reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

reklama
Ja po wizycie. Maleństwo ma mało miejsca bo mam skurcze macicy :-(. Dlatego boli mnie brzuch. Mam brac nospe i magnez, unikac wysiłków i dużo odpoczywac. Na połówkowe zapisuje się do dr Garwolińskiego i dopiero wtedy poznam płec, bo Misiowe skrzyzowało nóżki :-). Mam duuuużo pic.
No i z dzisiejszego USG wyszedł nam termin na 29 grudnia :-p.

Ostatnia edycja:
Ja dzisiaj mialam badania krwi i moczu. Krzywa cukrowa wyszla mi bardzo dobrze, ale zalamaly mnie wyniki moczu. Praktycznie wszystko jest zle. Mam ciala ketonowe, sluz, krysztaly, wszystkie normy sa przekroczone, najgorzej chyba wypadaja bakterie- norma do 130, a ja mam 4600 :-( Zaczne sie teraz leczyc i za tydzien powtorze badanie...

Ja piewszy wynik moczu tez miałam zły ale powtorzylam bo myslalm ze moze probka zle pobrana i mialam racje. Drugi byl juz ok

Ja czasami mam koszmary - ale niby to normalne z powodu burzy hormonów. Czasami jak kicham to strasznie boli mnie jajnik raz jewy a raz prawy. Miałam bóle w okolicy pępka, ale przeczytałam w necie, że to jeden z podtrzymywaczy macicy się rozciąga i może boleć opkolica pępka i boki brzucha. Przy myciu zębów leci mi krew z dziąseł, ale to też prawdopodobnie norma.

ja w pierwszej ciązy stosowałam fisan i teraz też go stosuję - rozstepów zadnych nie miałam do 3 tyg po porodzie gdzie wyszły mi z boku uda w ciagu jenych zakupów:)
Na rozstepy polecam cepan - mąśc na bliżny pooperacyjne kolezanki stosowały i bardzo zadowolone były

Mnie od wczoraj tak głowa bolała że było to nie do wytrzymania...tym razem pomogła filiżanka kawy...ale cos mi sie wydaje ze ten ból jeszcze powróci...poza tym jak jest taka duchota na polu to jestem słaba i ogólnie do niczego...

Spooky,jeszcze ode mnie serdeczne gratulacje...cos moje przeczucie tez mi mowi,ze bedzie Alanek albo Matteo ...nawet mam plyte z ostatniego usg i cos tam niby wisi....;-):-)

reklama
Tak Pani w aptece mi strasznie Mustele polecała. Taka mala tubeczka za jedyne 128 zl.Wiec se dalam na luz, zmienilam polke i kupilam AA Ja i mama za 28 zl. Po pierwszej ciazy tez mam jakies dlatego srednio wierze w skutecznosc tych srodkow.

Do góry