reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

nasze sierpniowe maluszki (rozwój, opieka..itp) :)

Mi położna powiedziała żebym raczej wystrzegała sie takich owocow jak śliwka czy winogrona...no i wiadomo smażone solone i mocno przyprawione potrawy:-pi zero gazowanych napojów:sorry2:

reklama
Edyta oczywiście że moge:tak:u mnie zadzialalo juz tydz.nie mamy żadnych brzuszkowych sensacji,ale nie ma pewności że zadziała u ciebie:sorry2:
Na śniadanie mam jeść płatki owsiane,zalane mlekiem i banan do środka-mozna sobie posłodzić,kasza manna na mleku lub kluseczki lane(jak kto lubi),kanapki-zaden chleb razowy,na zakwasie-szkodza,ja jem chrupkie pieczywko wasa ale można też zwykłe białe bułeczki,wedlina-z indyka,biały ser i jajko-zadnych pomodorów,ogórkow itp,z obiadowych-zupa-tylko krupnik,ryżanka i cienki rosołek-wszystko inne jest za ciężkie dla malych brzuszków,klopsiki gotowane,kurczak gotowany,ryba gotowana,mieso gotowane lub duszone-pieczonego na razie nie,powyżej msc-a:tak: jesli jakis sos to koprekowy i lekki,z owoców tylko jabłka i banany,z gotowanych warzyw-marchewka i buraczki,z napojów-woda z sokiem malinowym,delikatna czarna herbata bądź zielona,ze słodyczy-tylko biszkopty i sucharki:sorry2:
Niestety menu dość ograniczone,ale waga idzie w dół:-Di dzidzi lepiej:sorry2:wiadomo że to tylko chwilowe wiec trzeba przejsc,a nie jest to az takie złe:tak:
Nie wiem czy pomogłam:sorry2:mam nadzieje że chociaż troszke:-)

Dziewczyny któraś tu pisala o leku na kolki SAB SIMPLEX właśnie przywiozła mi go koleżanka i mówi że jest doskonały:szok::-Dprzywiozła mi resztkę po swoim synku.Zauważyłam że można to kupić w "E-BAY":tak:stąd moje pytanie : CZY KTÓRAŚ Z WAS ROBI TAMN ZAKUPY??? CZY TO BEZPIECZNA "STRONKA??? Proszę o odpowiedź.:-);-)

Moje polozne mowily ze termometr do pupy w wyjatkowych sytuacjach nie zaszkodzi tylko pomoze, maluch nie zdazy sie przyzwyczaic do terometru a juz bedzie sam kupy sadzil, bo takie czeste zaparcia to tylko na poczatku ,potem dzieciaczkom sie wszystko reguluje.

Kira twoj jadlospis rewelacja.Musze przyznac ze od kiedy mam u siebie swoja mame podobnie jadam i maly nie ma juz tak czesto problemow z kupka.

Gosia my czasami kupujemy na ebay,zalezy na kogo trafisz, jak na allegro, zwracaj uwage na opinie i kraj, bo paczka z zagranicy jest duzo drozsza.

ola dzięki za odpowiedź :tak: ten preparat sprzedaje babka z Polski i ma 100% pozytywnych komentarzy:-) więc myślę że będzie ok. Nie wiedziałam tylko jak to jest z tym "ebay" ale to chyba coś jak allegro. To muszę się zaraz zarejestrować:-D

A z tymi kupkami to też różnie moja córka miała przez pierwszy rok biegunki a w drugim roku straaaaaaszne zaparcia :szok::szok::szok:. Mam nadzieję że z Wojtkiem nie będzie tego problemu...:-)

Tu chyba zdanka pisałaś że podawałaś córci sab simplex-ile kropli jej dawałaś??? I czy bezpośrednio do buzi czy w czymś rozpuszczałaś? No i jeszcze jedno...od jakiego wieku można ten lek podawać?:confused::confused::confused:

W internecie jest wiele ogłoszeń o sprzedaży tego leku jednak tak się zastanawiam czy to bezpieczne kupić lek z niewiadomego źródła...:szok::eek::confused:

Gosia*** też zastanawiałam sie nad kupnem tego leku ale jednak boje sie tak od kogoś nieznanego z internetu i bez konsultacji z lekarzem :szok:

Kira niezła ta twoja dieta :tak: napewno waga po takim jedzonku bedzie leciała w dół jak szalona :-)

Mrozik ja też sie martwie co u Sylwi bo nie odpisuje na smsy :-( a czy ktos wie co u Janborka? bo też sie nie odzywa :-(

reklama
Gosia ja nie pamietam ile podawałam ale coś mi świta że tak 8-10kropelek a po jakimś czasie stopniowo zmniejszałam dake az doszliśmy do zera
lek można podawac od 3 tygodnia życia
podawałam różnie na łyżeczce albo od razu do buźki
nie dziwie się dziewczyny że boicie się kupować z niewiadomego źródla ale moze spytajcie w aptece bo czasami też sprowadzają

Do góry