Ja z objawów ciążowych mam zupełnie coś innego. Dzisiaj się przygryzłam w policzek i przez chyba piętnaście minut czułam potem krew w ustach. Nigdy tak nie miałam... Poza tym jak gdzieś sobie zdrapię strupka albo krostkę, to zawsze mi krew strasznie leci i to nawet przy zagojonych na tyle, że kiedyś już nic by nie poleciało. Robiłam ostatnio badania na krzepliwość i jest wszystko ok., więc to chyba ta zwiększona objętość krwi.
reklama
ania.falko
Entuzjast(k)a
no tak,teraz jestesmy bardzo krwiste
Hehe, właśnie mnie olśniło, już wiem o co chodzi! To wcale nie jest tak, jak lekarze tłumaczą, że się robi więcej krwi, bo trzeba dziecko dożywić. To przez to, że nie mamy miesiączki! Co miesiąc powinniśmy stracić szklankę krwi do dwóch, a tu nici. No to się zbiera :-):-)no tak,teraz jestesmy bardzo krwiste
dziewczyny wróciłam od lekarza, stwierdził że maleńka moja Karolka jest naprawdę maleńka - 26 tydzień a waży 730g :-( trochę się zmartwiłam bo powiedział że conajwyżej to mógłby podciągnąć ją na 24 max 25 tydz.
Poza tym stwierdził że na brak apetytu to on nic nie może zaradzić niektóre kobiety podobno tak mają
W nast tyg. robię test na glukozę i inne badania - zobaczymy co z tą anemią
Acha dziewczyny moja KArolka jest główką do góry a wasze dzidziulki już główką na dół?
Poza tym stwierdził że na brak apetytu to on nic nie może zaradzić niektóre kobiety podobno tak mają
W nast tyg. robię test na glukozę i inne badania - zobaczymy co z tą anemią
Acha dziewczyny moja KArolka jest główką do góry a wasze dzidziulki już główką na dół?
kuleczka_ok
Zadomowiona(y)
No tak racja z tą krwią, ale zazwyszaj po porodzie (bez różnicy czy naturalny czy cesarka) trochę pozbędziemy się tego zapasu A tak nienawidzę podpasek mam wrażenie jakby mi się cała pupa odparzała (tampony są dla mnie dobrym rozwiązaniem) - no dobra to za około 3 m-ce
A tak poza tym ja również łapię się na sapaniu i stękaniu np. przy zapinaniu butów; wycieraniu się po kąpieli - chyba zaczyna się pod górkę :-(
A tak poza tym ja również łapię się na sapaniu i stękaniu np. przy zapinaniu butów; wycieraniu się po kąpieli - chyba zaczyna się pod górkę :-(
gemini_bb
Zadomowiona(y)
Anik nie wiem jak to jest z tą wagą Dzidziulka, ale moja Hania w 25 tyg i 1 dzień ważyła 656 g i pani doktor nie zauważyła żadnych nieprawidłowości... Każde Dzieciątko rozwija się inaczej- dlaczego jedne Maluszki rodzą się z wagą 5 kg a inne 2,5 kg?
Nic się nie przejmuj, dbaj o siebie i odpoczywaj - skoro organizm domaga się relaksu i snu to mu to daj I koniecznie zrób te badania Pozdrawiam:-)
Nic się nie przejmuj, dbaj o siebie i odpoczywaj - skoro organizm domaga się relaksu i snu to mu to daj I koniecznie zrób te badania Pozdrawiam:-)
ania.falko
Entuzjast(k)a
Anik no wlasnie....z tego co sie naczytalam to ta twoja Karolka wazy prawidlowo...takze nie przejmuj sie,tu we wloszech raz tylko waza dziecko i ja mam taka wizyte wyznaczona na17 listopada....
kuleczka_ok
Zadomowiona(y)
Anik567 warto zrobić te badania jak piszą dziewczyny.
Ja pomimo rewelacyjnych wyników na żelazo, lekarz spojrzał na morfologię i stwierdziła iż rozpoczął się proces spadku hemoglobiny i aby nie dopuścić do niedokrwistości - później anemi, kazał przyjmować 2 raz dziennie.
A jak już mogę sobie ponarzekać - to ostatnio co się nie ubieram i oglądam przed lustrem to wyglądam jak BALON
Co nie założę - wyglądam tak samo. Przy moim 160 cm, zrobiła się tak okrągła że mam wrażenie jakbym miała max 140 cm. Jestem kompletnie gruba, do tego sapię, a jeszcze 3 m-ce przed nami
Wiedzałm - będę się toczyć...
Ja pomimo rewelacyjnych wyników na żelazo, lekarz spojrzał na morfologię i stwierdziła iż rozpoczął się proces spadku hemoglobiny i aby nie dopuścić do niedokrwistości - później anemi, kazał przyjmować 2 raz dziennie.
A jak już mogę sobie ponarzekać - to ostatnio co się nie ubieram i oglądam przed lustrem to wyglądam jak BALON
Co nie założę - wyglądam tak samo. Przy moim 160 cm, zrobiła się tak okrągła że mam wrażenie jakbym miała max 140 cm. Jestem kompletnie gruba, do tego sapię, a jeszcze 3 m-ce przed nami
Wiedzałm - będę się toczyć...
reklama
aga_q
TRZYNASTEGO :)
Anika poluzuj warkoczyki
przecież to ważenie to wcale nie jest ważenie - to tylko matematyka, statystyka i prawdopodobieństwo.
przecież nikt nie waży Twojej córci. ta waga to pic na wodę-fotomontaż.
jest wynikiem obliczeń a nie każdy z nas jest statystyczny.
jeżeli 100 dzieciaczków z długością kości udowej X centymetrów waży Y kilogramów, to wcale nie znaczy że kolejnych 10 nie będzie ważyło 100 gram mniej, a kolejnych 10 o 100 gram więcej.
poza tym wiesz - dochodzi błąd pomiaru, który wynika po części z niedoskonałości operatora
nie martw się wcale
a co do braku ochoty na jedzenie: postaraj się pospacerować między półkami w sklepie i poszukaj czegoś, od czego zaczniesz mieć ślinotok;-)
przecież to ważenie to wcale nie jest ważenie - to tylko matematyka, statystyka i prawdopodobieństwo.
przecież nikt nie waży Twojej córci. ta waga to pic na wodę-fotomontaż.
jest wynikiem obliczeń a nie każdy z nas jest statystyczny.
jeżeli 100 dzieciaczków z długością kości udowej X centymetrów waży Y kilogramów, to wcale nie znaczy że kolejnych 10 nie będzie ważyło 100 gram mniej, a kolejnych 10 o 100 gram więcej.
poza tym wiesz - dochodzi błąd pomiaru, który wynika po części z niedoskonałości operatora
nie martw się wcale
a co do braku ochoty na jedzenie: postaraj się pospacerować między półkami w sklepie i poszukaj czegoś, od czego zaczniesz mieć ślinotok;-)
Podziel się: