reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Ja tez sie dorobiłam rozstepów i pewnie i tym razem się od nich nie uchronię ale smaruję bo strasznie mnie swędzi skóra, myslałam ze to uczulenie ale nie po poprostu sie rozciaga...

reklama
Przeciwko rozstępom używam Pharmaceris - przyjaciółka mi poleciła i muszę powiedzieć, że jak na pierwsze wrażanie to jest ok. Przyjemny, delikatny zapach (co nie jest u mnie bez znaczenia:)) i dobrze się wchłania. Jeśli chodzi o efekty to pewnie okaże się dopiero w styczniu:))

Ja tez mam Pharmaceris. Zobaczymy pozniej, ktory dziala
Tak poza tym, to u mnie hormony na czas ciazy chyba sie uspokoily. Zawsze bylam nerwowa, teraz jestem spokojna jak nigdy. Nie placze,nie mam zachcianek, nie tyje itd. Moze ja po prostu powinnam cale zycie byc w ciazy :-D

A ja wczoraj zaliczyłam sesję z muszlą klozetową :-D Po raz pierwszy w tej ciąży, jakby lekko spóźnioną :-D

Ale mam poważne przeczucie, że to nie była kara za brak nudności w pierwszym trymestrze, tylko obżarcie się pizzą i zagryzienie tego witaminką z dużą ilością żelaza tak mi źle zrobiło :/

A poza tym to pobolewa mnie brzuch na dole i jest ciągle mocno napięty, ale to chyba te mięśnie i wiązadła się rozluźniają...

hmm, ja się kurcze zaczynam zastanawiać czy w moim brzuszku aby na pewno jest mały lokator :D tak jak czytam, to co niektóre mają twardy brzuszek, jakieś bóle w podbrzuszu.... a ja nic, kurcze, wolałabym żeby coś czuć, cokolwiek niż tak zupełnie nic :( w czwartek mam wizytę, mam nadzieję, że wszystko jest dobrze :)

Mamjakty - napewno wszystko jest w porządku! Sama mówiłaś, że nie ma sensu się zadręczać bo nasze samopoczucie udziela sie też Dzidziulkowi... Każda ciąża jest inna i nie ma co się sugerować... A jak nie masz żadnych dolegliwości to moim zdaniem należy się tylko cieszyć!:):)

Hm... Te włoski na brzuchu, u mnie też ich jest więcej lub są większe. Ja wiem że będe miała chłopczyka, ale pewnie nie ma to nic z tym wspólnego, a wina leży w hormonach.
Jeśli chodzi o smarowanie to używam: DAX Cosmetics Perfekt Mama - intensywny preparat przeciw rozstępom z naturalnymi składnikami roślinnymi.
Czy zadziała - nie mam pojęcia. Ale tak mnie swędzi brzuch i piersi, ze zgodnie z zaleceniami smaruje dwa razy dziennie ;-)

niby się nie zadręczam, ale chyba troszkę zazdroszczę dziewczynom nawet tych bóli... :) no nic, jak już powiedziałam, jutro wizyta - na pewno poprawi mi się samopoczucie :D

reklama
Do góry