reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Jak narazie ciąże przechodziłam bez większych dolegliwości a żadnych witamin nie brałam, teraz też nie biorę i jakoś funkcjonuję z drugiej strony kiedyś kobioety rodziły po kilkanaścioro dzieci i były w ciąży rok po roku i dawały radę jeszcze w polu pracować :-D:-D:-D i co? Czego my mamy się bac co będzie to będzie - będe się martwić jak już coś będzie

Anik, czasy naszych babć dawno mineło i uważam że porównywanie ich do obecnego stylu życia jest bez sensu.
A ile czasu taka babcia miała dla dziecka? Lezało w kojcu i wyło aż zasneło, kto się tym przemowała jak robota w polu była.
Czy ktoś z dzieckiem rozmawiał, rozwijał go emocjonalnie? Nie. Teraz trochę są cięższe czasy. Duża konkurecja wśród dzieci. Czasy prawa dużngli - słabi nie przetrwają.
Nie jest łatwo i my rodzice chcemy aby nasze były silne i radziły sobie w takim świecie. Dlatego świadome rodzicilstwo zaczyna się już na etapie planowania ciąży. Ale oczywiście każdy ma prawo wyboru

reklama
Mi się wydaje, że kiedyś te baby miały jednak lepsze zdrowie. Teraz my to takie słabeuszki jesteśmy. No i wcale tak wesoło nie było z tymi dziecmi, moja prababcia straciła tylko jedno w wieku 0-3 lata, ale po kondzieli z 10 dzieci przeżyła 7. No i nie zapominajmy że rekordzistka mamusia to zyła zdaje się ponad 150 lat temu a nie ostatnio, ale chyba żadna z nas nie ma ambicji jej dorównac :-p.
Ale tak jak pisałam, zalezy wszystko od mamy, zarówno szybkie pojawienie się 2 malucha jak i odwleczenie tego ma swoje zalety i wady. Ale ja bym jednak chyba się spłakała jakbym teraz znowu zafasolkowała przed 2012. Po tym terminie co będzie to będzie, ale przed to bym za bardzo sie o te fasolkę bała przy moim zdrowiu...

Kluliczku masz zamiar z chlopakami jechac na Euro2012? ;-)

Co do dawnych czasow: jeszcze moja mama mi mowila,ze jak plakalismy ona ciagle nas bujala itd. Przyszla babcia i powiedziala, zeby nas do lozeczka odlozyc, wyplaczemy sie , zmeczymy i usniemy....

Kuleczka może da się jeszcze męża przekonać???
A co do tabletek anty to ja nimi haftam, brałam je przed ciążą kilka lat, chyba z 10:szok: i mam wstręt psychiczny.

Ja tam przed Euro mam zamiar się schowac jak najdalej w Polskę, co by oczyma nie świecic :-p.
No i podobno w 2012 ma byc koniec świata, a jak koniec swiata przezyjemy to i nastepną ciążę jak się trafi :-p.

No chyba zwaruję :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Dupsko mnie boli jak cholera - nabawiłam się hemoroidów :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Moja mama do mnie mówila, pij dziecko dużo, pij, a ja różnie no i 3 dni zaparcia i masakra - jakbym siedziała na kolcu.
Boże ccałą ciążę nie miałam, później cc a teraz nadrobiłam - jaki to ból i to już 4 dzień :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:, ledwo siedzę :-:)-:)-:)-:)-(
A najgorsze ze to moja wina - moje zaniedbanie

Kuleczka kup czopki Hemerol. Ja dodatkowo uzywalam masci Procto Hemoral i szybko zagoilam. Ta masc bardzo dobrze znieczula. Jedno i drugie mozna przy karmieniu piersia

kuleczko,ja mialam ostatnie 2 miesiace ciazy hemoroidy,ale same sie wchlonely...doskonale Cie rozumiem...u mnie pomaga kiwi i gruszka,tylko po kiwi moj Alex mial buzke w kropki:tak::-(

reklama
Dzięki dziewczyny, ja kupiłam Posterisan H kosztował 35 zł i nic nie pomógł, pożniej Preparation H 8,90 zł i ciut lepiej, wypróbuję wasze sprawdzone metody bo wląsnie chodzi o to aby znieczuliło. To są zewnetrze żylaki :-(

Do góry