adiva tu coś o tym piszą http://www.esculap.pl/danone/01/index6.html
reklama
perla2212
Fanka BB :)
przeczytalam ten artykul i nie znalazlam odpowiedzi na dolegliwosci mojego synka... a Ty adiva?adiva tu coś o tym piszą http://www.esculap.pl/danone/01/index6.html
aniula244_24
hejka ! my mamy to samo z tym że Zosia płacze tak ok 18-21 , a kupka jest na drugi dzień też rzadka jajecznica a czasami płynna prawie . Lekarz rodzinny nam przepisał syrop Debridat, pomógł tak sobie.
perla2212
a powiedzial ci lekarz co to moze byc? czemu tyle czasu przed zrobieniem kupy dziecko sie meczy? ja bede w Polsce na poczatku czerwca to dopiero wtedy pojde do lekarza a chcialabym mu pomoc wczesniej, no i wreszcie jakos przespac nochejka ! my mamy to samo z tym że Zosia płacze tak ok 18-21 , a kupka jest na drugi dzień też rzadka jajecznica a czasami płynna prawie . Lekarz rodzinny nam przepisał syrop Debridat, pomógł tak sobie.
EmilkaT
styczeń 2009...
debridat jest na uregulowanie pracy brzuszka...nam dal na kolki ale reakcji nie bylo zadnej...
moje dziecie jak bylo karmione piersią to mialo wlasnie takie objawy jak opisujecie polaczone z ciaglym marudzeniem/wyciem/popłakiwaniem praktycznie 24 na dobe nawet przez sen...
przeszłam na nutramigen i problem sie skonczyl...nowy pediatra powiedzial ze owszem wynika to z niedojrzalego ukladu trawiennego maluchow i owszem kazde dziecko to ma (tak mi tlumaczyl poprzedni i kazal przeczekac do ok pol roku zycia) z tym ze dzieci maja to w roznym stopniu i w roznym nasileniu pojawiaja sie dolegliwosci..jesli da sie przeczekac to ok..w naszym przypadku bylo to zbyt silne i uciazliwe dla corci zebym mogla czekac i patrzec jak sie zwija z bolu do 6miesiaca zycia w nadzieji ze przejdzie wtedy samo...
moje dziecie jak bylo karmione piersią to mialo wlasnie takie objawy jak opisujecie polaczone z ciaglym marudzeniem/wyciem/popłakiwaniem praktycznie 24 na dobe nawet przez sen...
przeszłam na nutramigen i problem sie skonczyl...nowy pediatra powiedzial ze owszem wynika to z niedojrzalego ukladu trawiennego maluchow i owszem kazde dziecko to ma (tak mi tlumaczyl poprzedni i kazal przeczekac do ok pol roku zycia) z tym ze dzieci maja to w roznym stopniu i w roznym nasileniu pojawiaja sie dolegliwosci..jesli da sie przeczekac to ok..w naszym przypadku bylo to zbyt silne i uciazliwe dla corci zebym mogla czekac i patrzec jak sie zwija z bolu do 6miesiaca zycia w nadzieji ze przejdzie wtedy samo...
perla2212
dzieki dziewczyny! nie pozostaje mi nic innego jak poczekac na wizyte u pediatry 4 czerwca i zobaczymy... nie chcialabym malego odstawiac od cyca tymbardziej, ze do 6 miesiecy zostalo juz tylko 1,5 miesiaca, ale z 2 strony jak ma sie tak meczyc to moze lepiej przejsc na sztuczne...
Artykuł dobry ale objawy opisane nie dotyczą mojego malucha...podejrzewam że tak jak już dziewczyny pisały wcześniej...wynika to z niedojrzałości układu trawiennego i chyba trzeba sie przemęczyć...no chyba że moje dziecko postanowiło wstawać o 5 rano...to sie chyba z balkonu rzucę
dziewczyny poradzcie! karmie cycem co 2h w dzien i w nocy, od jakiegos czasu synek od 2-4 w nocy stara sie zrobic kupke, marudzi, wygina sie, napina, steka a ta kupke udaje mu sie zrobic dopiero o 8-11 rano, czasem nawet pozniej... dodam ze w 90% jest to 1 kupka dziennie i wyglada jak luzna jajecznica (wiec to raczej nie zatwardzenie), zolta a grudkami jak w serku wiejskim, bez widocznego sluzu... poradzcie cos bo ja juz nie daje rady z tego niewyspania... z gory dziekuje!
Spróbuj podać mu troszkę łagodnej herbatki z rumianku (takiej granulowanej dla niemowląt). Może pomoże złagodzić bóle brzuszka i przyspieszy kupkę, bo po Twoim opisie kupka wygląda prawidłowo.
reklama
byłam po południu z kluskiem u pediatry i podpytałam Powiedziała mi ze ona stawia na łagodną dyshezje (czyli właśnie niewykształcony układ pokarmowy) albo łagodną kolkę Jak zwał tak zwał leku na to nie ma:-( można podać delikatny rumianek on lekko rozlużnia ale powoli bo może uczulać
Podziel się: