reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Ja też przez ostatnie kilka dni dostawałam bzika. Cały czas myślałam o tym że nie mam żadnych objawów i że wcale nie się czuję jakbym była w ciąży i przewdywałam katastrofę. Ale oczywiście to tylko moja wyobraźnia - widziałam wczoraj na własne oczy że Maleństwo ma się dobrze fika sobie w brzuchu, rośnie i odpoczywa razem ze mną :)
Grunt to zachować zimną krew dziewczyny ;) różne rzeczy będą nam się jeszcze zdawały w najbliższych miesiącach :D

reklama
ja dziś zaczęłam 5 miesiąc, a w pracy ludzie mi niedowierzają że czuję się dobrze i mówią ze nawet jakby było coś nie tak to i tak bym się nie przyznała:confused:nie rozumiem trochę ich rozumowania ale olewka
moja siostra za to docięła mi zażaleniem"jak to jeszcze nie czujesz ruchów?!" więc mam pytanie-czy to norma że z początkiem 5 miesiąca się już je odczuwa? może po prostu moja dzidzia jest zmęczona i wcale nie ma ochoty się ruszać:-D,( bo przecież mama jak jest w pracy to nie może usiedzieć tylko cały czas coś porabia:-))

mamjakty
ja płaczę nie tylko na filmach-również na reklamach:-)
włosy i paznokcie też mam super-przed ciążą żadne tabletki tak nie skutkowały ale takie pryszcze jak wyskakują na twarzy- tylko (na szczęście)to rzadkość i w ogóle nie mogę się ich pozbyć a jak już znikną to cera wygląda pięknie i wszyscy w pracy krzyczą "wygladasz kwitnąco!" dzień póżniej cera pełna pryszczy:baffled:,uch... mam nadzieję że to cholerstwo odejdzie wkrótce

no z cerą to niestety tez mam problem :( przed ciążą takich nie miałam, ale skoro dzidzia ma się dobrze, to co tam cera :D

a mam pytanko, jakich kosmetyków używacie na rozstępy? bo pewnie nie można używać wszystkich, tylko jakichś specjalnych dla kobiet w ciąży, co polecacie?

mi od paru dni pogorszyla sie cera. Pelno mam pryszczykow i niektore sa bardzo bolesne. buuuu

Co do smarowania sie to przyznaje sie ale nawet zwykla oliwka nie chce mi sie smarowac. Wieczorem jestem jeszcze tak padnieta ze biore szybki prysznic i wskakuje do wyrka. Ja w pierwszej ciazy smarowalam sie na poczatek oliwka a potem kupilam z ziajki mamamije i mimo tego wyszly mi rozsepy ale tez czytalam ze to sprawa genetyczna. Od 34 tc nie moglam sie smarowac i dotykac brzuszka zeby nieprowokowac skurczy bo grozil mi przedwczesny porod i wtedy te cholery wyszly. Ale juz je polubilam nic innego mi nie pozostalo hi hi.

Czytalam ze dziewczyny sobie chwala mustele, dax cosmetics tez jest do biustu. Popytaj sie w apetece lub drogerii.

Ja mam od tygodnia bolącego pryszcza na nosie,który nie chce zejść.
Ja smaruje się olejkiem ROC dla kobiet w ciąż i muszę powiedzieć,że bardzo wydajny i mam super brzuszek taki elastyczny miękki,piersi też smaruje...tylko cenowo taki drogi jest troche.

reklama
Do góry