reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

I ja mam wiecej wloskow na brzuchu, na szczescie sa jasne, wiec da sie przezyc. Wlosy na nogach rosna szybciej, niestety na glowie zaczely mi wypadac i sie szybciej przetluszczac.

Cera na twarzy ujdzie, chociaz skoro spodziewam sie chlopczyka to powinnam wygladac kwitnaco ;-) Wogole jakos mi sie zdaje, ze zbrzydlam - pewnie synus bedzie przystojny, ze hoho :-D

No i jeszcze jeden problem - plecy! Masakra - pryszcz pyszcza goni :-D

Co do humorkow, to nie moge narazie narzekac - az moj maz sie dziwi, ze nie daje mu popalic, haha. Mam nadzieje, ze tak bedzie do konca.

reklama
mamjakty ciesz sie ze nie masz zadnych skurczów i bóli bo nie musisz sie martwić o swoje maleństwo i brać jakiś leków.. Ja teraz myslę tylko o tym zeby jak najdłuzej wytrzymać bo to dopiero 18 tydzień leci a wna tym etapie maluszek nie ma zadnych szans ...

ja wiem, w paranoje popadam... ja jestem po jednym poronieniu, tez cały czas martwię się czy jest wszystko dobrze, staram się o tym nie myśleć, ale mimowolnie tak jakoś wychodzi. Ja biorę jak na razie luteinę dopochwowo dwa razy po jednej tabletce, magnez no i kwas foliowy :)

A ja już mam rozstępy :laugh2::crazy:, więc chyba żadne kremy i tak już nie pomogą :rofl2::no::-p. A włosy mam piękniejsze, niż przed ciążą, włosów na brzuchu nie mam, na nogach tez wolniej rosną ( a myślałam, że będą szybciej) i w ogóle dosyć dobrze się czuję, choć ostatnio bardziej zmęczona jestem :sorry2:.

właśnie na razie nie mam żadnych przepisanych.... też się zastanawiałam nad tym, dlaczego jeszcze nie mam, moja koleżanka, która ma na listopad termin kwas foliowy praktycznie w 12/13 tygodniu odstawiła a zaczęła brać witaminy, a mi mój lekarz ostatnio powiedział, że na następnej wizycie zrobi mi cytologię i wtedy powie mi co mam odstawić, co ewentualnie mi dołoży. No zobaczymy jutro :)

ja biorę nadal folik żadnych witamin nie biorę tak mi gin zalecił. A wyniki mam super. Teraz mamy dostęp do owoców i warzyw. Jak nic sie nie dzieje z wynikami to po co.

Ja juz kwasu foliowego nie biore. Witaminy biore caly czas, od poczatku ciazy. Z dieta mozemy nie dostarczyc takiej ilosci witamin, jaka jest potrzebna, nawet jedzac duzo owocow i warzyw, wiec wole nie ryzykowac.

A ja kwas foliowy biorę cały czas, do tego witaminy i jeszcze dodatkowo pomimo dobrych wyników lekarz zalecił żelazo tak zapobiegawczo... Luteinę odstawiłam już jakieś cztery tygodnie temu.
Mimo, że wszyscy wokół tłumaczą, że bóle brzucha to norma jakoś nie dają mi one spokoju. Wizytę mam 18 sierpnia to będę jeszcze musiała porozmawiać z ginem. Myślę, że jak zobaczę Dzidzię to po raz kolejny przekonam się że wszystko jest ok i jak zwykle przesadzam... Chyba będę nadgorliwą matką;)

reklama
Ja tez zadnych witamin nie biore. Nikt mi nic nie kazal brac oprocz zelaza i witaminy c.
od jakis 3 dni kluje nie brzuch raz po jednej stronie,raz po drugiej...
Czy to macica?

Do góry