reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze rosnące lipcowe brzuszki

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
ja przed ciążą 63 czasami 63,5 , teraz 61 czasami 62 ... więc ciągle jestem na minusie - dziwne....

Fajne te wasze brzuszki ;-)
mój też już rano przed jedzeniem odstaje w końcu mogę powiedzieć ze to nie z jedzenia a zdjęcia dorzucę wkrótce:-)

edzia, mońcia - cudaki- słodziaki:):)
aj tak kilogramy - tym to się będziemy martwiły w sierpniu - wszystkie razem - a ja tym czasem jestem 3.5 kg do przodu, oczywiście rankiem - bo wieczorkiem to się boję na wagę stawać, żeby mężuś nie zobaczył bo śmieje się ze mnie,że w ciągu dnia potrafię tyle wciągnąć jedzonka jak stary chłop:):)

anja na tym etapie powinno mniej więcej tyle być. Nie ważne ile ważne żeby przybierać w miarę regularnie. No i wszystko zależy od twojego BMI jeśli wynosi poniżej 18,5 (oznacza to niedowagę) to w zależności od tego jak jest niskie możesz potrzebować przybrać w ciąży nawet 18 kg. Ja ze względu na swoją niedowagę powinnam przybrać około 15 kg (tak twierdzi znajoma położna) i przyznam, ze się ucieszę jeśli tyle przytyję. Przy wysokim BMI trzeba się bardzo pilnować podobno. Poza tym większość kobiet chudnie w pierwszym trymestrze, przez objawy ciążowe i musi nadrobić w drugim. Najwięcej tyje się między 4 a 8 miesiącem. No ale potem poród, odchodzi masa ciała dziecka, wód płodowych itp a do tego to duży wysiłek fizyczny jeśli rodzisz naturalnie, można wtedy stracić podobno sporo kilogramów. Ja osobiście będę się cieszyła jeśli mi z 5 kg zostanie po ciąży, najlepiej w biuście ;-)

Brzuszki macie piękniutkie. U mnie dopiero teraz się zaokrąglił a w pierwszej ciąży już miałam w 15 tygodniu się pojawił. Ale i zaczynałam z inną wagą, bo byłam 7 kg cięższa niż teraz, ale i waga wolniej przyrastała mimo, że dużo więcej jadłam. I przytyłam tylko 10 kg po wyjściu ze szpitala miałam 11 kg mniej ;-). Bo dzidziuś, wody płodowe, łozysko itp itd to mniej więcej tyle waży. Teraz zaczęłam z mniejszą, a już mam 4 kg na plusie i ciekawa jestem z jaką wagą skończę :-(

SophieAnne25
user-online.png
to mi tez moze zostac :-D:-D:-D nawet by sie przydalo ;) bo chociaz teraz mi urosly, to dalej mam takie male zwlaszcza "suteczki", ze dzidzi to je chyba palcem musialabym pokazywac ;-);-) A jak sie liczy to BMI ? Ja mam 170 i wazylam zazwyczaj 56,5 kg... Teraz 61 max 62...

BMI= masa ciała w kg dzielona przez wzrost w metrach do kwadratu

poniżej 18,5 - niedowaga
18,5 - 25 - normalna waga
25 - 30 - nadwaga
powyżej 30 - otyłość

reklama
twilight
user-online.png
BMI wynosi 19.4 - czyli ze w normie... To ile moge przytyc ??? Bo jakos tego nie kumam ;/

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry