reklama
klaudia011
Fanka BB :)
dziewczyny co mogę brać na ból gardła?? boli mnie okropnie i do tego czuję się rozbita buuu mam nadzieję że Blania nic nie złapie.
TANTUM VERDE W AEROZOLU
MYSLE ZE OD CIEBIE NIE POWINNA SIE ZARAZIC BO W POKARME SA SILNE PRZECIW CIAŁA, NO ALE TO MOJE ZDANIE ;-)
aga_q
TRZYNASTEGO :)
dziewczyny co mogę brać na ból gardła?? boli mnie okropnie i do tego czuję się rozbita buuu mam nadzieję że Blania nic nie złapie.
witaminę C, wapno, herbatki z lipy, malin, bzu czarnego plus miód lub sok malinowy oraz leki homeopatyczne (Occillococinum, Engystol, Gripp-Heel, Angin-Heel SD), a przeciwgorączkowo preparaty z paracetamolem. Przy bólu gardła i kaszlu - Tymsal aerozol, syrop prawoślazowy, Homeovox, Homeogene, syrop Stodal lub Drosetux, do ssania np. tymianek z podbiałem lub Propolki, Tantum Verde - pastylki do ssania lub aerozol. Przy katarze - Euphorbium compositum S do nosa, Sterimar.
perla2212
dziewczyny poradzcie! karmie cycem co 2h w dzien i w nocy, od jakiegos czasu synek od 2-4 w nocy stara sie zrobic kupke, marudzi, wygina sie, napina, steka a ta kupke udaje mu sie zrobic dopiero o 8-11 rano, czasem nawet pozniej... dodam ze w 90% jest to 1 kupka dziennie i wyglada jak luzna jajecznica (wiec to raczej nie zatwardzenie), zolta a grudkami jak w serku wiejskim, bez widocznego sluzu... poradzcie cos bo ja juz nie daje rady z tego niewyspania... z gory dziekuje!
Perła u nas to norma...i to trwa już ze 2 miesiące...zaczyna stękać i wybudzać sie miedzy 5 a 6 a potem kupka pojawia sie dopiero ok 10tej...nie mam pojęcia co to może być...jeden z naszych niedoszłych lekarz stwierdził że młody ma kolki... też mi coś...to co on ma koło kolek nawet nie stało...ja wiem co to są kolki aż za dobrze....
perla2212
no ja jestem w UK i tu niestety nie moge liczyc na fachowa porade lekarska ja tez wiem co to kolki bo przez to tez przechodzilismy, ale te nieprzespane noce mnie wykanczaja... czemu synek musi sie meczyc tyle godzin zeby 1 kupe zrobic? niewiem jak mu i sobie przy okazji pomoc... moze jeszcze ma niedojrzaly przewod pokarmowy? kiedy to sie skonczy? wpierw kolki, teraz to a za chwile zeby...
A ze sposobów domowych można stosować płukankę na gardło Łyżeczkawody utlenionej na niepełna szklankę wody tylko uwaga bo trochę przesusza gardło na wieczur moczenie nóg w gorącej wodzie z solą ciepłe skarpetki i do łóżka wygrzać się:-) Raczej nie stosuj maści rozgrzewajacych bo przeważnie mają kamforę i mała może sie uczulić jak ją przystawisz
Perła u nas to norma...i to trwa już ze 2 miesiące...zaczyna stękać i wybudzać sie miedzy 5 a 6 a potem kupka pojawia sie dopiero ok 10tej...nie mam pojęcia co to może być...jeden z naszych niedoszłych lekarz stwierdził że młody ma kolki... też mi coś...to co on ma koło kolek nawet nie stało...ja wiem co to są kolki aż za dobrze....
Kuba też miał jakis czas takie problemy Szukałam informacji na portalach medycznych nie pamiętam gdzie to czytałam ale jakaś pediatra pisała że dzieci nie mają jeszcze dobrej kontroli nad swoimi mięsniami i z jednej strony pchają brzuszkiem i jednocześnie zaciskają pośladki To ma podobno jakiś związek z niewpełni rozwiniętą głośnią wniosek ostateczny był taki że nic się nie da zrobić muszą wyrosnąc
reklama
anihira dzięki za info...też tak myślałam że trzeba to przeczekać....co do kolek żeby było jasne - Piotrek nigdy ich nie miał...chodziło mi o dzieciaki mojego brata...cośmy sie z nimi nalatali w nocy ojjj...masakra
No nic pożyjemy poczekamy może pewnego pieknego dnia młody zrobi mi niespodzianke i pośpi z mamusia do 9...bo z głodu sie nie budzi...jedną butle zjada o 3 w nocy a następną dopiero ok 9...tylko cholercia spać cos nie za bardzo ;-)
Wiedziałyście kiedy temat grypy i gardła podjąć bo cosik mnie dzisiaj gardło boli...i podejżewam że od coli z lodem z wczoraj a neo-angin średnio pomaga ;-)
No nic pożyjemy poczekamy może pewnego pieknego dnia młody zrobi mi niespodzianke i pośpi z mamusia do 9...bo z głodu sie nie budzi...jedną butle zjada o 3 w nocy a następną dopiero ok 9...tylko cholercia spać cos nie za bardzo ;-)
Wiedziałyście kiedy temat grypy i gardła podjąć bo cosik mnie dzisiaj gardło boli...i podejżewam że od coli z lodem z wczoraj a neo-angin średnio pomaga ;-)
Podziel się: