reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze samopoczucie, nasze dolegliwości

Ja mam wlosy ladne jak nigdy, paznokcie w ogole sie nie łamią, co wczesniej u mnie bylo nierealne. Niestety cera do d..., ale to z powodu AZSu. Skora przesuszona i czerwona.

reklama
u mnie też na brzuchu drobne ale ciemne włoski się pojawiają, paznokcie też jakby szybciej rosly, no ale zmiany hormonalne odczuwam chyba przede wszystkim w zachowaniu- rankami jestem rozdrażniona na potęgę, plakać mi się chce na prawdę z byle powodu- a biedny mąż musi to tolerować, choć nie jest mu ze mną w tym momencie łatwo...mam nadzieje że to w krótce minie...

ja tak patrzę na swój brzuszek i nie widzę, żeby włosków mi jakoś specjalnie przybyło, za to paznokcie faktycznie mam twardsze, szybciej mi rosną i włosy jakby mi zgęstniały :) a co do nastrojów to też miewam huśtawki i to niezłe, w jednej chwili chce mi się śmiać, żeby zaraz rozbeczeć się :) i jakaś taka wrażliwsza się stałam, praktycznie na każdym filmie płaczę :)

ja właściwie bardzo dobrze się czuję, na początku brzuszek mnie pobolewał, a dokładniej to podbrzusze, strasznie się martwiłam, ryczałam jak ta głupia, ale na szczęście nie było to nic poważnego :) teraz czuję się świetnie, tylko piersiątka me czasem dają o sobie znać :) chyba najgorszy okres mam już za sobą :) mam nadzieję, że mojemu Maleństwu już nic nie będzie grozić i że teraz to już tylko lepiej będzie :D
pozdrawiam Was wszystkie!!!

Mnie brzuszek wcale nie bolal, tylko na samym początku piersi i to zazwyczaj nocami... mialam mdłości z rana ale nie wymiotowałam, ogólnie dobrze się czuje tylko jestem bardziej zmęczona niż przed ciążą... nie mam żadnych zachcianek, jem normalnie ;-)

Ja sie czuje dobrze...nawet bol kości ogonowej minął ,czuje go tylko jak wstaje lub siadam...piersi w koncu moge dotknąc i juz tak nie bolą.
Chce isc na usg 4d w 15 tygodniu myslicie,ze juz moze byc widac płec?

reklama
współczuję Wam tych mdłości dziewczyny :((
a czy Wasze brodawki też są ciemniejsze niż zwykle??

teraz są tak dobre urządzenia, że całkiem możliwe, że lekarz zobaczy już jaka jest płeć :) ja na takie usg wybiorę sie przy okazji kolejnego genetycznego, czyli jak będzie ok 22 tydzień :) wtedy już wszystko powinno być ładnie widoczne :))

Do góry