- Status
- Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
mela1986
Fanka BB :)
edzia, mońcia - cudaki- słodziaki
aj tak kilogramy - tym to się będziemy martwiły w sierpniu - wszystkie razem - a ja tym czasem jestem 3.5 kg do przodu, oczywiście rankiem - bo wieczorkiem to się boję na wagę stawać, żeby mężuś nie zobaczył bo śmieje się ze mnie,że w ciągu dnia potrafię tyle wciągnąć jedzonka jak stary chłop
aj tak kilogramy - tym to się będziemy martwiły w sierpniu - wszystkie razem - a ja tym czasem jestem 3.5 kg do przodu, oczywiście rankiem - bo wieczorkiem to się boję na wagę stawać, żeby mężuś nie zobaczył bo śmieje się ze mnie,że w ciągu dnia potrafię tyle wciągnąć jedzonka jak stary chłop
SophieAnne25
anja na tym etapie powinno mniej więcej tyle być. Nie ważne ile ważne żeby przybierać w miarę regularnie. No i wszystko zależy od twojego BMI jeśli wynosi poniżej 18,5 (oznacza to niedowagę) to w zależności od tego jak jest niskie możesz potrzebować przybrać w ciąży nawet 18 kg. Ja ze względu na swoją niedowagę powinnam przybrać około 15 kg (tak twierdzi znajoma położna) i przyznam, ze się ucieszę jeśli tyle przytyję. Przy wysokim BMI trzeba się bardzo pilnować podobno. Poza tym większość kobiet chudnie w pierwszym trymestrze, przez objawy ciążowe i musi nadrobić w drugim. Najwięcej tyje się między 4 a 8 miesiącem. No ale potem poród, odchodzi masa ciała dziecka, wód płodowych itp a do tego to duży wysiłek fizyczny jeśli rodzisz naturalnie, można wtedy stracić podobno sporo kilogramów. Ja osobiście będę się cieszyła jeśli mi z 5 kg zostanie po ciąży, najlepiej w biuście ;-)
Brzuszki macie piękniutkie. U mnie dopiero teraz się zaokrąglił a w pierwszej ciąży już miałam w 15 tygodniu się pojawił. Ale i zaczynałam z inną wagą, bo byłam 7 kg cięższa niż teraz, ale i waga wolniej przyrastała mimo, że dużo więcej jadłam. I przytyłam tylko 10 kg po wyjściu ze szpitala miałam 11 kg mniej ;-). Bo dzidziuś, wody płodowe, łozysko itp itd to mniej więcej tyle waży. Teraz zaczęłam z mniejszą, a już mam 4 kg na plusie i ciekawa jestem z jaką wagą skończę :-(
SophieAnne25
to mi tez moze zostac nawet by sie przydalo bo chociaz teraz mi urosly, to dalej mam takie male zwlaszcza "suteczki", ze dzidzi to je chyba palcem musialabym pokazywac ;-);-) A jak sie liczy to BMI ? Ja mam 170 i wazylam zazwyczaj 56,5 kg... Teraz 61 max 62...
twilight
Tu jest kalkulator :
BMI Kalkulator
BMI Kalkulator
SophieAnne25
BMI= masa ciała w kg dzielona przez wzrost w metrach do kwadratu
poniżej 18,5 - niedowaga
18,5 - 25 - normalna waga
25 - 30 - nadwaga
powyżej 30 - otyłość