reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

Czesc !!! Ja z kwietniowek w sprawie lewatywki :) a wiec ja nie mialam, a przyjechalam na porodowke po odejsciu wod bez skurczy i wszystko bylo ok . Jednak biorac pod uwage przebieg porodu zwlaszcza ostatnio jego czesc czyli parcie, jezeli nie robilyscie tzw. 'dwojeczki" pare dni a porod lada chwila to polecam lewatywke, przynajmniej macie komfort psychiczny ze nic krepujacego sie nie stanie. Pozdrawiam serdecznie i zycze spokojnego i szybkiego rozdwajania :)

reklama
No własnie Asiu - jeżeli przeczyści cie przed porodem a podobno często tak jest to lewatywka nie jest potrzebna ale jeśli nie przeczyści to potem może być mało komfortowo podczas parcia :) więc my juz tak planujemy "w razie czego" , ja tam wole mieć pewność że jelitka mam puste raczej puste, a z tego co wiem to obowiązkowa nie jest - przynajmniej u nas

Dziewczyny ja raz poroniłam i wiem mniej więcej co dzieje się z organizmem podczas takich skurczów . Wszystko co masz w jelitach zostaje usunięte, ja miałam straszną biegunkę więc wydaje mi sie że ta lewatywa to jak zbawienie. Ja napewno sobie zrobię zanim wyjdę z domu na poród.

Samemu można ją wykonać czy raczej to nie zbyt realne? Lepiej lewatywe czy czopki? Strasznie jestem " ciemna" jesli chodzi o te sprawy. Jaką lewatywe trzeba kupić jak się nazywa? Ile ona kosztuje? Chyba z niej zrezygnuje raczej watpie żebym mogła wykonac to sama. Przeciez zaparcia nie mam i wyprózniam się normalnie. Mówicie by zrobić to przed porodem tylko po czym poznać, że właśnie w tym dniu zacznie się poród czy gdy już wiesz, że zaczyna się poród to wtedy lewatywe czy zdazy się ją wykonać wypróżnić i jechac do szpitala. Właśnie czytam o lewatywie aż dziwne, że stosują to osoby w celu mocnych doznań erotycznych coś obrzydliwego przynajmniej dla mnie.

Jesli ktoś też mało wie o lewatywie podaje link http://enema1.republika.pl/

niezłą Asiu stronkę znalazłaś :D sama nie wiedziałam że w takich celach można lewatywę stosować...

Ja kupiłam REKTANAL, i zamierzam sobie jak najbardziej "zapodać". Wolę uniknąć przykrych niespodzianek już na łóżku położniczym. A to jest właśnie taka do domowego użytku, więc na pewno się da samemu

A ta enema? To też do domowego uzytku? Bo ta nazwa wszedzie mi sie obija to może jest dobra.
Dziewczyny może mi polecicie jakiś dobry krem zapobiegajcy rozstepą i jednoczesnie na rozstepy. Tak do 30zł. Chcę go używać równiez po porodzie żebym nie był tylko tłusty bo nie chce by moja córunia przez to sie lepiła do mnie i dotykała tego cholerstwa Ale jakoś o piersi muszę zadbać niechce mieć rozstepów narazie mi się to udaje oczywiscie bede omijac brodawki. Wcześniej uzywałam fissana ale nie chciał się wchlaniać i cały dzień lepiaca byłam.

:)Ja przez całą ciążę używałam kremu przeciw rozstępom ZIAJKA mamma mia  firmy Ziaja
i myśle że się dobrze sprawdził a fajnie się wchłania i jest bezpieczny no i  kosztuje niewiele bo 13 zł, a oprócz tego zwykłą oliwkę dla dzieci bambino tylko że po niej ma się trochę "tłuste" ciałko -polecam obydwa  :)

Dziewczyny właśnie mi odszedł czop śluzowy..jakoś od rana się dziwnie czuję...jakaś ociężała jestem no i teraz wiem dlaczego....mam bóle podbrzusza od kilku dni i teraz boli mnie w krzyżu...ciekawa jestem ile czasu potrwa jak złapią mnie skurcze???

reklama
Do góry