KasiaJ82 to napewno po oliwce tez tak miłam w pierwszej ciązy tylko po oliwce ziaja a moja kuzynka mowiła że też jej się tak stało po oliwce J&J.. ja w sumie w pierwszej ciązy stosowałam krem taki specialny ale jak sobie pomysle ile to kosztowało i jak szybko się kończył... a do tego w 9 miesiącu jeden dzień zapomniałam posmarowac i juz miałam piękne rozstępy na brzuszku.. więc cały wysiłek na marne.. ale byłam na siebie wściekła
reklama
Kluliczek
Babka z laską
A ja się w głebi ducha cieszyłam, że drugi trymestr na starcie i mdłości się zmniejszają. Taka nadzieję miałam, ze tym razem może tak książkowo będzie, bo poprzednio prawie do 6 miesiąca co rano bieg do wc. No ale niestety, 3 dni ciszy, to dzisiaj burza . W rezultacie udało mi się pochłoną z 3/4 kg czeresni, 5 moreli i garśc bobu, cała reszta poszła precz.
Co do oliwki J&J to Janka też uczulała, wogóle kosmetyki tej firmy mu nie słuzyły tak do 10 miesiąca. Potem przeszło.
Co do oliwki J&J to Janka też uczulała, wogóle kosmetyki tej firmy mu nie słuzyły tak do 10 miesiąca. Potem przeszło.
No to przykre...... a do tego w 9 miesiącu jeden dzień zapomniałam posmarowac i juz miałam piękne rozstępy na brzuszku.. więc cały wysiłek na marne.. ale byłam na siebie wściekła
A ja się ostatnio doczytałam, że tendencja do rozstępów jest dziedziczna. Wyobraźcie sobie, jak się ucieszyłam, jak mama mi powiedziała, że jej się prawie wcale nie zrobiły, mimo że za tamtych czasów ani się niczym nie smarowała, ani nic! Oby te internetowe teorie się sprawdziły!
kurcze dopiero Was tu znalazłam-a wcześniej z każdym problemem na styczniówkach pisałamach ta ciąża-brak koncentracji
mnie dziś brzusio boli-jak na okres-ale zaczął po jedzonku więc się śmieję że mój Oliver kabanosów i ogórków nie trawi-a ogóreczki (korniszony i kiszone)moje ulubione od wczoraj:-)MNIAM, nie wspominając o czereśniach które jem codziennie lub na zmianę z truskawkami od kilku miesięcy-co za słodycz
Oliwkę JJ używam od 2 miesiąca codziennie-i chyba były jakieś małe krosteczki na początku ale znikły szybko i teraz już tylko ładnie lśniąca,nawilżona skóra
z tym siku to podobnie jak większość-często, w nocy ze 2/ 3 razy
w ciągu dnia to nawet 10/15, zależy jak dużo piję a muszę przyznać że często zapominam ale jak już pamiętam to 2 litry obowiązkowo-więc też i nie ma co się dziwić że kibelek to mój drugi pokój po salonie
ze śluzem też się trochę wystrachałam bo zmieniła mi się konsystencja od 2 dni -z twarożkowego na lekko ciągnący ale tak na pewno być musi;-)
ach no i jeszcze jak jestem taka dokładna dzisiaj to w Kościółku znowu lipa-przytrzymać się ławki musiałam na Ojcze Nasz żeby nie upaść i błagałam Boga żeby się skończyło i można by uśiąść:-)
a jak wchodziłam po schodach do kumpeli to się tak zasapałam po 20 schodkach że oddechu złapać nie mogłamja która przed ciążą biegała po pół godzinny dziennie przez 2 lata. Od 4 miesięcy tylko chodzę i ...lężę przy kompie, no i w pracy udaję że pracuję:-), kompletny brak ochoty-choć na pływalnię jadę we wtorek-napiszę jak długo udało mi się popływać;-)
mnie dziś brzusio boli-jak na okres-ale zaczął po jedzonku więc się śmieję że mój Oliver kabanosów i ogórków nie trawi-a ogóreczki (korniszony i kiszone)moje ulubione od wczoraj:-)MNIAM, nie wspominając o czereśniach które jem codziennie lub na zmianę z truskawkami od kilku miesięcy-co za słodycz
Oliwkę JJ używam od 2 miesiąca codziennie-i chyba były jakieś małe krosteczki na początku ale znikły szybko i teraz już tylko ładnie lśniąca,nawilżona skóra
z tym siku to podobnie jak większość-często, w nocy ze 2/ 3 razy
w ciągu dnia to nawet 10/15, zależy jak dużo piję a muszę przyznać że często zapominam ale jak już pamiętam to 2 litry obowiązkowo-więc też i nie ma co się dziwić że kibelek to mój drugi pokój po salonie
ze śluzem też się trochę wystrachałam bo zmieniła mi się konsystencja od 2 dni -z twarożkowego na lekko ciągnący ale tak na pewno być musi;-)
ach no i jeszcze jak jestem taka dokładna dzisiaj to w Kościółku znowu lipa-przytrzymać się ławki musiałam na Ojcze Nasz żeby nie upaść i błagałam Boga żeby się skończyło i można by uśiąść:-)
a jak wchodziłam po schodach do kumpeli to się tak zasapałam po 20 schodkach że oddechu złapać nie mogłamja która przed ciążą biegała po pół godzinny dziennie przez 2 lata. Od 4 miesięcy tylko chodzę i ...lężę przy kompie, no i w pracy udaję że pracuję:-), kompletny brak ochoty-choć na pływalnię jadę we wtorek-napiszę jak długo udało mi się popływać;-)
mam jeszcze radę na chore gardło tylko trzeba działać od razu-rada sprawdzona i na pewno znana przez wszystkich taki mały reminder:-)przez ostatnie 4 dni piłam co 2 godziny wrzątek z cytryną i miodem , co 5 brałam Strepsils Extra ale tylko przez 2 dni i każdego wieczora parzyłam stopy we wrzątku-po chorobie śladu nie ma poza małym katarkiem, ale w końcu w 4 dni przeszło to najgorsze -ból gardła
Kluliczek
Babka z laską
No to przykre...
A ja się ostatnio doczytałam, że tendencja do rozstępów jest dziedziczna. Wyobraźcie sobie, jak się ucieszyłam, jak mama mi powiedziała, że jej się prawie wcale nie zrobiły, mimo że za tamtych czasów ani się niczym nie smarowała, ani nic! Oby te internetowe teorie się sprawdziły!
Oj nie wiem, nie wiem. Moja mama rozstępów nie miała, jej mama też, a mama taty podobno także, za to ja - katastrofa. No i mogę sobie postosowa wszelkie kremy, oliwki itp, nic nie da :-(. Taka skóra i już, meczę się z tym od nastoletności. A co ciekawe rozstepy porobiły mi się jak chudłam, a jak tyłam to nic a nic (a skoczyłam w rok 30 kg).
A propos rozstępów - to i ja dorzucę swoje 4 grosze. Niby to sprawa dziedziczna i nie ma się na to wpływu... ale ja jednak polecam kremy dla kobiet w ciaży. W mojej rodzinie rozstępy ciążowe to normalka, pojawiają się szybko i w dużej ilości. Ja jednak za wszelką cenę chciałam ich uniknąć i smarowałam się Mustellą od samego początku... i nie miałam ani jednego rozstępu aż do 35 tc, mimo, że brzuch miałam bardzo duży.
W 35 tc wylądowałam w szpitalu i spędziłam tam 5 tyg aż do rozwiązania, wówczas bałam się o dzieko i olałam coś tak banalnego jak smarowanie brzucha i rozstępy zaczęły wychodzić jeden po drugim.
Być może, ale tylko BYĆ MOŻE, jeśli smarowałabym się do końca to bym ich nie miała, albo miała ich dużo mniej...
W 35 tc wylądowałam w szpitalu i spędziłam tam 5 tyg aż do rozwiązania, wówczas bałam się o dzieko i olałam coś tak banalnego jak smarowanie brzucha i rozstępy zaczęły wychodzić jeden po drugim.
Być może, ale tylko BYĆ MOŻE, jeśli smarowałabym się do końca to bym ich nie miała, albo miała ich dużo mniej...
ania.falko
Entuzjast(k)a
Ja mam rozstepy od kiedy zaczely mi rosnac piersi i zaczelam tyc,a potem chudnac i tak w kolko.Takze sa na piersiach ,udach i posladkach,choc nie sa tak bardzo widoczne(na posladkach prawie wcale),ale teraz smaruje sie olejkiem ROC dla kobiet w ciazy i mam wielka nadzieje,ze brzuch pozostanie gladki.
Moja mama tez ma bardzo duzo rozstepow na brzuchu.....no,zobaczymy
Moja mama tez ma bardzo duzo rozstepow na brzuchu.....no,zobaczymy
Cześć przyszłe mamy !
Ja usnełam w pracy przy biurku a to nigdy wcześniej się nie zdarzało
Pożeram ogromne ilości czereśni, przekąszając na zmianę ogórki małosolne i fasolkę szparagową.
Na słodkie, kawę i mleko odrzuca mnie z kilkunastu metrów.
A co do balsamów, oliwek itp to cały czas smarowałam się po kąpieli balsamem Dove - od kilku dni wyskakują mi czerwone kropeczeki na rękach, więc chyba nie będe już go więcej używać.
Dziewczyny czy już czas zacząć stosować krem na rozstępy?
4 miesiąć - w talii +4cm
Ja usnełam w pracy przy biurku a to nigdy wcześniej się nie zdarzało
Pożeram ogromne ilości czereśni, przekąszając na zmianę ogórki małosolne i fasolkę szparagową.
Na słodkie, kawę i mleko odrzuca mnie z kilkunastu metrów.
A co do balsamów, oliwek itp to cały czas smarowałam się po kąpieli balsamem Dove - od kilku dni wyskakują mi czerwone kropeczeki na rękach, więc chyba nie będe już go więcej używać.
Dziewczyny czy już czas zacząć stosować krem na rozstępy?
4 miesiąć - w talii +4cm
reklama
ania.falko
Entuzjast(k)a
Ja mam jakies lekkie bole brzucha,ktore przechodza i sie pojawiaja...ma tak ktoras ?
Podziel się: