reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze rosnące lipcowe brzuszki

Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Pamiętam jak się Ninka rodziła na początku lipca, to już było po truskawkach :-D Także ja korzystałam w końcówce ciąży do woli :-D

też mam plan korzystać z czerwcowych truskaw ;) hehe
a to nie ejst też troszkę tak, że pod koniec ciąży już jakoś moga alergeny przechodzić do maluszków? coś mi się obiło o uszy.

reklama
Ja słyszałam, że najbardziej to mogą uczulać cytrusy, jak je się je w ciąży w dużych ilościach. O truskawkach nic mi nie wiadomo, żeby miały uczulać. Mój wczorajszy koktajl truskawkowy było pyszny, ale daleko mu do prawdziwych owocków :-(

Właśnie nie wiem do końca które lepsze truskawki czy maliny - zapomniałam :zawstydzona/y:

ja gdzieś słyszałam, że pestkowe to ogólnie nie bardzo, ale to dopiero po porodzie w czasie ciąży lekarz mówił, żebym ograniczyła się zwłaszcza z mandarynkami

truskawki można szybciej jeść od malin. najbardziej uczulają cytrusy i czekolada. Potem sa włąśnie owoce drobnopestkowe jak maliny, truskawki itp. Uważać trzeba też na orzechy. Niektóre dzieci reagują silnie na jajka i ryby a także nabiał.
Pisze bo namówiłam A na zdjęcie z rana i wreszcie mogę pochwalić się moim brzuszkiem, choć przyznam szczerze, że myślalam że bardziej go widać i że ładniej wyglądam, ale co zrobić:-D DSC_0860.jpg

Agulka - faktycznie malusieńki brzuszek, ja mam własnie podobny.

Ja jak karmiłam (tzn próbowałam karmić) to właśnie dżem z malin z pieczywem ryżowym zajadałam i dziecku nic nie było. strasznie byłam ograniczona pokarmowo, bo Ada wzdęcia miała, a ponieważ "słabo" jadłam słabo mleka produkowałam.

Agulka, jaki maluśki, gdzie ta dzidzia tam siedzi szczuplinko? :D hehe

Agulka jaka Ty jestes szczupła, aż wstyd swój pokazywać. Bo jak dotąd pisałam że mały jest tak od tyg tak mnie wywaliło że aż sama w to nie wierzę, że tak z dnia na dzień może brzuch się pokazać:-)

reklama
Status
Zamknięty i nie można odpowiadać.
Do góry