reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

xaxa - moja znajoma też urodziła przede mną, a to też ja teoretycznie pierwsza miałam być... może ta bezsenność jest tez spowodowana tym, że pełnia idzie :confused:
ania.falko - no to może jednak jest coś na rzeczy, skoro tak po prostu wyszły Ci te krosty :sorry2:

reklama
Mi się robiły plamy na buzi, to wiem że to się wiąże z hormonami. Ania może tobie też przez hormony zaczęły wychodzić te zmiany. Zawsze możesz iść do dermatologa, przyjmuje bez skierowania, chociaż wątpię , żeby coś ci przepisał, ale może coś doradzi . Mi nie chcieli w aptece nic sprzedać na zajady, bo kobieta w ciąży.
U mnie większy apetyt przejawia mąż , ostatnio przyniósł do łózka czekoladę i paczkę delicji, a obok biedna ciężarna, która po 19 to nic już nie je bo spać by nie mogła wcale przez wstrętną zgagę. Na czczo też mam zgagę , ale wtedy chociaż renni skutkuje. Dziś jeszcze moje starsze dziecko miało koszmary i kilka razy w nocy wołało mamę....
Nie sądzicie , ze telefony z pytaniem czy już urodziłaś powinny być zakazane, przecież wiadomo że jak urodzę to dam znać. Rodzinka potrafi być natarczywa.

Ostatnia edycja:
Nie sądzicie , ze telefony z pytaniem czy już urodziłaś powinny być zakazane, przecież wiadomo że jak urodzę to dam znać. Rodzinka potrafi być natarczywa.
Znam to:dry:. Ciagle sie ktos dopytuje czy to juz.

Ja tez sikam z zamkniętymi oczami. Usunęłam z drogi do łazienki wszystkie tłukące sie przedmioty żeby czegos w nocy nie zrzucic;-).

Ania.falko mi też wyskakują ni stąd ni z owąd takie niespodzianki na twarzy :zawstydzona/y: ale zaczęło się to ok 35 tc i powiedziałam to Ginowi na wizycie - kazał po prostu smarować całą twarz 2x dziennie kremem Bephanten :-) Nie wierzyłam bo on taki tłustawy jest (krem nie Gin :-D) - ale naprawdę pomaga ;-)

A telefony od rodzin i znajomych z pytaniem "czy już" powinny być zabronione od 37 tc do rozwiązania :tak: :-)

dev007pp___.png

no wlasnie nic nie zmienilam...3 dni temu obudzilam sie z bolakiem na policzku i jednym na czole...wczoraj doszly 3 nie bolace,ale spore,a dzis kolejne...i to nie jest uczulenie raczej....a ja nawet tradzika w zyciu nie mialam....nie wiem juz sama...
ja tez opryszczala od jakiegos tygodnia , ale gdzies czytalam ze to hormonki tak zadzialac moga
mam jeszcze maga sucha i swedzaca skore . kurcze az sie luszcze , najbardziej nogi :baffled::no:

U mnie większy apetyt przejawia mąż , ostatnio przyniósł do łózka czekoladę i paczkę delicji, a obok biedna ciężarna, która po 19 to nic już nie je bo spać by nie mogła wcale przez wstrętną zgagę. Na czczo też mam zgagę , ale wtedy chociaż renni skutkuje. Dziś jeszcze moje starsze dziecko miało koszmary i kilka razy w nocy wołało mamę....
stanowczo powinny byc zakazane :tak::tak::tak::tak::tak:

moj synus tez jakies koszmary dzisiaj mial i wstawalam do niego kilka razy . 2 razuy musialam go obudzic bo krzyczal przez sen :szok::-(

u mnie ze spaniem nie byloby problemu gdyby : nie maluch starszy, albo bolace plecy, albo co mnie najbardziej wkurza skrzypiace lozko:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

mam jeszcze maga sucha i swedzaca skore . kurcze az sie luszcze , najbardziej nogi :baffled::no:
Ja też :-( strasznie mi to dokucza szczególnie po kąpieli. Nakładam wtedy tonę balsamu, na brzuch też wcieram bo się tych rozstępów obawiam. Na razie uffff nie mam jeszcze, ale skóra mi się już tak napieła na brzuchu:szok:
No i na twarzy, nie mam pryszczy, raczej przesuszoną, ale ja mialam zawsze problematyczną, więc używam specjalnych specyfików do tłustej. Może teraz powinnam zmienić, ale już mi się nie chce :-D

reklama
Przez cala ciaze tak sie cieszylam bo nie mialam zadnych problemow z cera. Myslalam ze ten stan sie utrzyma. A od jakiegos tygodnia co spojżę w lustro to widze jakie nowe wypryski:baffled:.

Do góry