi. Chyba więc stąd spadam, bo właśnie znów sobie zaczął rozmawiać sam ze sobą. słodki jest i jak go tu zmuszać do spania?
wszystkim życzę dobrej przespanej nocy

reklama
Oh co to sie stalo!!Jaka tragedia!!Wchodze troche odsapnac po STRASZNYM dniu, (maly dla mi popalic:no::no::no::no:)a tu taka wiadomosc odnosnie malej dziewczynki:-:)-(
Zauwazylyscie jaka ta biedna mama jest silna??

Jakie to zycie dziwne....Tu urodziny, tu ktos ma impreze, tu ktos umiera, tu ktos rozpacza z utraty kogos najblizszego....ah....

Tomola WSZYSTKIEGO CO NAJLEPSZE DLA CIEBIE ZYCZE CI Z OKAZJI TWOICH URODZIN!!!
07122005_bukiet_kwiatow_mieszanych_new.gif

Ja w grudniu skonczylam 27.
Madziara, fiolka jak dobrze ze wasze maluszki juz zdrowe
;-)

Zmykam, maly znowu koncert zrobil...:-:)-:)-(, juz nie mam sily:-:)-:)-(, tylko cyc i cyc , i to i tez nie zawsze, jestem pewna ze to zeby.

Dobranoc

Ja bede miala 24 lata w maju.:-p
Daje sloiczki bo tez nie mam warzyw z pewnego zrodla wiec wole nie ryzykowac. Ale dzisiaj "ugotowalam" malej zupke : wzielam 1/3 sloiczka delikatnej marchewki, dolalam 20ml wody i wsypalam 1 lyzeczke Misiowego Ogrodka dynie z ziemniakiem:-p Zuzia wcinala az sliniaka nie trzeba bylo prac bo nic nie upuscila. Tylko ja mam problem bo u mnie w miescie nie ma tych sloiczkow:no: tylko sie uparli na marchewkowa z ryzem, a tam jest seler i duzo rzeczy ktorych ja jeszcze nie dawalam, no i jest ulubiona Hippa dynia z ziemniakiem, dobrze ze chociaz to, ale i tak musimy jechac sie zaopatrzyc:wściekła/y:

Duzo zdrowka dla malych chorowitkow.

U nas zabkow nie ma i nie zanosi sie narazie, chyba:confused: Nozki tez narazie tylko ogladane sa ale to bardzo dokladnie, czasem bierze do buzi ale to rzadko.

Pozatym sasiedzi maja remont i wierca caly dzien a mala ryczy bo sie boi, deszcz pada i trzeba bylo isc w ten deszcz na spacer zeby sobie pospala:wściekła/y::no::wściekła/y:

Pobudki u nas jak zwykle co 1 - 2 godz.:no:Dzisiaj to mnie maz budzil bo nie slyszalam jak mala placze:-p a spi z nami:baffled:

Juz nie pamietam, ale ktoras pytala o mrozneie pokarmu, no i nie wiem czy padla odp czy nie, bo juz nie chce mi sie sprawdzac:zawstydzona/y:

Wyglada to tak:
- w temperaturze pokojowej do 12 godz.
- w lodówce do 48 godz.
- w zamrażalniku lodówki (-10 o C) 7-10 dni
- w zamrażarce (-18o C) do 6 miesięcy .

Ja natomiast mam pytanie, jesli mrozicie to w czym? macie te specjalne pojemnik np z aventu?

No to super Tomola że cię tu trafiłam,bo od dłuższego czasu "łaże" po forum i niewiem gdzie sie mam zaczepić.Dopiero dzisiaj tzn.wczoraj(bo jest już po 24)zajrzałam tutaj na sierpniowe maluszki no i prosze:) niedość że Ciebie spotykam to jeszcze toczą sie tu dyskusje na tematy które aktualnie mnie też dotyczą.Chciałabym dołączyć do grona sierpniowych mam,czy przyjmiecie spóżnioną sierpniówkę;)Pozdrawiam

Hej kobitki
Ja pierwsza dzisiaj, mecza mnie nocne koszmary, nie umiem spac ostatnio,:-:)-(, posprzatalam, wykapana, czakam na mojego malego rozbujnika az sie obudzi.

Tomola to ja pytalam sie o mrozenie pokarmow!!:-):-):-)
wszystkie pojemniczki z zamrozonym jedzeniem powywalalam, myslalam ze nie wolno zamrazac.
Ja mam pojemniki z avent, sa swietne, latwe w uzyciu i myciu.Na tej stronie to to drugie pudelko
Avent - AVENT Pojemniki VIA na pokarm - Avent, Beaba - Laktator Avent, Podgrzewacz Avent, Sterylizator Avent, Butelki

Kludi witaj nowa sierpniowko, pochwal sie malenstwem, pisz jak najwiecej;-)

Ewelia wspolczuje remontow, dobrze ze chociaz spi ci na spacerku, nasz Tom ostatnio ma dziwne humory, wczoraj to myslalam ze nie dam juz rady, caly dzien przeplakal,wzielam go na spacer- zasnal, spal moze z 20 min i ryk, wiec spowrotem zakupy w wozku a maly na rekach, jak ten wierszyk "lokomotywa" ktory katrins napisala, ....straszne!:dry:

Kurcze moj maly ma ostatnio problemy z odbijaniem, czekamy czasem 20 min i nic, potem klade w koncu go do lozka, Tomus zasypia a po okolo godzinie budzi sie i ulewa:no:, nie wiem co jest grane:baffled:Ktoras z was miala juz taki problem??

No to ja druga:) cześć mamuśki:)
Klaudi pewnie,że możesz dołączyc każdego miło przywitamy:) Pochwal się swoim maleństwem bo m.in. jest te forum:)
Luxik współczuje tych koszmarów. Ja jak chce spokojnie spac to pije ciepłe mleko i ogladam jakąś komedię albo męczę męża ipo tym już dobrze śpie ;) Co do odbijania. U nas czasami trzeba pomóc tzn.jesli na rękach jej sie nie odbije to kładę ją brzuszkiem na kolanach i masuje plecki i prawie zawsze pomaga. ale czasami jest tak,że wogóle nie chec się odbić.
Ewelina u nas tez ciagle jakies roboty w bloku ale mała się juz przyzwyczaiła do tych hałasów i śpi jak aniołek:)

Witamy we wtorek :-)

Kludi milo cie znow "zobaczyc". Wlasnie napisz cos wiecej i wklejjakies zdjecia, Filipa, prawda? No i napisz kiedy wkoncu wyszlisvie ze szpitala, bo czesto z mezem was wspominalismy,ze taka biedna bylas :-( Mam nadzieje ze juz wszytsko dobrze i maluszek rosnie zdrowo, napisz ile wazy.

Luxik nasz Szymcio tez bardzo ulewal, teraz tez jeszcze ulewa ale juz duzo mniej, i co ciekawe juz tez nie zawsze odbija po jedzonku, tyle ze ja sie tym nie martwilam i jakos go znie zmuszalam, odbil to odbil, nie to nie, a juz np w nocy jak karmie to nawet go nie daje do pionu tylko od razu na spiaco odkladam do lozeczka, bo potemma problemy zeby znowu zasnac.

Aha, wczoraj jak juz pisalam ugotowalam znow sama zupke no i kupka poszla :-) Dzis juz tez zupka sie gotuje, dodalam odrobinke buraczka, zobaczymy jak maly zareaguje :-)

reklama
Witaj Kludi:-), ja też w sumie udzielam się od niedawna.
Ewelia, u mnie też wieczorem coś sąsiedzi zaczęli pukać ostro młotkiem akurat jak mały miał spać. noi się zdziwiony rozglądał o co chodzi.
Luxik, u nas jak się przez 5minut nie odbije, to ja już nie czekam, no ale nic się złego nie dzieje.A w nocy to też wcale nie czekam za odbiciem.
DObra, wracam do pracy.:dry:

Do góry