reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Odnosnie wizyty u lekarza, to pani doktor stwierdzila ze juz sie dziaselka zaczynaja przygotowywac na zabki, juz moze go to swedziec, a zabki moga wyjsc w najblizszych tygodnaich. Nie wiem czy sie cieszyc czy martwic:-D

reklama
Hej dziewczyny.
Któraś wspomniała o szczepieniu na rotawirus. Oliver dostał już dwie dawki Rotateq, czeka go jeszcze jedna. Każda 79 E:szok::szok:, ale szczepią go za darmo na pneumokoki i meningokoki, wiec sie zdecydowałam. Poza tym Marianna wylądowała dwa razy w szpitalu na granicy odwodnienia i wolałam mu tego oszczędzić.
Oliver tez około 13 dostaje słoiczek zupki warzywnej i zauważyłam, ze lepiej sypia tzn zasypia ok 20 i śpi do 2. Tak ma od 2 dni, żeby nie zapeszyć.

Hejka mamusie!!!

Ja od poniedziałku walcze z przeziębieniem małego mam straszny katarek i kaszelek na szczęście odpukać nie mam gorączki i niewiem czy mogę z nim wychodzić na dwór pomóżcie????
Poza tym jeszcze raz wszystkiego dobrego dla Was w Nowym Roku!!!:cool2:
My szczepienie mamy 17tego ale okaże się czy bedzie miał.
Któraś z dziewczyn szczepiła maluszka na rotawirusa ja ostatnio byłam i chciałam go na to zaszczepić i usłyszałam ze pierwszą dawkę podaje się w pierwszym miesiącu po urodzeniu i niechcieli mi go na to zaszczepić strasznie się wkurzyłam:wściekła/y:
Tomala mój maluch też pewnie juz tyle waży:-p:tak:
Luxik dużo zdrówka dla Twoich chłopaków:-)
Laura każdy maluch rozwija się w swoim tępie mój czasem się przekręci z brzuszka na plecy, strasznie się prostuje szczególnie przy zakładaniu pampersa a jak złapie za rączki to też się podciągnie z jedzeniem too u nas jest tak:
4 razy mleczko w ciągu dnia ok 130ml jakiś słoiczek zupki jarzynowej lub marchewka z jabłuszkiem je mały humane 2
Mrozik my mamy problem z ubieraniem na spacer jak bym chciała zeby było już ciepło to przynajmniej nie było by takich awantur przez małego przy zakładaniu kombinezonu:baffled:
Pozdrawiamy Was ciepło bo u Nas dziś pada śnieg i strasznie zimno:-):-D

Evelinakol ja jestem strasznie zła bo niechcieli mi go zaszczepić na rotawirusa bo już zapożno a wczesniej nikt mi niepowiedział a w przychodni nie zaproponowano mi:wściekła/y: a na pneumo i menigokoki też szczepie mój mały też zasypia koło 20tej budzi się ok 1szej na jedzenie teraz z powodu zapchanego noska budzi sie koło 3 czasem 4 tej pożniej po wyczyszczeniu śpi do 7mej czasem do 8mej.:-p

Właśnie jak miał 2 miesiące to się dowiedziałam ze można zaszcepić ale jak pojechaliśmy na szczepienie to babka powiedziała ze to już zapóżno i bąź tu mądra

Natalka ja bym poczekała parę dni ze spacerkiem aż kaszel trochę zmaleje.
Mój znowu jakiś zaflegmiony ale na razie nie byłam u lekarza. Daje mu Cebion i Euphorbium.
Dzisiaj o dziwo od rana śpi. On jest bardzo nieunormowany. A pomimo że zjada zupki to i tak woli mleko - zwłaszcza że na razie to bardzo mało tej zupki zjada.
Za to zaczął się przekręcać na boczek - żeby zobaczyć zabawki powieszone z boku i przygląda się stopkom jak go przewijam.
A dziąsełka na dole ma białe - więc chyba ząbki się powoli szykują.

Mam pytanie do dziewczyn, ktore karmia TYLKO piersia.

Jak czesto w ciagu doby jedza wasze dzieci?
Kiedy i co wprowadzacie im z innych pokarmow (bo wszedzie pisza, ze dzieciakom ktore jedza mleczko mamusi nowe pokarmy podaje sie jakis miesiac pozniej niz tym, ktore wcinaja modyfikowane)

reklama
lidka - ja wszedzie czytalam zeby po 6 miesiacu dopiero podawac:-)
ale ja daje od 5 czyli jak skonczyla 4 a wlasciwie troszke wczesniej:-p, zaczelam od jablka a teraz to juz zupki podaje. Lekarz mi powiedzial ze moge i ze jak karmie piersia to nie przeszkadza, tyle ze mleko by wystarczylo wiec nie trzeba na sile taka jest roznica, ale te mleka co sa dzisiaj to tez wlasciwie pewnie wystarcza wiec teraz to nie ma takiej roznicy. Tak mi sie wydaje:-p ale ja jak juz mowilam to daje i z tego co wiem to chyba wszystkie bobaski z forum juz cos probuja. Mi lekarz kazal zachowac 2 tygodnie odstepu miedzy nowymi pokarmami

Do góry