reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze rosnące lipcowe brzuszki

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
reklama
ja przed ciążą 63 czasami 63,5 , teraz 61 czasami 62 ... więc ciągle jestem na minusie - dziwne....

Fajne te wasze brzuszki ;-)
mój też już rano przed jedzeniem odstaje w końcu mogę powiedzieć ze to nie z jedzenia a zdjęcia dorzucę wkrótce:-)

edzia, mońcia - cudaki- słodziaki:):)
aj tak kilogramy - tym to się będziemy martwiły w sierpniu - wszystkie razem - a ja tym czasem jestem 3.5 kg do przodu, oczywiście rankiem - bo wieczorkiem to się boję na wagę stawać, żeby mężuś nie zobaczył bo śmieje się ze mnie,że w ciągu dnia potrafię tyle wciągnąć jedzonka jak stary chłop:):)

anja na tym etapie powinno mniej więcej tyle być. Nie ważne ile ważne żeby przybierać w miarę regularnie. No i wszystko zależy od twojego BMI jeśli wynosi poniżej 18,5 (oznacza to niedowagę) to w zależności od tego jak jest niskie możesz potrzebować przybrać w ciąży nawet 18 kg. Ja ze względu na swoją niedowagę powinnam przybrać około 15 kg (tak twierdzi znajoma położna) i przyznam, ze się ucieszę jeśli tyle przytyję. Przy wysokim BMI trzeba się bardzo pilnować podobno. Poza tym większość kobiet chudnie w pierwszym trymestrze, przez objawy ciążowe i musi nadrobić w drugim. Najwięcej tyje się między 4 a 8 miesiącem. No ale potem poród, odchodzi masa ciała dziecka, wód płodowych itp a do tego to duży wysiłek fizyczny jeśli rodzisz naturalnie, można wtedy stracić podobno sporo kilogramów. Ja osobiście będę się cieszyła jeśli mi z 5 kg zostanie po ciąży, najlepiej w biuście ;-)

Brzuszki macie piękniutkie. U mnie dopiero teraz się zaokrąglił a w pierwszej ciąży już miałam w 15 tygodniu się pojawił. Ale i zaczynałam z inną wagą, bo byłam 7 kg cięższa niż teraz, ale i waga wolniej przyrastała mimo, że dużo więcej jadłam. I przytyłam tylko 10 kg po wyjściu ze szpitala miałam 11 kg mniej ;-). Bo dzidziuś, wody płodowe, łozysko itp itd to mniej więcej tyle waży. Teraz zaczęłam z mniejszą, a już mam 4 kg na plusie i ciekawa jestem z jaką wagą skończę :-(

SophieAnne25
user-online.png
to mi tez moze zostac :-D:-D:-D nawet by sie przydalo ;) bo chociaz teraz mi urosly, to dalej mam takie male zwlaszcza "suteczki", ze dzidzi to je chyba palcem musialabym pokazywac ;-);-) A jak sie liczy to BMI ? Ja mam 170 i wazylam zazwyczaj 56,5 kg... Teraz 61 max 62...

BMI= masa ciała w kg dzielona przez wzrost w metrach do kwadratu

poniżej 18,5 - niedowaga
18,5 - 25 - normalna waga
25 - 30 - nadwaga
powyżej 30 - otyłość

reklama
twilight
user-online.png
BMI wynosi 19.4 - czyli ze w normie... To ile moge przytyc ??? Bo jakos tego nie kumam ;/

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry