reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Nasze pytania- odpowiedzi- RADY:)!

200 zł? co miesiąć na cmv? nie rozumiem...specjalista z Gdyni powiedział,że jak się ma wszystko w normie to należy powtarzać badania co 3 mies. koszt na cmv IGG i IGM 80 zł....i czxeka się tydzień na wyniki..mój lekarz tylko 3 x w ciągu ciąży daje skierowanie na krew i mocz ale ja sama chodzę co miesiąc dla swojego spokoju...

reklama
Dziękuję za rady! LACTACYD FEMINA - na pewno kupię. Prawie juz przeszło..chyba jednak było to jakieś zwykłe podraznienie ..co do cukru - jak pisała Basia- nie u mnie :D

No pewnie ze tak jak Ola mówi ! To samo ma się do toksoplazmowy jesli IgM ujemne to robimy co 2 - 3 miesiące , nie daj się naciągnąć na kasę !

A ja dzisiaj miałam zarwaną nockę przez mój kręgosłup. Zawsze jak mnie bolał to w odcinku lędźwiowym, a dzisiaj w nocy na wysokości łopatek. Aż się przeraziłam bo nic nie pomagało : nocna gimnastyka, spanie na płaskim, wkładanie poduchy miedzy nogi. :( Czy was też boli w nocy kręgosłup ?

Mnie bardzo boli prawe biodro i kolano , o dziwo kolano się dołączyło :) Ale to biodro to juz rutyna, boli jak pieron i musze w nocy wstawac, pochodzic i posiedziec w łózku ( ok 30 min ) i dopiero próbować zasnąć. Strasznie to męczące, już nie moge sie doczekać spania na brzuchu ;D Ale teraz to juz blizej niz dalej, tym sie dziewczyny pocieszajmy :)

Dziewczyny jak wy spicie, czy można spać na plecach ? Słyszałam że najlepiej na lewym boku, ale ja nie moge, ewentualnie na prawym, ale i tak jak sie budze to na plecach jestem :)

Agaciulka chocbys sie miała nie wiem jak męczyć to przetrwaj jeszcze do końca ciąży śpiąc wyłącznie na lewym ewentualnie prawym boku ( choć prawy też niedobry) Ja walczyłam ze spaniem na plecach chociaż to jedyna pozycja która przynosi ukojenie, ale dzieciątko poważnie niedotleniasz, więc zmobilizuj wszystkie siły :)

Wiecie może jakie zioła są absolutnie zakazane w ciąży ???

Mam w jednej herbatce , w składzie hibiskus (slyszalam ze niewskazany w ciązy ) i głóg - dobry dla chorych na serce ale jak to się ma do ciąży ???

Nie chciałabym z jednej strony faszerować się nospa a z drugiej pić herbatkę o własciwościach poronnych :)

Mnie dzisiaj przez pół nocy bolała głowa. Już miałam wstać i coś zażyć, ale wytrwałam :-)
W nocy czasem pobolewają mnie plecy i czasami łapie skurcz, ale to bardzo rzadko i na szczęście szybko mija.
Co do pozycji do spania, to nie miałam i nie mam problemu ze spaniem na lewym boku - bardzo lubię - ale czasem budze się w nocy i okazuje się, że leżę na plecach...

reklama
aska, aleś mnie wystraszyła !! Tylko że ja mam przestawiona przegrode nosową (wypadek z lat młodzieńczych) i nie moge spac na lewym boku poniewaz nie moge oddychać, albo bardzo ciężko. Gdzie wyczytałaś że nie można na prawym boku ani na plecach? :mad:

Do góry