reklama
aniasorsha
Mama czerwcowa'06 Fan(ka)
Dziewczyny - mam pytanie: Jak Wy myjecie niekapka?? Ja mam wrażenie, że tego aventowego dziubka nie domywam w środku... Wpycham tam włoski szczoteczki, ale nie mam przekonania, że to domyte... Macie jakiś magiczny patent??
patrycja24berlin
hmmm...ja tu nic Aniu nie powiem bo jeszcze zakup niekapka przed nami...A tak na marginesie ciotki kochane jak tam wasze pociechy pija z tego kubka?Warto sprawic sobie cos takiego?No i jak to jest-trzymaja same dzieciaki te kubki czy pomagacie?
aniasorsha
No właśnie!! Ja najpierw wlewam tam litry płynu do naczyń, potem tak to "międlę" palcami, dokładnie płuczę, a potem wyparzam, ale i tak mam wątpliwości... Ale przecież musi być jakiś sposób...
mama Marcinka
Mama czerwcowa' 06 mam na imię Asia:)))
Mój Marcinek ma taki kubeczek z miękkim ustnikiem. Trzyma go sobie sam, ale niestety bardziej traktuje go jak gryzaczek - od czasu do czasu pociągnie solidny łyk, a w międzyczasie skrzypi po nim dziąsłami, aż ciarki przechodzą:-) Ale uważam, że taki kubek warto dziecku sprawić, zwłaszcza takiemu, które nie chce pić z butelki, bo podawanie płynów łyżeczką jest baaaardzo uciążliwe.
aniasorsha
Patrycja - Oli picie idzie świetnie. Wprawdzie woli cyca, ale nie protestuje. Mleczko jej porządnie leci więc czasem ostro łyknie i się krztusi, ale nigdy kłopotu z tego nie było. Oli trzeba trzymać kubek, bo sama potrzyma chwilę, a potem zaczyna się bawić, więc jedzenie trwałoby wieczność...
mama Marcinka
Mama czerwcowa' 06 mam na imię Asia:)))
Ja od czasu do czasu wszystkie naczynia wygotowuję w garnku - myślę, że wtedy żadne "licho" nie ma szans na przeżycie ;-)
patrycja24berlin
U nas nie ma problemow od poczatku ze smoczkiem ani z butla...
A wiec skoro to dobra rzecz w takim razie kupujemy...Pewnie na dniach kupie....
:-)
A wiec skoro to dobra rzecz w takim razie kupujemy...Pewnie na dniach kupie....
![śmiech :-D :-D](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/laugh.gif)
reklama
mój synek tez z niekapka nie chce pić.... więc nie mam wyjścia i pokochać łyżeczkęMój Marcinek ma taki kubeczek z miękkim ustnikiem. Trzyma go sobie sam, ale niestety bardziej traktuje go jak gryzaczek - od czasu do czasu pociągnie solidny łyk, a w międzyczasie skrzypi po nim dziąsłami, aż ciarki przechodzą:-) Ale uważam, że taki kubek warto dziecku sprawić, zwłaszcza takiemu, które nie chce pić z butelki, bo podawanie płynów łyżeczką jest baaaardzo uciążliwe.
Podziel się: