reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Mi położna powiedziała żebym raczej wystrzegała sie takich owocow jak śliwka czy winogrona...no i wiadomo smażone solone i mocno przyprawione potrawy:-pi zero gazowanych napojów:sorry2:

reklama
Edyta oczywiście że moge:tak:u mnie zadzialalo juz tydz.nie mamy żadnych brzuszkowych sensacji,ale nie ma pewności że zadziała u ciebie:sorry2:
Na śniadanie mam jeść płatki owsiane,zalane mlekiem i banan do środka-mozna sobie posłodzić,kasza manna na mleku lub kluseczki lane(jak kto lubi),kanapki-zaden chleb razowy,na zakwasie-szkodza,ja jem chrupkie pieczywko wasa ale można też zwykłe białe bułeczki,wedlina-z indyka,biały ser i jajko-zadnych pomodorów,ogórkow itp,z obiadowych-zupa-tylko krupnik,ryżanka i cienki rosołek-wszystko inne jest za ciężkie dla malych brzuszków,klopsiki gotowane,kurczak gotowany,ryba gotowana,mieso gotowane lub duszone-pieczonego na razie nie,powyżej msc-a:tak: jesli jakis sos to koprekowy i lekki,z owoców tylko jabłka i banany,z gotowanych warzyw-marchewka i buraczki,z napojów-woda z sokiem malinowym,delikatna czarna herbata bądź zielona,ze słodyczy-tylko biszkopty i sucharki:sorry2:
Niestety menu dość ograniczone,ale waga idzie w dół:-Di dzidzi lepiej:sorry2:wiadomo że to tylko chwilowe wiec trzeba przejsc,a nie jest to az takie złe:tak:
Nie wiem czy pomogłam:sorry2:mam nadzieje że chociaż troszke:-)

Dziewczyny któraś tu pisala o leku na kolki SAB SIMPLEX właśnie przywiozła mi go koleżanka i mówi że jest doskonały:szok::-Dprzywiozła mi resztkę po swoim synku.Zauważyłam że można to kupić w "E-BAY":tak:stąd moje pytanie : CZY KTÓRAŚ Z WAS ROBI TAMN ZAKUPY??? CZY TO BEZPIECZNA "STRONKA??? Proszę o odpowiedź.:-);-)

Moje polozne mowily ze termometr do pupy w wyjatkowych sytuacjach nie zaszkodzi tylko pomoze, maluch nie zdazy sie przyzwyczaic do terometru a juz bedzie sam kupy sadzil, bo takie czeste zaparcia to tylko na poczatku ,potem dzieciaczkom sie wszystko reguluje.

Kira twoj jadlospis rewelacja.Musze przyznac ze od kiedy mam u siebie swoja mame podobnie jadam i maly nie ma juz tak czesto problemow z kupka.

Gosia my czasami kupujemy na ebay,zalezy na kogo trafisz, jak na allegro, zwracaj uwage na opinie i kraj, bo paczka z zagranicy jest duzo drozsza.

ola dzięki za odpowiedź :tak: ten preparat sprzedaje babka z Polski i ma 100% pozytywnych komentarzy:-) więc myślę że będzie ok. Nie wiedziałam tylko jak to jest z tym "ebay" ale to chyba coś jak allegro. To muszę się zaraz zarejestrować:-D

A z tymi kupkami to też różnie moja córka miała przez pierwszy rok biegunki a w drugim roku straaaaaaszne zaparcia :szok::szok::szok:. Mam nadzieję że z Wojtkiem nie będzie tego problemu...:-)

Tu chyba zdanka pisałaś że podawałaś córci sab simplex-ile kropli jej dawałaś??? I czy bezpośrednio do buzi czy w czymś rozpuszczałaś? No i jeszcze jedno...od jakiego wieku można ten lek podawać?:confused::confused::confused:

W internecie jest wiele ogłoszeń o sprzedaży tego leku jednak tak się zastanawiam czy to bezpieczne kupić lek z niewiadomego źródła...:szok::eek::confused:

Gosia*** też zastanawiałam sie nad kupnem tego leku ale jednak boje sie tak od kogoś nieznanego z internetu i bez konsultacji z lekarzem :szok:

Kira niezła ta twoja dieta :tak: napewno waga po takim jedzonku bedzie leciała w dół jak szalona :-)

Mrozik ja też sie martwie co u Sylwi bo nie odpisuje na smsy :-( a czy ktos wie co u Janborka? bo też sie nie odzywa :-(

reklama
Gosia ja nie pamietam ile podawałam ale coś mi świta że tak 8-10kropelek a po jakimś czasie stopniowo zmniejszałam dake az doszliśmy do zera
lek można podawac od 3 tygodnia życia
podawałam różnie na łyżeczce albo od razu do buźki
nie dziwie się dziewczyny że boicie się kupować z niewiadomego źródla ale moze spytajcie w aptece bo czasami też sprowadzają

Do góry