reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Dziewczyny sama mysl o tym, ze jest szansa na powrot na studia dodala mi tyle energii ze pomiescic jej w sobie nie moge :-):-):-) Dziekuje za wsparcie, wszystkie jestescie kochane !!!!
Basiu bardzo dziekuje, otoz to, jakosc a nie ilosc sie liczy :tak: Jesli chodzi o progi wiekowe to musze popytac ale z tego co slysze to nawet ponad 30 letni zaczynaja tam studia. Zaczynam brac sie do dziela, jesli sie dostane to sie dostane a jesli nie to trudno. Wtedy z czystym sumieniem odpuszcze ale poki co zaczynam sie ostro uczyc.

Dziekuje bardzo baaaaaaaaaaaardzo serdecznie !!

reklama
Asiu powodzenia w nauce, będziemy mocno trzymać za Ciebie kciuki, na pewno się uda i zbaczysz nawet Eliaszek będzie teraz grzeczniejszy bo wyczuje sytuację!Jak mnei bolała noga i wyłam przez 2 godziny w domu zanim maż wrócił z pracy i pojechaliśmy na pogotowie, to moja córcia przez ten czas leżała spokojnie w leżaczku, nie odezwała się słowem, czasami tylko westchnęła, tak jakby chciała mi dodać otuchy i potem kolejne 2 godziny wytrzymala bez jedzenia....jadąc z nami, była grzeczna jak nigdy. Eliaszek teraz tez na pewno się zmieni, w koncu będzie musiał zadbać o mame, a do tej pory było odwrotnie;)))

Agles zyczymy zdrówka małemu a ajk to sie objawiało co cie zaniepokoiło?
Zaniepokoila mnie wysoka goraczka w nocy dochodzila do 39 w pupci. Na poczatku pomyslalam że to zeby, ale drugi dzien juz nie czekalam i do lekarza.
Dzisiaj pojawily sie krostki na czole wiec chyba diagnoza sprawdzona. Podobno to jest pierwsza wirusowa choroba prawie wszytskich dzieci

dzięki Agleś za odpowiedz a co gdubu nie wykryli ze to ta trzydniówka czy byłoby to bardzo grożne ?pytam bo mam wrazenie ze ci lekarze u nas....ah szkoda gadac więc nie chce nic przeoczyć

dziewczyny ktore maja lezaczek bujaczek Fisher Prica - jestescie zadowolone???
zastanawiam sie nad kupnem i nie wiem czy nie za pozno juz...chociaz jest do 18kg...
mialam kupic wysokie siedzonko ale Mati jeszcze nie siedzi a nie cche sadzac go na sile
i tak mysle zeby kupic lezaczek a pozniej jak bedzie starszy od razu stoliczek i krzeselka z Ikei, sa super i pominac wysokie krzeselko....

co myslicie???

Aniu, u nas się sprawdza bardzo dobrze, również jako miejsce do karmienia. Ja jednak kupię krzesełko dla Mikołaja, jak już będzie siedział, ale takie zwykłe, proste z Ikei.

Ja kupiłam lezaczek z fisher price niedawno kilka dni temu i jestem z niego bardzo zadowolona, Wojtek potrafi w nim usiedzieć nawet około godziny:tak: ale dodatkowo kupuje jeszcze krzesełko do karmienia takie z firmy baby dreams model bambi bo moim zdaniem takie zwykłe się nie sprawdza ale to rzecz gustu. Te z baby dreams przetestowaliśmy u kolezanki i jest suuuuper. Moja koleżanka ma dziecko które ma w tej chwili 1,5 roku i nadal z niego korzysta.
A swoja droga to takie drewniane krzesełko juz mam bo Wojtek dostał na chrzciny i wcale nie lubi w nim siedzieć:-(

Aniu76 Kuba ma ten leżaczek od urodzenia i leżal w nim przez pierwsze 2 m-ce, a odkad skumał że można być "wolnym" i brykać po podłodze to nie sposób go przypiąć. Ale każde dziecko jest inne kup a najwyżej potem sprzedasz jak się nie sprawdzi :-)

dzieki dziewczyny, kupilam na allegro i zobaczymy jak bedzie w praktyce.., mama nadziej ze sie sprawdzi a jak nie nie ma co rozpaczac, sprzedam kolezance, n pewno sie ucieszy, rodzi w kwietniu, to jej sie przyda..:)))

a z krzeselkiem zobaczymy

widzialam w necie krzeselko baby dreams bambi - fajnie wygladalo.

Mi sie najbarziej podoba Peg Perego Diner cos tam, juz kiedys pislam, tez widzialam u kolezanki
ale czy kupie zobaczymy jak Mati polubi lezaczek, moze w ogole krzeeslko nie bedzie potrzebne
Od jakiego wieku mozna dziecku kupic taki maly stol i krzeselka?? ja mialam jako dziecku i uwielbialam ale nie pamietam od kiedy...

reklama
Mój brat ma dla córci krzesełko babydreams bambi i są zadowoleni, mi też bardzo się podoba, można je odchylić do tyłu jak dziecko jeszcze nie siedzi- karmiłam w nim Martusię, jak miała 4 miesiące i super się sprawdziło, oni też swoją Madzię zaczęli w nim karmić jak miała ok. 4 miesiące. Chętnie bym Martusi kupiła takie, ale nie mamy miejsca :-( mieszkamy z dwoma kolegami w wynajmowanym mieszkaniu trzypokojowym, więc dla siebie mamy tylko jeden pokój i już jest w nim trochę ciasno, a jeszcze do tego krzesełko :no: w kuchni też miejsca mało. Na razie korzystamy z leżaczka (który mamy dopiero od miesiąca), a na później mamy takie zwyczajne krzesełko, które się do tyłu nie odchyla, i składa się tak, że bardzo malutko miejsca zajmuje- dużo mniej niż bambi.

Aniu, widziałam na allegro takie krzesełko drewniane, które składa się z dwóch części- najpierw jest wysokie, a potem się z tego robi krzesełko i stoliczek osobno:
DUUUŻŻE KRZESEŁKA DO KARMIENIA I SZELKI HIT (141073029) - Aukcje internetowe Allegro
no może to akurat nie jest najładniejsze, ale poszukaj, kiedyś widziałam takie fajniutkie. I w ikei chyba też coś takiego mają.

Do góry