reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Nasze rosnące lipcowe brzuszki

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Pamiętam jak się Ninka rodziła na początku lipca, to już było po truskawkach :-D Także ja korzystałam w końcówce ciąży do woli :-D

też mam plan korzystać z czerwcowych truskaw ;) hehe
a to nie ejst też troszkę tak, że pod koniec ciąży już jakoś moga alergeny przechodzić do maluszków? coś mi się obiło o uszy.

reklama
Ja słyszałam, że najbardziej to mogą uczulać cytrusy, jak je się je w ciąży w dużych ilościach. O truskawkach nic mi nie wiadomo, żeby miały uczulać. Mój wczorajszy koktajl truskawkowy było pyszny, ale daleko mu do prawdziwych owocków :-(

Właśnie nie wiem do końca które lepsze truskawki czy maliny - zapomniałam :zawstydzona/y:

ja gdzieś słyszałam, że pestkowe to ogólnie nie bardzo, ale to dopiero po porodzie w czasie ciąży lekarz mówił, żebym ograniczyła się zwłaszcza z mandarynkami

truskawki można szybciej jeść od malin. najbardziej uczulają cytrusy i czekolada. Potem sa włąśnie owoce drobnopestkowe jak maliny, truskawki itp. Uważać trzeba też na orzechy. Niektóre dzieci reagują silnie na jajka i ryby a także nabiał.
Pisze bo namówiłam A na zdjęcie z rana i wreszcie mogę pochwalić się moim brzuszkiem, choć przyznam szczerze, że myślalam że bardziej go widać i że ładniej wyglądam, ale co zrobić:-D DSC_0860.jpg

Agulka - faktycznie malusieńki brzuszek, ja mam własnie podobny.

Ja jak karmiłam (tzn próbowałam karmić) to właśnie dżem z malin z pieczywem ryżowym zajadałam i dziecku nic nie było. strasznie byłam ograniczona pokarmowo, bo Ada wzdęcia miała, a ponieważ "słabo" jadłam słabo mleka produkowałam.

Agulka, jaki maluśki, gdzie ta dzidzia tam siedzi szczuplinko? :D hehe

Agulka jaka Ty jestes szczupła, aż wstyd swój pokazywać. Bo jak dotąd pisałam że mały jest tak od tyg tak mnie wywaliło że aż sama w to nie wierzę, że tak z dnia na dzień może brzuch się pokazać:-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry