reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

mnie też coś leci tzn wiem co i wcale to nie jest miłe :baffled:
wolałabym się budzić bez plamek na piżamie ;-) więc dziewczyny cieszcie się póki możecie ;-)
a jutro jak wstanę to wybiiorę się na badania i glukozę 50 - tkę :sorry2: a jak nie to w środę

reklama
Mi serduszko monitoruje od ostatniej wizyty byłam wtedy w 20tc...dzisiaj tez słyszłam jak ślicznie biło..
Jeśli chodzi o USG miałam robione dwa razy w 13 i 20tc miałam nadzieję że zrobi mi na następnej wizycie..ale pewnie będzie to za wcześnie..coś mi mówił że ok 28tc będzie następne..no wiec czekamy :-)
A ta siara to sama nie wiem co to dokładnie jest.,..lekarz mi mówi że to normalne ale jakos wyleciało mi z głowy żeby się dopytać..

...a u mnie niesty nie najlepsze wiadomości :( po teście 75 glukozy dostałam skierowanie do szpitala, niestety jutro się tam wybieram, będą mnie badać od góry do dołu, boję się szpitali brrrr, dziewuszki trzymajcie kciuki za mnie :(

Trzymam :-)

Ja sie nie dałam wysłac do szpitala, stanęłam okoniem i już. No i dobrze, bo wystarczyło pomonitorowac cukier w domku. Ale nie zawsze się da.

kTG jest fajne, opasują Cia pasami i leżysz sobie :-p.

Ząb nie boli, za to policzek mam zmasakrowany i dokucza jak diabli. Ale da się przezyc :-).

Witam, wlasnie wrocilam z wyjazdu i Was czytam...
W sobote mialam wizyte u zaprzyjaznionego lekarza w rodzinnym miescie no i.... SYNEK. Drugi, wiec pozostaje z opozycji...
Mialam prawie godzinne prenatlane.. Tak zwane anatomiczne. No i super chlopak rosnie. Wszystko w porzadku. Lozysko usadowione znakomicie. Zbadal ukrwienie mozgu, anatomie wewnatrz ozgu. Wszystkie wazniejsze zyly, pepowine serce itd. Pewnie wiecie o czym mowie. Dziecko sie zaslanialo wiec zdjecie wyszlo srednie. ale i tak synus piekny.

Wiec nie bedzie sukienek i gumek spinek lalek itd ale coz. Na kupowaniu koparek, narzedzi carsow i bobow budowniczych juz sie znam, wiec spox...

Odezwe sie jak sie troche obrobie w domu. Pozdrawiam all

A! Celinko... Masz moze Feminatal 400 w aptece, nigdzie nie moge znalezc... Podobno producent nie przewidzial sukcesu leku, wspaniale!
Acha nic mi nie leci

witaj Rondzia :-D no cóż, będziesz miała drugiego fajnego chłopaka, może dziewczynka będzie następnym razem :tak::tak: fajnie, że mały dobrze się rozwija, bo z tego co pamiętam to początki miałaś trudne :sorry2:

Ale mnie pokarało wczoraj... po napchaniu się ciepłym ciastem drożdżowym na wieczór po raz pierwszy w życiu napadła mnie zgaga. Teraz już wiem, co to jest :-( Całą noc mnie trzymała, aż sobie trzy poduszki podłożyłam i spałam prawie pionowo. Mam nadzieję, że to tylko taki jednorazowy wypadek. :-)

U mnie glukoza wyszła ok, i jestem zdziwiona jak piszecie, że rozcieńczałyście lub dodawałyście cytryny. Mnie piguła nic nie kazała nawet popić odrobiną wody:baffled:
Siara mi nie leci i jestem :-D że tak jest.

Mamjakty
- z tego co wiem, siara oprócz tego co napisała Melulu, pomaga oczyścić przewód pokarmowy maluszka ze smółki tuż po porodzie.

Jzuchna trzymam kciuki, będzie ok!

reklama
Do góry