reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Anik, powina się wstydzić tak mówić :-(
Widocznie Karolinka potrzebuje trochę więcej czasu, i jest to calkiem normlane na tym etapie rozwoju.
Wiem cos na ten temat, bo moja rehabilitantka, cały czas wymaga od Leny więcej niż ona jest na danym etapie osiągnąć :-(, ale to jest obca baba i ona może tak gadać, ale dla babci wnuczka powinna byc najładniejsza, najpiekniejsza i wogóle naj... naj...
Ważne że mama uważa inaczej :tak:

reklama
Znam to, z tym, że nie ja jestem ofiarą - a raczej Julka - tylko 5 tyg młodsza od niej córa mojego brata. Jula jest ciut lepiej, że tak powiem rozwinięta, a Natalce się obrywa głupimi komentarzami.
Anik olej to :tak:

Anik wyluzuj!!! Ty się teraz nie możesz denerwować!!:tak:
Mnie wkurza moja własna matka ale ona tez już ze starości fisiuje:-p:-p:-pchetnie bym się powiesiła ale teraz to już nie mogę bo mam swoją również nie chodzącą ani nie raczkującą najpiękniejszą i najukochańszą na świecie kruszynkę i na przekór wszystkim będę znosiła te różne durne docinki i wku... zagrywki:-p:-p:-pjak dla mnie młoda rozwija się oki i wcale mi nie zależy żeby już chodziła albo mówiła całymi zdaniami- wszystko w swoim czasie!!!:tak::tak::tak:

Anik nie przejmuj się takim gadaniem. Pewnie, że wkurza bo prababcia powinna być dumna z osiągnięć Karloci i absolutnie nie można porównywać dzieci między sobą- każde z nich jest indywidualną osóbką i rozwijaja się w swoim tępie:happy: Co to byłby za świat gdy wszyscy byliby jednakowi:baffled::no: A ty jesteś w ciąży i w razie czego jak naskoczysz na babcię to masz wytłumaczenie;-);-);-)
U mnie niestety tez gadanie, że mała to grubasek i mnie to denerwuje bo babcia najszczuplejsza nie jest i za każdym razem na końcu języka mam, że będzie problem jak się do babci wrodziła. Mamy tez niestety komentarze porównujące małą z jej młodszą kuzunką - że tamta nie będzie taka gruba:angry::angry: No ale co robic kłócić się?- chyba nie warto!:blink::blink:

Anik tak jak mówią dziewczyny!! nie przejmuj się. Babcie tak mają. jak moja babcia się dowiedziała że nazwę synka Michałek to oczywiście grymas że brzydko, a bo ona znała takiego Michała..... ble ble ble. kocham swoją babcie i wpuściłam jednym uchem, drugim wypuściłam. rozumiem że to troszkę boli, denerwuje ale ty to olej bo teraz musisz myśleć o dziecku, o sobie i o małej fasolce :D

kiepsko się czuję,

dzis od rana ma zawroty głowy, jakby coś się z moim błędnikiem stało (normalnie jakbym była pijana). w pracy padam na twarz ze zmęczenia po nocnych karmieniach :-(
kurczę, jest coraz ciężej, a myślałam że będzie coraz lepiej im będzie Lenka starsza. Od 3 tygodni je więcej w nocy.
Wyczytałam w tych fanych artykułach, które polecała celinka, że dziecko od 7 m-ca jest bardzo aktywne w dzień i różne bodzce go barzo interesują że czasami zapomina o jedzeniu - i jego brak nadrabia w nocy :-(

oj, nie jest lekko :baffled::baffled::baffled:

kiepsko się czuję,

dzis od rana ma zawroty głowy, jakby coś się z moim błędnikiem stało (normalnie jakbym była pijana). w pracy padam na twarz ze zmęczenia po nocnych karmieniach :-(
kurczę, jest coraz ciężej, a myślałam że będzie coraz lepiej im będzie Lenka starsza. Od 3 tygodni je więcej w nocy.
Wyczytałam w tych fanych artykułach, które polecała celinka, że dziecko od 7 m-ca jest bardzo aktywne w dzień i różne bodzce go barzo interesują że czasami zapomina o jedzeniu - i jego brak nadrabia w nocy :-(

oj, nie jest lekko :baffled::baffled::baffled:
a moze jestes w ciazy? :-D

Kuleczko ja nie chcę nic mówić, ale takie zawroty głowy i zmęczenie miałam w pierwszych tygodniach tej ciąży :-p

A ja dzisiaj padam z wykończenia. Julka w dzień jest tak absorbująca, że ledwo daję radę zrobić coś w domu. Ginka kazała mi duuużo odpoczywać i robić sobie w dzień drzemkę, ale po prostu nie wystarcza mi dnia, żeby jeszcze drzemkę sobie uciąć :-(. Dobrze chociaż, że popołudniami mąż zabiera Julkę na spacer i mam wtedy chwilę żeby coś ze sobą zrobić, bo tak to mam kilka minut, ledwo usiąde np przy biurku i zaraz mała mi marudzi żeby się z nią pobawić. W dzień mi prawie nie śpi :eek::confused2:. Teraz o dziwo padła po całym dniu. W nocy też różnie ze spaniem, budzi się koło 5 rano i od tej godziny ja też jestem na nogach :confused2:.
Ja też myślałam, że jak Jula będzie starsza to będzie mi łatwiej, a teraz wiem, że się pomyliłam, bo z tygodnia na tydzień jest gorzej. Robi się z niej straszna przylepa, a wcześniej to chociaż chwilę posiedziała sama w łóżeczku i się pobawiła.
Dobra, koniec marudzenia :zawstydzona/y:;-)

Nie straszcie biednej kuleczki :-D :-D

Black witaj w klubie tych wstających bladym świtem...czasami 5 czasami uda mi sie go do 6:30 ale ani minuty dłużej...a potem łazi niedospany i jęczący...

Ja się bardzo ciesze bo nauczyłam Piotrka samodzielnej zabawy...i mam spokój :-) Będzie jedynakiem przez kilka najbliższych lat ( albo całe życie - zależy jak wyjdzie ) i musi sie nauczyć jakoś sobie radzić

Oszczędzaj sie bidulko...nie wiem jak ale niech ktoś pomoże bo szkoda ciebie i dzidziolka w brzusiu

reklama
Do góry