reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

salsera nie wiem , może się uzywa, ja słyszałam ze do konserwowania np kości:-D

ale mówię dla mnie to taki rozcieńczony spirytus z czymś jeszcze nie wiem czym:-p
ale śmierdzi:-D

reklama
Kamcia - no ja właśnie usunęłam tą uwagę bo od moli to jest naftalina. Formalina to do zwłok jednak.
Tak czy owak dziwna sprawa, ale widać konserwuje pięknie narządy.

Kamcia - no ja właśnie usunęłam tą uwagę bo od moli to jest naftalina. Formalina to do zwłok jednak.
Tak czy owak dziwna sprawa, ale widać konserwuje pięknie narządy.
ja nie mówię że napewno tam jest ta formalina , ale zapach podobny :-p

ooo albo bardziej do takiego olejku co jest niby na włosy paznokcie , wzmacniający , nie pamiętam nazwy:zawstydzona/y:i nawet się go pije....
aa już wiem olejek rycynowy:-p

A wiecie, że ja dopiero niedawno wyczytała o tym podmywaniu do zwykłego badania moczu? Nigdy dotąd nie myłam się tak jak zalecają, chyba że na posiew to wiadomo - nawet pojemniczek musi być inny. I zawsze było ok. Całą poprzednią ciążę i przy innych okazjach. Ale dzisiaj też nasiurałam bez kąpieli bo bym popuściła! Jak wyjdzie dobrze, to ok, a jak coś to zrobię jeszcze raz. W ciąży nie tak łatwo siuku utrzymać :( Ja jak wstaję to mam tak pełny pęcherz, że koniec - nie wstaję za to w nocy.

w moczu ogólnym często wychodza nieliczne bakterie.... moja gin to ignoruje, kilka bakterii to nic istotnego....alarm się zaczyna jak bakterie są liczne....

W zbieraniu moczu do badania ogólnego istotne jest przede wszystkim, żeby złapać środkowy strumień - tj. trochę puścić do kibelka, potem nabrać do pojemniczka i resztę siusiu do kibelka (wtedy jest najbardziej wiarygodny wynik). Bardziej restrykcyjne zasady są przy zbieraniu moczu na posiew.

gag no ja nie wiem czy takie ignorowanie przez Twoją panią doktor jest dobre, bo moim zdaniem z nielicznych bakterii mogą powstać te liczne,więc to jest chyba czas na zareagowanie. A po jakim czasie przy nielicznych bakteriach daje skierowanie na następne badanie?????

Nieliczne bakterie można łatwo się pozbyć, wystarczy bardzo dużo pić dwa, trzy dni. Sok z aronii, wodę mineralną, sok z żurawin, ciągle pić i sikać. To zazwyczaj wystarczy :-)

reklama
jolek....te nieliczne bakterie w moczu często biora sie własnie ze złego pobrania moczu....czasem pojemniczek moze byc zanieczyszczony itd. itp. i tak jak pisze hope....nielicznych bakterii mozna sie pozbyć...ja w pierwszym trymestrze prawie cały czas brałam żuravit i czasem urosept. Kiedyś pracowałam w labie...jak widziałam 2 czy 3 bakterie w polu widzenia to pisało się nieliczne - bo trzeba bylo cos o tym napisać, ale to czesto były bakterie wynikające ze złego pobrania moczu....czasem tych bakterii było tyle,ze az czarno w obiektywie - wtedy to poważna infekcja!

Mocz w ciązy badam co miesiąc a czasem i czesciej....generalnie u mnie jest tak, że jak mam powazną infekcje pęcherza to tez mam inne objawy - krew w moczu (tak miałam zanim zaszłam w ciąże), okropne bolesci w podbrzuszu.....przeszłam juz to nie raz....

Do góry