reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

reklama
...a u mnie niesty nie najlepsze wiadomości :( po teście 75 glukozy dostałam skierowanie do szpitala, niestety jutro się tam wybieram, będą mnie badać od góry do dołu, boję się szpitali brrrr, dziewuszki trzymajcie kciuki za mnie :(

Staram się nie martwić, ale ciągle ktos pisze, że leci....dobrze, że jest grupa takich co im nie leci....Ja jakaś martwiąca ostatnio się robię!!!!
izuchna trzymamy kciuki, daj znać jutro co i jak po tych badaniach!!!!!

Niestety to będzie dłuższa wizyta ;) na kilka dni tam zostaję, ale dziekuję, po wszystkim odezwę się na pewno!

Staram się nie martwić, ale ciągle ktos pisze, że leci....dobrze, że jest grupa takich co im nie leci....Ja jakaś martwiąca ostatnio się robię!!!!
Marylion, nie rób się martwiąca, a z tą siarą wytłumacz sobie tak: co chwilę któraś z dziewczyn pisze, że jej się rozstępy robią (a wcześniej, że wymiotowały). Co nie znaczy, że te, które nie wymiotują i nie mają rozstępów, powinny się martwić :-D Nie wszystkie objawy ciąży są "obowiązkowe". A siara "w standardzie" pojawia się parę dni przed porodem lub wręcz po nim :-)

izuchna, bardzo współczuję. Trzymam kciuki, żeby w szpitalu było szybko i bez problemu, żeby Cię nie wymęczyli, a zły wynik glukozy okazał się jakąś pomyłką :-)

Marylion ja nie jestem pewna,czy mozna woda to rozcienczac...przeciez to chodzi o konkretne stezenie glukozy w plynie( 75g lub 50g glukozy na 300ml wody). W trakcie badania nie mozna tez nic pic, zeby tego nie rozcienczac. Lepiej spytaj sie o to u lekarza.....

Mi tez z piersi na razie siara nie cieknie, z czego bardzo sie ciesze.

Izuchna powodzenia....oby szybko Ci to zlecialo i okazalo sie,ze wszystko jest ok.

ja mam zrobić 50g glukozy...no i powiedzieli żebym cytrynkę wzięła to będzie łatwiej...zobaczymy...
izuchna trzymaj się mocniutko, wszystko musi się dobrze ułożyć :)
A co do siary to marylion74 ja wolałam jak jej nie było..jak słowo daję :sorry2:

u mnie też nic jeszcze nie leci z piersi i się cieszę. Przy Oliwii było to samo. Dopiero po porodzie dostałam siarę.

Marylion też mi się wydaje że nie wolno do woli rozcieńczać po to dają przykaz 50 lub 75 g. I któraś z dziewczyn pisała że nawet wkropienie cytryny fałszuje wynik. Mnie to badanie dopiero czeka.

Izuchna będzie dobrze. A cukier wyszedł Ci za wysoko?? czy coś jeszcze jest nie tak. Pewnie potrzymają się parę dni, ustawią Ci dietę i będzie ok.

reklama
Ja tam nie wiem dziewczynki, na szczęście dużo nie rozcieńczałam.
Piszę co mi powiedziała piguła, a jak wprawadziła mnie w błąd to się wkurzę bo nie będę tam kolejnych 2 godzin siedzieć i dawać się kłuć 3 razy!!!!!!

Do góry