reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

mnie też coś leci tzn wiem co i wcale to nie jest miłe :baffled:
wolałabym się budzić bez plamek na piżamie ;-) więc dziewczyny cieszcie się póki możecie ;-)
a jutro jak wstanę to wybiiorę się na badania i glukozę 50 - tkę :sorry2: a jak nie to w środę

reklama
Mi serduszko monitoruje od ostatniej wizyty byłam wtedy w 20tc...dzisiaj tez słyszłam jak ślicznie biło..
Jeśli chodzi o USG miałam robione dwa razy w 13 i 20tc miałam nadzieję że zrobi mi na następnej wizycie..ale pewnie będzie to za wcześnie..coś mi mówił że ok 28tc będzie następne..no wiec czekamy :-)
A ta siara to sama nie wiem co to dokładnie jest.,..lekarz mi mówi że to normalne ale jakos wyleciało mi z głowy żeby się dopytać..

...a u mnie niesty nie najlepsze wiadomości :( po teście 75 glukozy dostałam skierowanie do szpitala, niestety jutro się tam wybieram, będą mnie badać od góry do dołu, boję się szpitali brrrr, dziewuszki trzymajcie kciuki za mnie :(

Trzymam :-)

Ja sie nie dałam wysłac do szpitala, stanęłam okoniem i już. No i dobrze, bo wystarczyło pomonitorowac cukier w domku. Ale nie zawsze się da.

kTG jest fajne, opasują Cia pasami i leżysz sobie :-p.

Ząb nie boli, za to policzek mam zmasakrowany i dokucza jak diabli. Ale da się przezyc :-).

Witam, wlasnie wrocilam z wyjazdu i Was czytam...
W sobote mialam wizyte u zaprzyjaznionego lekarza w rodzinnym miescie no i.... SYNEK. Drugi, wiec pozostaje z opozycji...
Mialam prawie godzinne prenatlane.. Tak zwane anatomiczne. No i super chlopak rosnie. Wszystko w porzadku. Lozysko usadowione znakomicie. Zbadal ukrwienie mozgu, anatomie wewnatrz ozgu. Wszystkie wazniejsze zyly, pepowine serce itd. Pewnie wiecie o czym mowie. Dziecko sie zaslanialo wiec zdjecie wyszlo srednie. ale i tak synus piekny.

Wiec nie bedzie sukienek i gumek spinek lalek itd ale coz. Na kupowaniu koparek, narzedzi carsow i bobow budowniczych juz sie znam, wiec spox...

Odezwe sie jak sie troche obrobie w domu. Pozdrawiam all

A! Celinko... Masz moze Feminatal 400 w aptece, nigdzie nie moge znalezc... Podobno producent nie przewidzial sukcesu leku, wspaniale!
Acha nic mi nie leci

witaj Rondzia :-D no cóż, będziesz miała drugiego fajnego chłopaka, może dziewczynka będzie następnym razem :tak::tak: fajnie, że mały dobrze się rozwija, bo z tego co pamiętam to początki miałaś trudne :sorry2:

Ale mnie pokarało wczoraj... po napchaniu się ciepłym ciastem drożdżowym na wieczór po raz pierwszy w życiu napadła mnie zgaga. Teraz już wiem, co to jest :-( Całą noc mnie trzymała, aż sobie trzy poduszki podłożyłam i spałam prawie pionowo. Mam nadzieję, że to tylko taki jednorazowy wypadek. :-)

U mnie glukoza wyszła ok, i jestem zdziwiona jak piszecie, że rozcieńczałyście lub dodawałyście cytryny. Mnie piguła nic nie kazała nawet popić odrobiną wody:baffled:
Siara mi nie leci i jestem :-D że tak jest.

Mamjakty
- z tego co wiem, siara oprócz tego co napisała Melulu, pomaga oczyścić przewód pokarmowy maluszka ze smółki tuż po porodzie.

Jzuchna trzymam kciuki, będzie ok!

reklama
Do góry