reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

reklama
hejka ! my mamy to samo z tym że Zosia płacze tak ok 18-21 , a kupka jest na drugi dzień też rzadka jajecznica a czasami płynna prawie . Lekarz rodzinny nam przepisał syrop Debridat, pomógł tak sobie.

hejka ! my mamy to samo z tym że Zosia płacze tak ok 18-21 , a kupka jest na drugi dzień też rzadka jajecznica a czasami płynna prawie . Lekarz rodzinny nam przepisał syrop Debridat, pomógł tak sobie.
a powiedzial ci lekarz co to moze byc? czemu tyle czasu przed zrobieniem kupy dziecko sie meczy? ja bede w Polsce na poczatku czerwca to dopiero wtedy pojde do lekarza a chcialabym mu pomoc wczesniej, no i wreszcie jakos przespac noc :(

debridat jest na uregulowanie pracy brzuszka...nam dal na kolki ale reakcji nie bylo zadnej...
moje dziecie jak bylo karmione piersią to mialo wlasnie takie objawy jak opisujecie polaczone z ciaglym marudzeniem/wyciem/popłakiwaniem praktycznie 24 na dobe nawet przez sen...
przeszłam na nutramigen i problem sie skonczyl...nowy pediatra powiedzial ze owszem wynika to z niedojrzalego ukladu trawiennego maluchow i owszem kazde dziecko to ma (tak mi tlumaczyl poprzedni i kazal przeczekac do ok pol roku zycia) z tym ze dzieci maja to w roznym stopniu i w roznym nasileniu pojawiaja sie dolegliwosci..jesli da sie przeczekac to ok..w naszym przypadku bylo to zbyt silne i uciazliwe dla corci zebym mogla czekac i patrzec jak sie zwija z bolu do 6miesiaca zycia w nadzieji ze przejdzie wtedy samo...

dzieki dziewczyny! nie pozostaje mi nic innego jak poczekac na wizyte u pediatry 4 czerwca i zobaczymy... nie chcialabym malego odstawiac od cyca tymbardziej, ze do 6 miesiecy zostalo juz tylko 1,5 miesiaca, ale z 2 strony jak ma sie tak meczyc to moze lepiej przejsc na sztuczne...

Artykuł dobry ale objawy opisane nie dotyczą mojego malucha...podejrzewam że tak jak już dziewczyny pisały wcześniej...wynika to z niedojrzałości układu trawiennego i chyba trzeba sie przemęczyć...no chyba że moje dziecko postanowiło wstawać o 5 rano...to sie chyba z balkonu rzucę :dry:

dziewczyny poradzcie! karmie cycem co 2h w dzien i w nocy, od jakiegos czasu synek od 2-4 w nocy stara sie zrobic kupke, marudzi, wygina sie, napina, steka a ta kupke udaje mu sie zrobic dopiero o 8-11 rano, czasem nawet pozniej... dodam ze w 90% jest to 1 kupka dziennie i wyglada jak luzna jajecznica (wiec to raczej nie zatwardzenie), zolta a grudkami jak w serku wiejskim, bez widocznego sluzu... poradzcie cos bo ja juz nie daje rady z tego niewyspania... z gory dziekuje!

Spróbuj podać mu troszkę łagodnej herbatki z rumianku (takiej granulowanej dla niemowląt). Może pomoże złagodzić bóle brzuszka i przyspieszy kupkę, bo po Twoim opisie kupka wygląda prawidłowo.

dzięki dziewczyny za rady, fatalnie się czuję ból gardła i całego ciała. Mam nadzieję że się wykuruję bo za tydzień jedziemy nad morze.

reklama
byłam po południu z kluskiem u pediatry i podpytałam Powiedziała mi ze ona stawia na łagodną dyshezje (czyli właśnie niewykształcony układ pokarmowy) albo łagodną kolkę Jak zwał tak zwał leku na to nie ma:-( można podać delikatny rumianek on lekko rozlużnia ale powoli bo może uczulać

Do góry