reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Zazdroszczę spania z otwartą buzią, ja zaczęłam zaciskac zęby i nimi zgrzytac lekko, czego skutkiem jest ból zęba. wizytę mam w środę i mam miec wymieniony opatrunek z lekarstwem na pląbę, ale dzis w nocy rozwaliłam sobie zabezpieczenie i wepchnęłam opatrunek głebiej... Do tego chyba coś zmieniło swoje ustawienie, bo mi dokucza ta 8, a jezykiem wyczuwam, ze wypełnienie ma inny kształt :-(.

reklama
ania.falko ja jestem kinomaniaczka :tak:. Postaram się nie oglądać nic takiego przed snem tylko o wcześniejszej porze ;-), żeby zdążyć się wyciszyć.

Pytałam gina o problem z porządnym wysikaniem się: i ponieważ ten kłopot raz się pojawia raz nie, a główka dziecka jest skierowana w dół więc to chyba ona uciska. Niedługo robię badania więc się wyjaśni. Na nerki nigdy nie chorowałam a na zapalenie pęcherza bardzo:baffled:, bardzo:baffled: często a nie czuję żeby coś przykrego tam się działo.

A z kinolem też mam kłopot. Rano jest zapchany i jak się staram go wydmuchac to zaraz pojawia się krewka :dry:. Nie dużo ale jest. W nocy jak spię to jest ok. Mogę oddychać

Mnie też i nos sie zatyka i brzucholek swedzi;)Juz myslalam ze jakies przeziebienie mnie bierze;) a tu zytam ze u was tez tak jest wiec spoko!!

a ja tej nocy to w ogóle spać nie mogłam...oj wierciłam się z boku an bok i nie wiedziałam co mam z sobą zrobić...rano ten nie pospałam do późna...ehh i już jestem wymęczona...
co do swędzenia to również brzuch mnie swędzi, ale zwłaszcza jak mam jakąś bluzeczkę zaraz przy ciele na sobie!

... jakie to jest fantastyczne :) tzn czasami wogóle mi nie przychodzi do głowy, że coś może być objawem ciąży, a tu prosze moje dzielne koleżanki zawsze naprowadzą mnie na odpowiednią drogę :) hehehe też mam problemy z nosem suchy, zapchany, ale wydawało mi się, że to już latka lecą i czas zacząć podchrapywać :-D

dziewczyny a ze mną się chyba dzieje coś niedobrego.
Od kilku dni w ogóle nie mam apetytu - zjem na siłę jakąś małą kanapkę i przez cały dzień już nic nie mogę wepchnąć :-(
ciągle jestem śpiąca i zmęczona. Wczoraj zwolneiłam się z pracy o 10:00 i spałam do 23 w nocy a jak mój m. wrócił z pracy to tylko przebrałam się w piżamkę i znów w kimono do rana. NAwet nie mogłam zjeść śniadania - teraz jestem padnięta i nie mam sił na nic.
Idę dziś do ginka i poproszę go o skierowanie na badania :dry:
mam nadzijeę że to tylko chwilkowe niedomaganie organizmu - i wszsytko będzie dobrze :sorry2:

reklama
A mnie brzuszek nie swędzi. 2 razy dziennie smaruję sie po kąpieli oliwką i do tego na brzuszek Fissan, może to dzięki temu.
Męczę się bardzo szybko, sapię jak jakaś staruszka.
Dziś się nacharowałam, sprzątałam mieszkanie, podłogi myłam 2 razy, aż padłam na łóżko zła na siebie, że tak się forsuję. Ale na weekend nie mam robotników, i mogłam troszkę ogarnąć, bo nie nogę znieść tego kurzu w domu.....ale podobno w środę koniec tego remontu....UFFFFF!!!

Do góry