reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

nasze samopoczucie, trymestr po trymestrze !

dziękuję.. fajnie jest tak wyżalić sie komus kto wie o co chodzi, bo jak to mówię znajomym, koleżanką to odpowiadają :"to normalne w ciąży przejdzie Ci" a ja sobie nie radze :(

reklama
ViKamciaG
wiesz... właśnie mówiłam mojemu gin. żeby mi coś przepisał, ale powedział, że samo musi przejść.
Dzisiaj jest pierwszy dzień... odstukać we wszystko co niemalowane... że na razie wszystko dobrze. Pomaga woda gazowana.
Oby tak dalej!!!

Bóle głowy też miewam, ale moje to takie znośne są dość. Co prawda okropne jest to, że nic nie można wziąć, żeby przeszło, więc pomaga chyba tylko spanie.

Wiecie... od kiedy zaczęły mi się te wszystkie objawy uświadomiłam sobie, że jednak nie wszystko można w życiu tak sobie zaplanować... pewnie z dzidzią będzie jeszcze trudniej... podziwiam Was wszystkie mamusie... ja dopiero będę uczyć się tej organizacji... i szczerze mówiąc troszkę już się nie mogę doczekać... :)
https://www.babyboom.pl/forum/members/vikamciag-55466.html

niestety też należę do grona tych cierpiących... :-( mam niesamowite mdłości, wymioty i w ogóle strasznie słabo się czuję ale to tak że nie mam siły zajmować się moim maleństwem wiem że ciąża to różne dolegliwości ale ostatnie dni tak mi dałty się we znaki że szok nie mam siły nawet herbaty sobie zrobić a tu muszę biegać za maleństwem które już wszędzie wejdzie i ciekawe jest wszystkiego... porażka kiedy to przejdzie?...

Julisia jeszcze troszkę, przejdzie lada dzień. Ja też na całe 2 miesiące zintegrowałam się z łóżkiem, najlepiej leczy wszelkie dolegliwości, bóle krzyża, plamienia, mdłości, bóle głowy... Pocieszę was, u mnie stopniowo przechodzi wszystko. Bóle głowy tylko gdy się czymś zdenerwuję albo zaaferuję, krzyża gdy za dużo jestem na nogach, mdłości lekkie i już tylko późnym wieczorem albo wcale więc jest światełko w tunelu ;-)

Jolek27 mnie bolą, najgorzej jak ściągam wieczorem stanik no i w nocy jak wstaję do kibelka. Poprzednio spałam w staniku ale teraz widocznie ten ból nie jest taki straszny albo już bardziej na luzie do tego podchodzę ;-)

jak ściągam stanik to mam wrażenie,że w piersiach mam kamienie,które dodatkowo mi je obciążają. Po domu chodzę bez stanika i mam takie dni,że nie mogę dotknąć piersi:(

Cześć dziewczyny,

mnie tez dopadła jelitówka :/
W poniedzialek po cmenatrzu wieczorem zaczelo mnie strasznie mdlic, w nocy wstawałam co godzine, wymiotowałam sama żółcią bo juz nie mialam czym, we wtorek caly dzien tez .
Co w siebie wmusiłam , czy wode, herbate, kisiel, wszystko po chwili zwracałam. To bylo straszne :( Wczoraj wieczorem w koncu poszlam do lekarza pierwszego kontaktu, ale nie chciala przepisac mi zadnych lekow, kazala tylko PIC i jesli by mi nie przeszlo dala skierowanie do szpitala :(:(
Na szczescie dzis juz spokoj, moglam w koncu pic i jesc :) Teraz meczy mnie tylko straszna zgaga :/
No i ogolnie mam chyba wszystkie dolegliwosci, jakie sa mozliwe. Bole brzucha na dole caly czas, bole glowy czeste, zgaga, wzdecia i wielki twardy brzuch, bole krzyza .. Ale najwazniejsze zeby z dzidzia bylo wszystko OK, wizyta u lekarza juz za 2 dni, nie moge sie doczekac :)

reklama
Dziewczyny bo na jelitówkę nie ma lekarstwa:no:Organizm musi się sam wyczyścić.Wiem,bo cała rodziną w Wielkanoc ją przechodziliśmy.Lekarze nic nie pomogą,jedynie można brać probiotyki i leki hamujące wymioty czy biegunkę (nie w ciąży-oczywiście) ale na samą jelitówkę lekarstwa nie ma:no:

Do góry